Odstranitev DPF filtra?!

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Vem, če se obešaš na besede in iščeš napačno interpretacijo, pol se bere pač kakor razumeš
smile-1.gif

kaj naj potem naredim recimo jaz - naredim 40.000 km letno, od tega je skoraj polovica mestne vožnje. tveganje za DPF ali ne?

ker včasih ko berem teme o dizlih, me mine, da bi ga sploh kadarkoli imel. ko se sproži regeneracija, ne ustavit - kaj, potem najbolje, da še en krog naredim? ne po mestu preveč vozit, ker se regeneracija ne bo naredila? wtf?

Če delaš toliko km in pol po mestu, se ne sekiraj.
Pozabi, da je v avtu.

Ponavadi se pojavi jamranje nekoga, ki ima probleme zaradi mnogih faktorjev.
Preostalim 500 milijonom vozikov pa vse dela ok.

Aja, pa tudi jaz imam ta filter v avtu, pa podobno tendenco vožnje kot ti, le da delam pol manj km na leto.

Da izvaja regeneracijo pa opazim tako, da ko pridem iz obvoznice/avtoceste in le ta očitno še ni zaključena, avto ali malo cuka pri počasni vožnji, ali pa pozimi dela ventilator hlajenja motorja, ko ustavim.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Jaz v 80k se nisem porajtal, da jo dela....Zadnje 2 leti in pol pa skos sam po mestu vozim in ni tezav. To so neke bav bav pravljice, da gre vse skp v franze, ker folk ne zna z avti sploh delat. Pa kupvat jajca, pa servisirat na svete cajte in je na konc vse skupaj sekret.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ma ja. Kdor kupi nov ali rabljen vzdrževan avto in ga tudi sam redno vzdržuje, sigurno ne bo imel problemov.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:

kaj naj potem naredim recimo jaz - naredim 40.000 km letno, od tega je skoraj polovica mestne vožnje. tveganje za DPF ali ne?

Kupiš Toyota/Lexus hibrida.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
DPF OFF in boš imel mir. :D

Take stvari bi morale biti razlog, da ti država vzame in spreša avto, če te dobijo. Al pa vsaj kazen, da boli + tablice dol (in prepoved prodaje), dokler DPF ni gor.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja te kripe so problem ja...

Si se peljal kaj pozimi naokoli slučajno? Iz dimnikov se samo vali, folk ne uredi kurjenja drv in je cela štala, smrdi cela Slo. Potem imaš še stare kripe brez DPF, te majo še najraje ravno vielfahrerji in veselo delajo oblake.

Dizel po 2008, ko mu odbiješ stran DPF ne vidiš, da ga nima ko voziš za njim. Mogoče kako močnejšo 3l kravo ko je v polnem čipanem štartu, pa tudi to se mi za 335d E92 ni zdelo nič kritično.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
V Domžalah pozimi zvečer, do 21:30 ni šans, da bi preluftal stanovanje. Dobiš notri večjo smrdarijo od dimnikov, kot tisti predihan zrak, ki ga imaš notri. Šele nekje okoli 22h je zunaj dovolj čist zrak, da preluftaš.