Oglas: Plačam za prakso

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Oglas ni moj, je pa iz enega izmed slovenskih forumov...
Kam smo že prišli!?

Citat:
Ker že eno leto neuspešno iščem opravljanje obvezne študentske prakse na VS programu FERI (računalništvo) in ne mislim ostati v položaju Catch-22, sem pripravljen podjetju, ki mi predlaga dober dvomesečni projekt na področju programiranja, ki ga bom lahko dal v poročilo, poleg tega pa podpiše pogodbo o opravljanju prakse, plačati 1000€.

Ponudbe na ZS.
Območje: Štajerska

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tale Catch-22 je res jeben, podjetja hočejo izkušnje, izkušenj ne moreš dobit brez službe
bonk.gif
Pa bi v računalništvu en mlad zagnan iz faksa ziher vedel enako kot en, ki je v tem že 10 let in mu nove tehnologije pomenijo samo dodatno delo...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.402
240
63
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Oglas ni moj, je pa iz enega izmed slovenskih forumov...
Kam smo že prišli!?

Citat:
Ker že eno leto neuspešno iščem opravljanje obvezne študentske prakse na VS programu FERI (računalništvo) in ne mislim ostati v položaju Catch-22, sem pripravljen podjetju, ki mi predlaga dober dvomesečni projekt na področju programiranja, ki ga bom lahko dal v poročilo, poleg tega pa podpiše pogodbo o opravljanju prakse, plačati 1000€.

Ponudbe na ZS.
Območje: Štajerska

Zelo zanimiva izjava, moje informacije so ravno nasprotne - ko se išče programerja med študenti, je večina zasedenih.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.671
532
113
Zanimivo, ko sem jaz pred 6 leti poslal nekaj prošenj za prakso so se "skoraj stepli" zame. Dobesedno sem dobil 90% pozitivnih odgovorov v roku nekaj dni (nekateri tudi še naknadno po telefonu), in sem na koncu samo še izbral kje bom. Sem bil pa na FRI

Fly

Guru
21. jul 2007
2.671
532
113
Verjamem da je razlika, ampak da je pa takšna da sam ponujaš denar da te vzamejo je pa že malo čudno

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Verjamem da je razlika, ampak da je pa takšna da sam ponujaš denar da te vzamejo je pa že malo čudno

Ne bi rad sodil ljudi, ampak če ga noben noče vzeti... verjetno ni ravno nek biser.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ha, dobra marketinška poteza.

Nekaj podobnega se je spomnila ena ženska pred leti, bila je iz marketinške branže, takoj ko je prišlo v medije so jo zasuli s ponudbami za delo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Mah to ni nič čudnega več

Citat:
ZAPOSLITEV V ENERGETIKI
OdgovorNapisal/-a Mohaasi » 18.12.2012 23:15

Spoštovani uporabniki foruma. Sem univ. dipl. ing. str.(toplotni stroji in naprave) brez formalnih delovnih izkušenj(pol leta dela preko študenstkega servisa). Zanima me ali kdo pozna kakšno podjetje, kjer zaposlujejo tudi začetnike(po možnosti v energetiki) ali je situacija v Sloveniji trenutno zares tako gnila da preprosto ni služb za nikogar. Na vas se obračam, ker sem že kar rahlo obupan (brez službe sem že več kot eno leto, poslanih preko 50 prošenj), sploh glede na to, ko iz vseh smeri že leta poslušam(sploh od profesorjev na faksu, da smo mi elita, ki bo ustvarjala gospodarstvo), kako se rabi tehnični kader,sploh inženirji (Duhovnik še danes lapa, da za inženirje s FS, pa podjetja v vrsti čakajo- mimogrede, danes sem dobil negativen odgovor za delovno mesto, na katerega se je bojda prijavilo 200??? kandidatov). Ker na trgu dela nisem ravno izkušen, se zavedam, da tudi sam verjetno na njem ne nastopam optimalno, to je se verjetno ne znam dovolj dobro prodat,vendar mislim da sem sposoben in če bi dobil priložnost, bi se izkazal v večini podjetij. A kaj ko niti priložnosti ne dobim (niti za pripravništvo),saj vsi zahtevajo delovno izkušnje. Razmišljam tudi o tujini, vendar tudi tam verjetno prav daleč ne prideš brez izkušenj. Priporočam za se vsak dobronameren nasvet in se vam zanj že vnaprej zahvaljujem.
- See more at: http://www.strojnistvo.com/forum/viewtopic.php?t=44584#sthash.otEHapvP.dpuf

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.486
455
83
Nisi citiral celotnega oglasa, manjka ti zadnji stavek, ki morda dodatno osvetli situacijo:
Citat:
Tisti pametnjakoviči ki bi radi moj github račun pa prosim obvoz.

Sicer pa je bilo objavljeno na slo-tech

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Fly pravi:

Ne bi rad sodil ljudi, ampak če ga noben noče vzeti... verjetno ni ravno nek biser.

Kateri je pravi As in obvlada, se bo požvižgal na te naše lopove in bo odjebal Slo in šibnil v tujino..ali pa bo s.p. odprl pa delal izključno za tujce, ker naši drekači bi vse radi imeli najboljše in najbolj poceni...tak pa to ne gre
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
No, ponekod cena ni pomembna. Itak ne boš dobil plačano niti centa, če si ne izboriš avansa. In pri takem si ga ne boš.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Ko je govora ravno o praksi.
23.2.2014 sem prejel "odgovor" na moje povpraševanje glede prakse, ki sem ga poslal 15.1... Leta 2008...
Pa še to je bil avtomatski odgovor mail serverja, da se sporočilo briše, ker ga noben ni prebral.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
No, jaz pa zagovarjam plačano prakso, v katerikoli stroki. Mene so v Sloveniji večkrat nategnili z neplačano prakso, s tem, da sem izkušnje in znanje že imel, seveda pa so bili to prvi dnevi v novem okolju in potrebuješ neko uvajanje.

V UK sem bil plačan od prvega dneva službe, pa do sedaj. Plačan sem tudi normalno za kakršnokoli izobraževanje, seminar, tečaj itd. Pa da ne bo kdo mislil, da sem na poziciji kakega IT managerja ali kaki podobni managerski poziciji, ne - navaden receptor.

Tako, da pri takih stvareh se pa vidi kako podjetje tretira zaposlene. Eni imajo ljudi samo za svoj profit, drugi pa tudi vlagajo v kader, ker se zavedajo, da bo ta kader morda nekoč prilezel kam višje kot do 'glavne čistilke'.. Pred kratkim smo imeli ponujeno enoletno zastonj izobraževanje v stilu slovenskih enoletnih šol za odrasle. Kateri hotel v Sloveniji to organizira, res ne vem. Pri nas si razni Anderliči raje kupijo za 50 rojstni dan kakega Bentleya in novo ženo
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
tudi praksa naj bo plačana. morda kak € manj kot redno delo a vseno PLAČANA. no razen če se gre za profil "evrofil" kjer je potrebno samo filozofirat...