Odvoz in razrez avtomobila

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Torej zadeva je taka. Imamo eno odjavljeno, sicer vozno Hyundai lantro (avtomatik)
cheer.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Hvala, zvezdice obema
cheer.gif
. Pa še eno vprašanje, zakaj je tok zanimanja za tak avto in ponujanje 100eur, kaj naredijo z njem? A ga pelejo h svojim dol, al ga po delih prodajajo, al grejo parkrat tankat gratis al kaj? Ker vsi govorijo da ga bojo na odpad pelal, a obenem sprašujejo, če dela klima, centralno zaklepanje,...

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
po delih ga razmečejo, školjka gre v večini primerov h makaronarjem. Dolg časa je bil pa en južni kupc (govorim o cca 100 šleparjev).

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Baje se take gare prodajajo v Afriki za zlato, vsak tako mi je en lastnik odpada razlagal, ki je strogo ločeval tiste, s katerih bojo dol šraufal dele in tiste vozne, ki grejo na ladjo za Afriko.

Jaz ga ne bi šenkal oz. dal v razgradjno, tut 100€ je boljš kot kamen v glavo. Ko sem jaz prodajal 20 let starega japonca, je jasno tut prišel tip, ki bo avto vzel, samo je hotel naj ga odjavim, "da še mal rjo porihta, pol sledi pa prepis in registracija". Sem si mislil "Ja, sigurno" ampak sem se delal, da sem mu nasedel ko tanker. Ko je prinesel aro, sem mu dal za podpisat en doma sprintan list kot potrdilo, ga je mal čudno pogledal ampak je podpisal. Drug dan je avto odpeljal brez tablic in prometne, jaz sem šel avto odjavit, overil tist pildek in pod lokacijo vozila navedel njegov naslov - pa sem bil rešen vseh posledic. Tipu sem nedolžno vrnil poštempljano prometno in mu pomahal, on pa je zatrjeval, da mi bo poslal kupoprodajno pogodbo, ki jo bo on častil. Jasno da nisem nikoli več slišal od njega, ampak se mi ije sladko *ebalo, ker sem bil safe.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Avto, če je res zmatran se ponavadi razkosa in se proda kot surovina.
Največja fora pa so zdaj katalizatorji, se dobi lepe denarje zanj, ampak velika večina ljudi tega ne ve.

Satje katalizatorjev vsebuje platino, paladij in rodij.
Cene se gibljejo tam 100-400€, odvisno od velikosti katalizatorja. Menda imajo Toyotini predcej teh kovin.
Ti, ki odkupujejo katalizatorje ti že po znamki avtomobila znajo povedati, koliko dobiš zanj.
Tako, da se ti splača poklicati malo okrog, preden šenkaš avto odpadu.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
@frisk Ok, samo recimo da je on odpeljal avto, povzročil nesrečo in spizdil, kolikor poznam našo policijo in sodstvo bi imel v vsakem primeru pizdarijo ne glede na podpisan papir.

@notranjc Kakšen kontakt koga, ki to odkupuje morda?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
kati so biznis ampak samo originalni, ker nachbau ni nič vreden, baje do 50 € še to ne. S kati se vedno bolj bavijo samo še tisti ker res vedo, ostali se tega ne gredo več, ker si hitro nategnjen.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
ja sej pol je okej, ampak baje na trgu je svašta. vseeno naj mal potipa. da ne bo imel samo neki brezveznih stroškov z vsem.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Hehe, sicer ideja ampak za ta drobiž ga raje dam nekomu da ga odpelje in to je to.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Narobe razmisljas. Nalepi precej visjo ceno od tega, kar bi rad dobil: npr. ce bi bil zadovoljen s 50-100 evri, napisi v oglas 450. Ko se bodo zaceli cenkati, reci tipu "ajde v redu za 250, ce so paprji takoj urejeni, sicer ga bo vzel kdo drug".Ce bos dal ceno prenizko (in 0 evrov je tudi prenizko), ga bodo gledali samo zbiratelji kovin, to si pa ze napisal da ti ne ustreza prevec
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Za zgodbo o afriki sem tudi jaz slisal. Baje sploh kaksni kombiji, buletproof suv in dzipi. Baje tako mocno racionalizirajo prevoz, da pri nas odstranijo streho in stekla, zapakirajo v kontejner in gremo. 13" colske gume tudi basejo v 15 in 16" colske gume. V afriki itak crnci svasajo za dzabe streho nazaj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sicer pa oglas za neko bolano ceno, najdi najboljsega ponudnika ki bo sprejel tvoje pogoje prepisa in voljno. Jaz ga senkal ne bi.
Enkrat pred cca 7 leti sem gledal lantro avtomatik neko temno modro(sivo) na brncicev. Da nimas tiste?

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Možno da je ista, saj ne vem če je bila še kakšna avtomatik v SLO
smile-1.gif
Ja lej sem se kar odločil da gre na get inženiring, pridejo, odpeljejo, pa 10 eur dajo in vse je uradno. Če ga bo kakšen psiho kupil jo bo malo zrihtal na ven in prodal naprej, potem se bo pa kakšen revež ubil, ker je zadnja prema gnila, ker zadnji cilinder skoz malo bremza in posledično uniči diske, ne bi rad imel koga na vesti da dobim 100 eur.