offshore podjetje

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
jaz bi bil previden, ker tako vneto Vam pisejo z veliko.

btw, kaj ti bo offshore?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
rabim samo za en posel...... in potem šlus...
To oglaševanje tudi mene moti.... Sprašujem, zato vas alterjevce, če ima kdo kake izkušnje z katerokoli firmo, ki nudijo storitve za odprtje offshore firme.

Nazadnje urejeno:

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Sej jest nočem nič skrivat, hočem plačat manj davka. Point tam je ta, da ne bom davka od dobička plačal, ne DDV-ja in socilani transferji, kar jih imam mi navjo padl...

bo šlo pa med pravnimi osebami nakazilo. Če bi moja firma končna postaja, bi mi šlo v dobiček (ker gre za plačio storitve) pa še 20% DDV ja bi mogu odvest + 25 dobička...

ko jih jebe, tud jest mam dost te Slovenije, zato iščem alternativo.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
seveda, se mi zdi korektno, zakaj ne......

Opankar je celo Ciper priporoču.. Kr se tiče samih davkov, je samo vprašanje kako zapeleš fakturo, ki pa za razliko od lopovov nebo fiktivna.

Pač bo firma ki bo plačevala na ciper odvedla ddv... to je to... men ga u bistvu na cipru ni treba, plačam, samo dajatve po njihovem. Sicer tukaj se moram pozanimat....

+ te firme ne bom odprl jest, bom pa samo prenakazal denar.... tak je plan. Najprej pa hočem firmo dobit, ki se stem ukvarja ustanavljanjem podjetij.

korektno ni, to me pa več ne briga......

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Čak softi, v čem je tvoj keč ne vem. Prbijaš neka 5 pitanja, sploh te ne štekam. Povedal sem, da bi rad en posel speljal mimo firme. Gre se pa za cca 210 jurjev.

Ker sam nimam izkušenj z offshore firmami, sem pač na netu gledal ponudnike, ki ti to uredijo. Pr nas je težava ta, da imamo malo vhodnih davkov in veliko izhodnih + dobičkek posledično velika akontacija in davek na dobiček....

sanjam le o tem, da bi plačal manj davka to je vse...

Seveda če se nebom izplačalo, nam še vedno ostane, da bomo preko firme izstavili račun. Gre se pa samo za eno transakcijo in nič več.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
a ne veš da rad nabija poste
smile-1.gif

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
aja samo v info

podjetja ki nakazujejo denar dobijo po hitrem postopku davcne kontrole

zato se podjetja izogibajo nakazilom v ofshore cone saj takoj padejo v sum pranja denarja...

decki ni kalkulacije... se da na kak lepsi nacin teh par jurjev oprat...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pac izberite drzave, ki niso klisejsko na radarju DURSA.

Nakazila v Lux, Slovasko vam skor ziher ne bodo inspekcije pripeljala. Ciper pa itak, da takoj, ceprav je cisto legitimna EU dezelica
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
za 2 do 3 jurje ti zrihtam odprtje in zaprtje firme v Maliju. ti samo tako fakturo zapelji, da ti vse v gotovini placajo. ce gre res samo za eno transakcijo, se ti socialni transferji nic ne zmanjsajo.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Če prav razumem, podjetje ki nakaže denar plača DDV mene pa čaka kakšna obdavčitev tam. Eventuelno bi lahko nakazali preko naše firme, samo nočem imeti zaradi tega davčno kontrole, ker nisem edini družbenik v firmi.

Druga stvar, ki jo ne razumem je ta, ali tam preprosto denar lahko kar dvigneš in preneseš na kak drug račun (negotovinsko)?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Softič ne vem v čem je tvoja fora, delam v IT, gre za legalno opravljeno storitev, ki je bila že do zdaj nakazovana na našo firmo z mesečnim pavšalom...

Med vrsticami sem zvedel, da bi lahko dobili enkratno plačilo (torej na letni ravni), zato bi ta denar rad nakazal nekam vn, z manjšo obdavčitvijo in predvsem, da bi denar lahko dvignil.

Pri nas denarja ne morš kar tako dvigat v podjetju, razen tako, da si izplačaš dobiček, to se pravi najprej plačaš 25% potem pa še tebe trofnejo pri dohodnini in socialnih transferjih..(imam tri otroke), (firma pa dobi še obračunano akontacijo za naslednjo leto). Glede nato da imamo večinoma storitve in ne prodajamo strojno opremo imamo posledično malo vhodnih davkov. Edini pravi strošek so str. plač in kilometrine, certifikacije..

Sej če se računica nebo izšla ne bom rinil v to.
Kr se pa tiče tvojih odgovorih pa raj nebi o tem, očitno provuciraš. Imam eno izkušnjo stabo, ko sem gradil bajto si se ponudil za nadzornika, posredoval sem ti kontakne podatke, oglasil si se pa ko je bila bajta pod streho... (tvoj izgovor pa je bil da nisi opazil zasebnega sporočila, čeprou ti ikona neprebrano zasebno sporočilo buta čez ceu ekran)

Če tko delaš, potem ne vem no... Za pir bom pa sigurno dal, če boš enkrat v lajfu povedal kaj uporabnega. Zdej pa nabijej naprej.