odvzem vozniške za 1 mes

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kdaj ti začne teči en mesec, te obvestijo
zmaga.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Kolega je dobil kasneje pošto, da mu velja prepoved (sedaj se bom datume zmislil) od 1.5. do 1.6., pošto pa je dobil 25.5.. Tako da se je nevede 25 dni vozil brez, 5 dni pa je potem rajši počival.

LpTuši

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Kolega je dobil kasneje pošto, da mu velja prepoved (sedaj se bom datume zmislil) od 1.5. do 1.6., pošto pa je dobil 25.5.. Tako da se je nevede 25 dni vozil brez, 5 dni pa je potem rajši počival.

LpTuši

Poznam še dva taka primera; odločba je prišla enkrat že po poteku "kazni", drugič pa par dni pred iztekom. Domnevam da odločbo dobiš priporočeno in če jo greš 14 dan iskat na pošto je skoraj zagotovo že konec obdobja prepovedi vožnje.

Smešni so ti postopki!
stupid-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Hm, a ni tako, da moraš vozniško oddati na policijo? Ker..če dobiš samo prepoved, se pač voziš naprej, saj če te ustavi policaj moraš imeti res nesrečo, da gre preverjat vozniško.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Novi zakon je od aprila naprej tako da ne poslušaj bedarij, nisem prepričan, ampak kazen začne veljat komaj 1 mesec od pravnomočnosti sklepa in ne takrat ko ti sprejmeš pismo in ne takrat ko je uradno odločba pravnomočna!

Lp

PS:. V odločbi meni ni nič pisalo kdaj začne veljat.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.986
-384
113
hm... men se pa ne zdijo smešni. men je čist ql, da ti teče prepoved, o kateri sploh nisi obveščen. se pravi, da nisi nič kriv.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Te po novem pravočasno obvestijo, brez skrbi. Ravno zato je prišel ta zakon da velja prepoved 1 mesec po pravnomočnosti sklepa. Torej ko dobiš pismo od sodišča domov imajo mesec dni časa da obvestijo sektor za izvrševanje kazenskih sankcij ti pa te obvestijo o doseženih točkah in prepovedi...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
točno tako. pa tudi v vozniški ti nič ne piše, dejansko ti jo mora it pingvin preverjat, da ugotovi kako pa kaj... kar pomeni da se moraš samo lepo vozit ta mesec in ne delat p33sdarij.. pri normalnih kontrolah pa pač ne preverjajo dokumentov ampak kvečjemu opremo
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
točno tako. pa tudi v vozniški ti nič ne piše, dejansko ti jo mora it pingvin preverjat, da ugotovi kako pa kaj... kar pomeni da se moraš samo lepo vozit ta mesec in ne delat p33sdarij.. pri normalnih kontrolah pa pač ne preverjajo dokumentov ampak kvečjemu opremo
smile-1.gif

Nove vozniške bodo enostavno vtaknili v čitalec (kot bančno kartico) in ti po potrebi podaljšali interval prepovedi vožnje. Baje bodo za to uporabili kar sistem zdravkomatov, ki gredo itak v odpis!
evil.gif

Drugače pa je napisan postopek novost, še kako leto nazaj si lepo dobil pošto kjer so te obvestili da ti s xx.xx.xxxx začne veljati prepoved vožnje .. xx.xx. pa je bil ponavadi že nek datum v preteklosti.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
edinkrat, ko so mi vzeli izpit, sem kazen na posti dvignil 5 dni po tem, ko mi je vozniska spet zacela veljat.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
tudi pri meni je blo isto. pošto dobil kasneje kot pa je bilo obdobje prepovedi vožnje. ampak to je blo že en tri elta nazaj. kako je zdej ne vem. hvala bogu.

lp

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Novi zakon je od aprila naprej tako da ne poslušaj bedarij, nisem prepričan, ampak kazen začne veljat komaj 1 mesec od pravnomočnosti sklepa in ne takrat ko ti sprejmeš pismo in ne takrat ko je uradno odločba pravnomočna!

Lp

PS:. V odločbi meni ni nič pisalo kdaj začne veljat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
kako je zdaj s temi pikami dečki..recimo da jih pridelaš več kot 18, ampak ne naenkrat, ampak postopoma..pika tu, pika tam...

to je potem obvzem za nekaj časa, ali ti jo v celoti skenslajo in moraš čakati 6 mesecev, potem pa ponovno opravljat izpit?