Odtis rok namazanih s kremo na steni

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Obiski so mi postregli z dvema odtisoma rok na novo prebarvani steni. Gre se za maščobni madež kreme za roke. Poskusil sem z vodo in čistilom za posode pa ni bilo haska. Ima kdo kakšen nasvet kako to odpraviti? Nekako se mi ne barva ponovno, ker je bilo vse spravljeno v tipi topi stanje.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
bojim se da druge poti ni. pobrusit in prebarvat.
Še to ni nujno da bo dovolj... Če se masščoba vpila kak milimeter globoko v oplesk se barva ne bo prijela dobro. V te primeru ni druge kot špahtl, postrgat do ometa/knaufa/betona, izravnalna masa, zbrusit, jubolin, zbrusit, celo steno Jupol.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ne bi jaz tega delu spet. Najhujše, ne najdem odtenka jebene barve. zgubil tisti listek.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.060
1.857
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:

ne bi jaz tega delu spet. Najhujše, ne najdem odtenka jebene barve. zgubil tisti listek.

To ni tak problem. Rabiš barvno lestvico in (pogojno) nekoga, ki ti to lahko sanira. Če boš delal sam, ti lahko eno barvno paleto priskrbim, po potrebi pa tudi experta
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.135
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Čistilni bencin?

Kaj je to in kaj naredi barvi?

Barva domnevam da je klasična ali kakšna posebna pralna?

Čistilni becin je "bencin" torej topilo ki se dobro obnese pri mastnih madežih. Načeloma barvi ne bi smel škodovat, ampak za vsak slučaj probaš nekje kjer se ne vidi. Potem nanesi na vato in malce popivnaj po mastnem madežu.

Kupiš tule npr.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ali pa se privadiš na idejo, da stene pač ne bodo ostale deviške in začneš hišo uporabljati sproščeno.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Čistilni bencin?

Cistilni bencin ce se prav spomnim je malo masten?

To je sam za pobrusit in strihat ker mastne stvari ne gredo kr tako ven.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Čistilni bencin je namenjen odstranjevanju maščobe in umazanij in ni niti malo masten.
predlog 'Utisevalca' je najbolj primeren in bi lahko bil uspešen.

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Poizkusiš pa lahko še z white spirit , pri čiščenju mastnih stvari se odlično obnese, nazadnje sem ga kupil v Avstriji v Baumaxu, za Slovenijo pa ne vem...
Lahko pas se nehaš sekirat zaradi malenkost, domnevam da si ravno ustvaril domek.Imela sva čisto lepo hiško nato pa je prišel mali taliban, in za njim še eden.Ko je malemu prvič padel v predsobi težak avto na čudovit jesenov parket mi je postalo kar težko; no mesec zatem mi je prepih zaloputnil vrata s steklom za ritjo in dodal še 100 lukenj na parketu.
Tako da sedaj prenesem tudi odtis roke z nutelo na steni , malo obrišeš pa gre življenje naprej
hysterical-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
White spirit se uporablja kot topilo za barve, za čiščenje čopičev itd. Za raztapljanje maščob je boljši čistilni bencin.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Drži.
In še včasih zelo koristna uporabnost White špirita (ki ga imajo vse prodajalne z barvami tudi pri nas) - odstranjevanje lepila na izdelkih, ki je ostalo od nalepk s cenami, deklaracijami ali kaj drugega.
Za čiščenje maščobe s stene pa bi res bil manj primeren od čistilnega bencina.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ja, ampak hitre poteze in gre madež prej dol kot barva. To je pač bilo pri roki.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
hvala za debato in predloge. nisem se uspel narediti, pomoci grem, ponoci pridem. en vikend si bom vzel cas.

kar se tice tistega, da se sprijaznim, to ne bo slo, stanovanje mora biti tipi topi, tako sem navajen in tako bo ostalo. o telebanih pa se ne razmisljam. ce bo treba, bom celo sobo na novo prebarval.