Office 2013 design

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Na hitro sem si pogledal Office 2013 Preview... a oni resno mislijo s tem designom office aplikacij ali bo/je kje kaksna opcija, kjer vklopis nazaj normalen in pregleden barvni/3D look? Meni je uspelo najti samo eno docela malenkostno in nepomembno opcijo za spreminjanje ozadja ribbona (kjer samo par sivih crt na vrhu premece v drugacno risbo).
To izgleda slabse kot GeoWrite na Commodore 64 na crnobelem TV v drugi polovici 1980-ih let.
uf-1.gif

(Ob bok websajtom, kjer je uporabljena za glavno besedilo siva barva teksta na belem ozadju
bonk.gif
)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.175
490
83
Ma sej morejo obdržat neko enotnost. V windows 8 se fajn vklopi, prav tako kot visual studio 2012 in ostali produkti...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V starejše Windows pa ne.
Lahko bi bi kake Metro teme za starejše Windows izdali.

Aja, s tem bi izničili glavni razlog, zakaj folk upgrade naredit.
evil.gif

MB91

Pripravnik
5. feb 2012
133
0
16
zasluzi.net
Ravno včeraj naložil in mislim, da bom kar danes šel nazaj na 2007, ker je design čisto mimo pa še šteka ko zmešano :S

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Malo je res čudno s to sterilno belo barvo, katero lahko spremeniš v svetlo sivo, ali temno sivo.
Sicer pa,a ni so bile vse prejšnje različice, izjema 2010 sive?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ahhh kaki luxuz je ko pridem iz službe, kjer imamo 2007/2010 in vklopim 2003... Home sweet home
grin1.gif
Premišljujem da bi na enega službenega vrgel gor LibreOffice, ki je precej blizu po designu.

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
Uporabnik MB91 pravi:
Ravno včeraj naložil in mislim, da bom kar danes šel nazaj na 2007, ker je design čisto mimo pa še šteka ko zmešano :S

Meni nič ne šteka. Edino Outlook 2010 se malce prej naloži od 2013. Drgač pa vse dela. Po nekaj časa uporabe sem se že skoraj navadil
na drug design.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
občutno boljši, imajo še pdf dodan itd...
Ter občutno hitreje odpira fajle tudi velike...

odjemalec je tudi boljši.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Jaz sem dal gor 2013 a sem po nekaj dnevih šel nazaj na 2010. Predvsem Outlook mi je problem - preglednost. Sem komaj ločil kateri so novi maili in kateri stari ipd. Z vgrajenimi tremi temami tudi nisem uspel kaj bistveno izboljšati.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Sam že nekaj časa uporabljam 2013 in če povem po pravici, mi je 2010 bolj všeč. Tako na videz, kot tudi sama uporaba - predvsem uporabljam Outlook. V Outlooku izgublja sedaj več prostora pri prikazu (povsem po nepotrebnem), Outlook kdaj malo počaka, da osveži seznam sporočil, Outlook ima težave z iskanjem (dela slabše kot prej) ... kar nekaj stvari je zame slabših. Je tudi kakšna izboljšava, vendar bi (če bi lahko) ostal na 2010. Ko doma uporabljam 2007, se mi zdi, da je občutno bolj uporabna in prijazna. Pa ne gre za stvar navade, brez skrbi.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
To spoloh ni res, dela mnogo hitrejše, vse od zagona do odbpiranje velikih fajlov...

če ti indexing slabo dela mor rebuildad bazo, to morš nares itak pr vsakem novem produktu, potem ti pokaže v trenutku.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.669
341
83
www.kacnje.eu
Od decembra imam na novo nameščeno Win8 in Office 2013. Lahko rečem, da je Win8 uporabniško fail, vendar je sistem hiter in stabilen. Pri Office 2013 pa je nekaj sprememb na slabše pri designu, pa tudi kar nekaj opisanih težav. Rebuild sem seveda že poskusil, sitnaril po M$ forumih, pa niso imeli rešitve. Pošteno povem, meni deluje slabše (out of the box).
Najbolj me res motijo težave pri iskanju - enostavno ne deluje tako kot pričakujem. Eno je, da ne najde ustreznih stvari (če recimo od doma uporabi star Outlook pa najde), drugo je, da so želeli optimizirati hitrost in so dosegli, da moram vedno klikat na "more results" ...
Pa slabše osveževanje seznama (če recimo zbrišem sporočilo, je prav viden zamik, da se seznam uredi
bonk.gif
).
Pa večja poraba prostora pri ogledu - tisti avatar avtorja je enostavno prevelik. Glede na prejšnjo verzijo, moram sedaj skrolati neke generirana sporočila, ki jih dobivam gor/dol, prej pa je šlo vse na eno stran. Prevelik razmik med vrsticami ... skratka, en kup težav. Tudi o tem sem sitnaril na M$ (sodelujemo z njimi
evil.gif

Meni je zadeva slabša.