Odvisnost

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Po temule sodeč je bolš vzet trip, x ali pa skadit joint kot pa it na pir?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
crystal meth-a in heroina.

sej meth je heroin, pač doma zvarjen ponaredek ki pred psiho sf00ka še prej in bolj telo.

Po 6 mesecih si kot mrlič, po enem letu pa kot zombi ker se ti telo dobesedno odpira.

Sicer pa je H na vrhu grafa....

(pod drugo sliko bodo zapisani meseci uporabe, ki so malo pretirani, če jih množite z 2 dobite približno realno časovno obdobje)

https://www.youtube.com/watch?v=bGGtDHdtmJA

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Če se gremo na dolgoročnost kdo bo bolj zasvojen pol ja, če pa se gremo za samo zdravje pa je bolš it na pir.

Ne sodeč po tem grafu. Alko je očitno tudi bolj škodljiv.

nahrung002.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

kaj pa je pravzaprav sploh "crystal meth"?

Droga je prvotno bla iz (z sintezo) z efadrina. Nemci so jo uporabljali v 2. svet. vojni, mešali so jo v čokolado,
ki so jo poimenovali letalska čokolada. (neustrašnost borbe, telo prestane večje G pospeške oz. ostanejo možgani
dlje trezni (le kratek čas). Pač antidepresivno "zdravilo".

Današna meta je največji strup od drog. Večino se je prepraži kar v vrtnih huticah za hišami bronksa, getta ipd,...

Je močan stimulant, dost močnejši od kokaina. Sama uporaba je zasvoljiva že po prvem zaužitju.

daje energijo in občutek nadmoči, tako da se ti recimo tut pod vplivom nebi bil problem spustit med 3 besne nigre s palicami
in jih it pref00kat.
rolleyes-1.gif

Hud stranski učinek je tudi da zatira lakoto, kar še dodatno ubija telo.
sama droga pa po nekajkratnem zaužitju popolnoma trajno poškuduje vse od srca, pljuč, ledvic, požiralnika, skratka
vsega kar potrebujemo za normalno zdravo živlenje.

zdravljenje je mislim da manj kot 5% uspešno.

Enkrat meta junike vedno meta junkie, tukaj več ni izhoda.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
tut jz sm vcasih grizu nohte, potem sm si pa najdu eno, ki me je tepla po rokah ce sm grizu
evil.gif

od takrat ne grizem vec!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mene pa zanima, s katerim stavkom se bolj strinjate:

a) ni krivda v človeku, krivda je v hinavski, zahrbtni drogi, ki se ti prikrade v življenje in ti ga začne urejati
ali
b) ni krivda v drogi, krivda je v človeku, ki je ni sposoben pravilno shendlat, ker jo zlorablja, namesto da bi v njej rekreativno užival.

wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
b)

če govorima o travi in teh easy drogah, pa recimo da še kokain, če ga nekdo jemlje 1x na dva tedna na easy,...

Problem je v stopnjevanju in tu je potrebna huda samokontrola.

Jaz dalje ko do đojnta nisem sel, sem pa s tem nehal že pred enim letom, pa še takrat sem kadil mogoče
3x na leto, res ob kaki odbiti priložnosti,...

Sicer pa tut a) nebi bil napačen odgovor. Oba odgovora dajeta enega bi rekel.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
b varjanta, ker drogo imaš pod nosom vsepovsod, če nisi geek že kot otrok. V šoli, pred šolo, za šolo, v domačem okolju, ko greš ven,..., vsepovsod. Da ne prideš v stik z njo je res težko. Potem pa je od tebe odvisno kako se pustiš not potegnit. Jaz sem recimo dosti hodil na rave partyje. Tam ni da ni. Videl sem jih veliko, ki jih je ta vrtinec vsrkal v zelo kratkem času. Res je potrebno dosti samokontrole.