Odstranjevanje bradavic

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Kaj pa, da si sam odrežeš z škarjicami, sam sem to že več krat prakticiral, jasno vse razkužiš , raje 5x kot samo 1 x potem pa zalepiš z sterilnim obližem, nikoli ni bilo problema, bolj je problem, na mestih, kjer si sam ne morem, žena pa noče ...
frown-1.gif
.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Te bradavice so notranje in rastejo noter, v meso. In ce je ze zelo globoko, ni spasa.

enik14

Fizikalc
22. avg 2014
100
28
28

Očitno si želiš sam odstranjevati nadležne bradavice. Poskusi na svojo odgovornost tako:

Pred dolgimi leti sem si bradavice odstranjeval s srebrovim nitratom. To so beli kristalčki, ki sem jih imel v našem laboratoriju.
Morda lahko kristalček dobiš tudi v kaki lekarni. Ne prijemaj kristalčke z rokami !! Imej jih zavite v kakem papirju, vrečki.

IZKLJUČNO na samo bradavico, si z vatirano palčko nanesi majhno kapljico vode. Dovolj je, da jo celo le dobro namočiš. Pazi da ti ne steče okoli bradavice !!! (drugače jo obriši in ponovno poskušaj omočiti jo) Nato vzemi pinceto ter z njo primi en majhen kristalček srebrovega nitrata. Z njim rahlo maži, drgni SAMO po mokri površini bradavice. Najbolj se posveti centru bradavice, kjer je njen korenski del.To počni kakih 20 do 30 sekund. Pusti namazano bradavico da se raztopina na njej sama posuši. Ne briši nič!!! Morda boš čutil rahlo pekočina na mestu bradavice.
Čez nekaj časa bo mesto, kjer si mazal bradavico postajalo temnejše in postalo popolnoma črno. Ta črna barva ne gre z ničemer dol !!! Ne ustraši se. Le čas bo naredil svoje. Zaradi tega je zelo pomembno, da bradavice ne "poliješ" z vodo, ker bo tako postalo vse črno !!! Tudi ne prijemaj s prsti kristalčkov !! Ta črn madež na bradavici bo ostal kar lep čas, morda tudi 14 ali celo več dni. Ko se bradavica enkrat posuši, se lahko spet umivaš, drgneš. Z umivanjem in obrabo kože bo z dnevi madež počasi izginjal. Izgleda res čudno, ampak rezultat je bil. Na teh mestih nisem imel nikoli več bradavice.
Vse počenjaš na lastno odgovornost.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Kako pa prepoznaš pravo bradavico od izrastline na koži, ki ni obrnjena nič na noter?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Tako kot si rekel, pri bradavicah pomaga samo stalno zamrzovanje in trpeti opekline/omrzline ali pa ojačanje imunskega sistema. Malo pri hrani paziti in to je to.

To ne drži,zamrzovanje je en blažev žegen ! Imel bradavico na prstu 30 let,potem nanesel eno zeleno tekočino iz podobne majhne flaške kot je nekdo drug napisal in je šla v tednu ali dveh ! Po nekaj mesecih in še sedaj po 5 letih praktično ni sledi.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
V srednji soli sem imel bradavico na dlani kjer je kazalec priklopljen na dlan (pa ne cisto "v dlani") bila je veilka za kak manjsi noht na nogi. Nekajkrat sem si jo posteno razkopal in poruval (dalec od sterilnega orodja, tudi kombinkrke so bile dobre) in potem je enkrat izginila. Zakaj, kako ne vem. Nekaj casa sem tlacil neko kremo tja, pa kot vem je samo razziralo okolico bradavice, bradavica pa jenostala kot nek otok.
Kaj jo je na koncu pobralo (po kaksnem letu ali dveh) ne vem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.476
5.007
113
Jaz sem se na faksu znebil bradavic z nanosom neke tekočine, ki se je takrat dobila v Avstriji. Nikoli se niso več pojavile. Sem jih pa z žavbo pacal kar nekaj časa, stvar niti ni bila nedolžna. Preden so izginile, so mi zatekle bezgavke pod pazduhami. Verjetno sem jih predolgo mazal. Najbrž zato, ker so prejšnji tretmaji pokazali, da je treba priti globoko, da v resnici povsem izgine. Vseh podrobnosti se seveda več ne spomnim.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Meni se je kakšnih 15, 20 let nazaj kar od nikoder pojavila na hrbtišču roke/dlani. Ni šla dol z nobenimi rožcami, niti s preparati, ki se brez recepta dobijo lekarni (srebrov jodid, Wartner itd.).
Na koncu mi jo je (pod lokalno narkozo) z eno posebno kljuko izruvala splošna zdravnica in ni se več pojavila tam. Čez nekaj let se je pojavila drugod na roki in spet jo je bilo treba izruvati po istem postopku.
rolleyes-1.gif

Zdaj imam mir. Upam, da se mi na stara leta ne pojavi kje na nosu
evil.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
A se ti zajebavaš? Preklicala pol Lj. dermatologov pod 6 mesecev z napotnico ga ni. A lahko prosim kakšnega priporočite, da se naročim. Jao že 2 meseca se "naročam".

majči

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Men je tale fibrom na pregibu med licem in nosom. Čisto nič se mi ne vidi po enem letu.

http://www.klinika-janezic.si/

Se mi zdi, da sem bil 2 tednih pri njemu. Pogledal, zaštihal, zašil in to je blo to.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Moj nečak je čakal pol leta dermatologinjo za odstranitev bradavice, prekinejo dopust zato, pridejo tja, pol ga pa odpravijo z eno kremco.

Če ne bo delovalo, vas bomo pa spet naročili. Kdaj? Čez pol leta.

Da bi jim človek kar odprl glavo in nanesel tisto kremo direkt na možgane.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.751
1.545
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
A se ti zajebavaš? Preklicala pol Lj. dermatologov pod 6 mesecev z napotnico ga ni. A lahko prosim kakšnega priporočite, da se naročim. Jao že 2 meseca se "naročam".

majči

Nč se ne zajebavam. Poklič pa vpraši (neki naš čojek). Je pa res, da so men bradavice zginle brez posega. Pač, močna psiha
smile-1.gif