odvodnavanje

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
vodomerni jašek od Zagožna že imam. je pa sranje, k nismo vgradili tistega, ki ima ločeno za vodo v hišo in vrt. tako, da sem sedaj zunaj vodomernega jaška vgradil t-kos in ena cev gre v hišo, druga pa proti vrtu. sedaj moram na tej drugi vgradit ventil, da lahko na jesen zaprem "zunanjo vodo"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Saj vem da me ne maraš, in da ti grejo moje izjave (bolj ali manj vse) na organ. Koliko že prizna ekosklad fasade za hišo? 150 ali 200m2?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.637
3.090
113
v lokalni ostariji
fi 80 BC je čisto ok v njej že lahko delaš.

jaz bi znotraj jaška naredil ventil ter izpust ven iz jaška (sej jašek je PVC pa ga lahko navrtaš)...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Daj ti povej na kak način ti pride voda iz objekta ven?
Lahko prideš kje do cevi? Kot rečeno...ti moraš vodo zapret od znotraj (na topli strani) potem pa samo poskrbeti da spraviš vodo iz cevi. In to lahko vse popedenaš znotraj...vsaj jaz imam tako narejeno.

Vodo zaprem s tistim klasičnim ventilom, ki so na vodovodnih napeljavah (In peko katerega potem našravfaš kromiran pokrovček da ne zgleda tako češko)....potem pa spustim vodo ven preko kugel ventila, kot si ga dal na prvi sliki (ujameš vodo v kako posodico...seveda tudi na notranji strani). Na zunanji strani imaš potem samo pipo v kateri pa ni vode.....seveda morajo biti cevi toliko pod naklonom, da voda ob zaprtju steče nazaj v hišo.

Torej ne potrebuješ tudi nikakršnega jaška.

Zdaj če od znotri ne prideš do inštalacije, bi ti svetoval da malo poštemaš in ta del porihtaš...enkrat za zmeraj.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
8w9-CAM004.jpg

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
vem, da bi bila najboljša varianta pipo v klet postavit, samo žal nimam več variante v kurilnici kjer pride voda notri kjer koli na steni poštemat in nazaj ven speljat.....

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
zabasal me je cajt....
postavil sem kar dva peskolova fi 40 enega na drugega in pokril z betonskim pokrovom. druge variante ni bilo, ker sem bil sam za vse. vgradil pipico z izlivom. čez zimo imam namen pokrit še z eno vrečo stiropora v rinfuzi in iz stirodurja narest še en porov...

UPAM, močno UPAM, da se bo zadeva obnesla.....