Ah, vsi samo absolutne stevilke vidijo. To je problem. Ko prevedes na %, se razmerje krepko porusi.
Brezpomensko relativiziranje brez dodane vrednosti. Tema je o starejših voznikih, ne o mladih juncih.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Hja, ti vidiš samo stredece, kako pred bolnicami pizdarije zganjajo itd...statistika kaže, da največ težkih nesreč naredijo pa mladi. Zdaj pa razloži ti to!
Od kdaj ima pa tist ki brez izpita s 150+ v križišču po levi prehiteva levo zavijajočega prednost?Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
- 79-letni Kranjčan je z VW Golfom zavijal levo, pri tem pa vzel prednost 21-letnemu motoristu iz Kranja. Tudi tale stari dedec je poleg sebe ubil še voznika motorja in njegovega leto mlajšega sopotnika. Odvzel mu je pač prednost. Povezujmo to s slabimi sposobnostmi ate in imamo odgovor.
Torej našim dedkom se sposobnosti ne zmanjšajo? Ali hočeš povedati, da dokler 100 ljudi ubije mularija, nima veze, da jih stardeci še 50 zraven?Citat:
Uporabnik stardec pravi:Odgovor je sila preprost in enostaven. No, ti ga boš najbrž težko razumel.
Na Japonskem so vzroki za nesreče drugje, ker je narod discipliniran in upošteva predpise. Na Japonskem je vzrok za nesrečo "naraven" ker se pač z leti fizične sposobnosti manjšajo in zato se prekrški delajo nenamerno. To je normalno in narvavno.
Seveda se zmanjšujejo, tako kot povsod po svetu. Razlika je le v tem, da pri nas niso največji problem starci, tako kot na japonskem. Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje. Na Japonskem je mladina pač lepše vzgojena kot pri nas in zato ta kategorija tam ni NAJBOLJ problematična.Citat:
Torej našim dedkom se sposobnosti ne zmanjšajo?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje. Na Japonskem je mladina pač lepše vzgojena kot pri nas in zato ta kategorija tam ni NAJBOLJ problematična.Citat:
Torej našim dedkom se sposobnosti ne zmanjšajo?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje. Na Japonskem je mladina pač lepše vzgojena kot pri nas in zato ta kategorija tam ni NAJBOLJ problematična.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pri nas so največji problem nevzgojena mladina, ki je uglavnem deležna le balkanske vzgoje.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne jaz pravim, da je pri nas mladina zelo zelo lepo vzgojena.
sam bom šel vrnit vozniško na UE. Nočem da me za volanom kap zadene in da pri tem še koga ubijemCitat:
Uporabnik patriot pravi:
Me zanima kako boste razmišljali o podpori te ideje o odvzemu ko boste v teh letih.
Hehe, izjava leta....Citat:
sam bom šel vrnit vozniško na UE.
Tud penzije ne boš imel tako velike, da bi z njo pokril najbolj nepomemben prekršek.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Vglavnem po 63letu (se pravi, ko bom šel v penzijon) jaz ne mislim več vozit, ker nočem biti ovira na cesti.