Odvoz smeti?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
nenenenenene. imam zelo dober kompost. ob priliki slikam to dobro zemljico, ki tam nastaja skozi leta. tam nekje 2-3 leta rabi, pa rata res taka odlična zemlja. s premokrostjo nimam težav... aja sem nekaj našel http://www.deloindom.si/kompostiranje-v-10-korakih. pa če dodajaš pepel avtomatsko nevtraliziraš kisline, tako da lahko mirno pomaranče gor mečeš. o strupih iz banan pa raje nebi.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
To pa ja; čas dela čudeže. V treh do petih letih še iz tistega kar pade iz riti kravi (ali pa človeku, če smo že pri tem) nastane super "zemljica". Ampak ob tem imamo tudi super izgube hranil. Še vedno pa je tudi to bolje kot deponija ...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
stvari iz kravje riti so zakon. iz konjske še boljše.
no končno torej priznaš, da je bolje metati na kompost kot dajati v bioodpadke?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Niso moji gostje, kolega je razlagal, da jih je bila cela ulica, ko je njegova soseda metala v kompostnik vse živo.
evil.gif

Sicer imajo pa pri mojih sosedih vsaj 8 mačk, tako, da me ni strah.

BTW, v kolikem času se "skompostira" maček?
grims-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
To kar sem hotel povedat je, da to ni kompostni kup, čeprav se mu tako reče. Če vse kar pridelaš doma mečeš na kup ne boš dobil komposta. Dobiš pa lepo zemljico pa xy letih, to pa ja.

(kompost moraš dobit v roku ene sezone, oz. enega leta, drugače nekaj delaš narobe. recimo mečeš na kup vse živo ... samo to, se pa absolutno strinjam, da je to bolje naredit doma, če imaš prostor, kot metat v kanto in za to še plačevat)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.535
1.124
113
Obišči stran
Men gre nekaj bolj na organ. A v Lj bodo odvažal vsak teden, v okolišloh občinah pa 1x na 3 tedne? A cena odvoza bo ista za vse???

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.844
141
63
Ne bo.
ne-ne-1.gif

Računa se število odvozov črnih zabojnikov na mesec, sem spadajo tudi rumeni.
Odvoz zabojnika 80 litrov stane od 1.4. 2013 - 5,65 EUR.
Npr. Vozijo 3x na mesec: 5,65 x 1,55 = 8,76 EUR/Mesec.
Več odvozov X večji zabojnik pomeni višjo položnico za Snaga LJ.
Rjav za biološke odpadke pa se zaračuna še dodatno 1 EUR/praznjenje k tej ceni.

Tako je bilo predstavljeno na zboru krajanov, bo pa po prejemu položnice za April vse bolj jasno
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.528
7.181
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
naredi kompost in reči, da od tebe ni bioloških odpadkov. če ti bodo težili pojdi na ustavno sodišče, ker kršijo tvoje pravice.

A veš kaj se naredi, če vse kuhinjske odpadke mečeš na kompost?
evil.gif
Kaj?
Po nekaterih podatkih naj ne bi metal olupkov od pomaranč in podobno. Česa naj ne bi metal?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.528
7.181
113
pri taščici
Sicer pa vidim da je že delno razloženo. Ali naj bi kompostniku imel streho ali ne? Predvidevam da ne, čeprav potem pa ob dežju poteka intenzivno spiranje

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
V tisti knjižici ki jo je Snaga razposlala mi je bil smešen odgovor na vprašanje kaj naj naredijo tisti ki imajo dva mala otroka in jim črn zabojnik praznejo na _tri_ tedne. Svetovali so jim, da naj zaradi količine plenic zakupijo raje 120L kanto. Polna kanta tri tedne starih plenic. Kaj to kej naredi ceni nepremičnin poleg te kante?

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
Na obisk pridejo določeni glodalci (po SSKJ menda glodavci). Če ne ti, bodo navdušeni sosedje.
evil.gif
če jih maš rajši ko mačke

Za kompostiranje uporabim samo travo ,ker se pri mešanju z drugimi biološkimi odpadki pojavlja problem ,kot ste povedali z mišmi.
Toliko miši ,kot smo jih imeli lansko in predlansko leto okoli bajte v 20 letih še nismo imeli.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja pr nam se tudi uporablja trava pa kaksne hruske in jabke, sam a ni trava brezveze in rabi 200 let da se razkroji?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
A je se kje napisano kaj se notri ne mece, ker sm mislu da se mece vse kar ti pride pod roke