OE 6 - send to multiple individual recipients

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
off topic
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
6000 mailov? Kak jih pa uspeš pod 2GB obdržat?

Jaz imam pa v lokalnem mailboxu 143815 sporočil, ki skupaj zasedejo 2349MB. Zakaj bi to bil problem?
confused-1.gif

16 kb povprečno na e-mail? Ne verjamem.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Normalno tekstno sporocilo se meri v KB, a dodaj kaksno priponko, pa so hitro vecja (slike na desetine ali stotine KB, dokumenti in filmi hitro po nekaj MB). Zakaj bi bilo 16 KB tako neverjetno ?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz pa ne verjamem, da bog obstaja ... Kot vidiš, sem eno sporočilo prejel tudi čez noč.

Koda:
$ find ~/.kde/share/apps/kmail/mail/ -type f | wc -l
143816
$ du -sm ~/.kde/share/apps/kmail/mail/
2351

Imaš pa po svoje prav. V resnici so sporočila še manjša, tisto je samo kolikor diska zasedejo.
Koda:
$ du -sm --apparent-size ~/.kde/share/apps/kmail/mail/
2111

B81

22. jul 2007
37.743
11.019
113
Po prebranem celem netu glede OE sem zaključil, da sem sam zajebo maile s tem, ko sem med strnjevanjem (na vsakih 100 odprtij OE) stisnil task manager in prisilno ustavil...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, to pa res ni bila dobra ideja.

Zdaj kot prvo:
- backup
- poiskati kake programe za reševanje mailov iz OE in upati na naklonjenost bogov

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Si lahko srečen, da sploh še imaš kak mail... Ravno zaradi takih ''fint' je OE zastarel. Live Mail pa uporabljam za 6 mailov naenkrat in brez enega problema, ga tudi priporočam pred Thunderbirdom.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Outlook ali Outlook Express?

Outlook ima nekje opcijo "Compact Folder", Express pa mogoče tudi.
To bi znalo pomagati, oziroma je prva stvar za probat.

V Outlook se to naredi z desnim klikom na X, Properties / Advanced... / Compact Now.

X je korenski (vrhnji) element, ki vsebuje mail folderje. Če drugače ne, probaj vsakega, dokler ne najdeš Compact gumba.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Outlook Express ima tudi to funkcijo. Čeprav je skoraj nemogoče stisnit Inbox mapo, ker neprestano jamra, da je v uporabi. Meni je v službi uspelo včasih šele po 20-tem poskusu in parkratnem resetiranju. Moraš pa prvo dat OE v offline način, izklopit, da gre samodejno v inbox, ga zapret, na novo odpret in potem stistnit ''Compact all folders''. Pa še potem je treba poskušat večkrat.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se boljse je to, da OE vsake toliko sam pojamra, da bi bilo dobro zadeve kompaktirati, uporabniki ne preberejo kaj pise in samo kliknejo da se naredi, potem pa klicejo kaj vse da jim je izginilo od poste ...