Odstotek "invalidnosti"

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Tako je, je razlika v invalidnosti pri nezgodnem zavarovanju in pri "pravih" invalidih. Pa se opravičujem, če sem koga užalil slučajno. Shootek, tak odgovor sem približno pričakoval. Mi je pa kolega povedal, da je dobil za manjši zlom zunanjega gležnja 4%.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Invalidnost je takrat ko ena poskodba pusti trajne posledice.

Tako da tvoj kolega mal nabija.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Zlomi sklepov skoraj vedno pustijo posledice na gibljivosti, zato ni nič nenavadnega da je dobil par procentov,
je pa seveda odvisno od vsakega posameznika koliko se to njemu pozna glede na normative....

Poleg tega se procenti med zavarovalnicami razlikujejo, ker nimajo poenotenih tabel kolikšen procent je za
posamičen ud oziroma za zmanjšano gibljivost...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Kolk je 2 % od 50.000 eur ?

Zakaj si se pa zavaroval za tako miloščino revček bogi?

verjetno je imel pri Triglavu kolektivno nezgodno zavarovanje ali pa življenjsko zavarovanje....
grims-1.gif

večina folka ima poudarek na dnevnem nadomestilu, znesek invalidnosti pa jih ob sklepanju ne gane kaj dosti,
razen da je cena previsoka, ko pride pa do invalidnosti pa bi vsi meli par 10k€ odškodnine...

Večina polic je narejenih z dokaj majhno invalidnostjo... 20.000€ +/- in na Triglavovi polici še nisem videl
stranke ki bi imela 50.000€ ali več... ne vem kakšne ponudbe imate aktualno za sklepanje, ampak kakšno
leto in več nazaj, si lahko stranko zavaroval za 50.000€ invalidnosti ali več, samo če je tudi varčevala več kot
50€, kar pa večina namenja skupaj z nezgodnim paketom in zaradi tega toliko majhne invalidnosti...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Si spregledal da je imel kolektivno zavarovanje preko sluzbe.

Drugace je pa tko, da je trikratnik zzvja lahko najvec nezgodna smrt, invalidnost je pa vedno x2.

Z lahkoto si tudi v teh casih za 50 eur (30 varcevanje + dno ) uredil 50.000 invalidnosti. Brez dnevnega seveda.

Kolk se je pa to delalo je pa nekaj drugega

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
In kaj mi v primeru 100% invalidnosti pomeni 50.000 eur? Meni osebno nič! In kaj mi v primeru 10% invalidnosti ( očitno iz prebranega je za takšen % potrebna precej resna poškodba) pomeni 5 jurjev? Klinc pa takšno zavarovanje. Jaz bi se ZAVAROVAL in ne rabim varčevanja. In ker so zneski takšni kot so raje nisem zavarovan.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Torej ti dobis v primeru invalidnosti s strani delodajalca odpoved ker si nesposoben, s strani zavarovalnice pa 0 eur.

Sej lahko imas tudi 200.000 invalidnosti, te zanima to?

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Torej ti dobis v primeru invalidnosti s strani delodajalca odpoved ker si nesposoben, s strani zavarovalnice pa 0 eur.

V bistvu ja... Če bi imel sklenjeno po tvoje "mizerno zavarovanje", ki si ga povprečneži še lahko privoščijo bi dobil pa 50.000 za 100% invalidnost.... Delodajalec bi mi pa še vedno dal odpoved. In kaj naj potem jaz s temi 50.000€? Živim naslednjih 40 let?

Citat:
Uporabnik Matej pravi:

Sej lahko imas tudi 200.000 invalidnosti, te zanima to?

V bistvu tudi 200.000€ ne spremeni zadeve, če sem enkrat 100% invalid. Če bom pa recimo ob desno zapestje bom dobil pa 20.000€, ki mi spet praktično nič ne pomenijo.

Vem narobe razmišljam ampak...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113

V bistvu tudi 200.000€ ne spremeni zadeve, če sem enkrat 100% invalid. Če bom pa recimo ob desno zapestje bom dobil pa 20.000€, ki mi spet praktično nič ne pomenijo.

Vem narobe razmišljam ampak...

[/QUOTE]

Koliko 1000€ ZV pa bi za tebe spremenilo to?

Če boš 100% invalid, verjemi da ti bo vsak tisočak krvavo prišel prav, invalidska penzija bo glede na delovno dobo in tvoj osebni dohodek mizerna, zato ti bo prišlo prekleto prav, imam primere in oni se 100% ne strinjajo s tvojo izjavo, denar jih ne osrečil ampak
z njim bodo olajšali življenje sebi in svojim bližnjim.

Ni nujno da narobe razmišljaš, verjetno pa nimaš dovolj informacij da bi imel pravo predstavo... v osnovi so zavarovanja namenjena
da si ob veliki "škodi" dobiš finančno nadomestilo, naj si to bodi premoženje ali pa "življenje"...

Za izgubo popolne funkcionalnosti roke v zapestju ali pod komolcem zavarovalnice priznajo nekje med 50 in 75% invalidnost, zakaj
različno to ocenjujejo ne vem... je pa fajn biti pozoren ko sklepaš zavarovanje in primerjaš dve različni, razmerje med zavarovalno vsoto
ceno in ocenami invalidnosti.... tako boš lažje ocenil kaj je "ugodneje"...

Torej, če bi bil zavarovan za 200.000€ in bi izgubil roko v zapestju lahko pričakuješ nekje med 100 in 150k€ invalidnine, verjetno ne boš
osrečen s tem denarjem, boš pa imel možnost, da namesto štriclja ki ga dobiš preko ZZZja, nabaviš kakšno bionsko protezo itd...

Je pa seveda lahko bit pameten, dokler sam nisi v tej situaciji...

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Imaš prav... premalo informacij, oziroma preveč "zapakirane" v nerazumljive splošne pogoje in tolmačenje zavarovalnic.

Zgoraj ste vsi pisali "ja kaj si pa samo za 50.000€ zavarovan", zato sem izpostavil drugo stran. Verjetno bi še koga poleg mene zanimala zadeva bolj razčlenjen ampak priznam, se mi ne da poslušati vseh predstavitev na katere se vsak dan kateri od zavarovalničarjev "sili".

Recimo v drugi temi sem zasledil, da določene zavarovalnice nočejo skleniti zavarovanja odgovornosti, če nimaš pri njih še xx stvari.

To je podobno kot jaz, ki niti pod razno NE POTREBUJEM varčevanja. Rabim samo solidno nezgodno zavarovanje. Zavarovanje za primer smrti me recimo trenutno sploh ne zanima.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Imaš prav... premalo informacij, oziroma preveč "zapakirane" v nerazumljive splošne pogoje in tolmačenje zavarovalnic.

Vsaka zavarovalna "vrsta" ima svoje specifike, določene stvari so standardne, določene pa ima vsaka zavarovalnica izračunane
in vključene po svoje, treba je poznati posebnosti predvsem pa pri stranki ugotoviti kaj res želi in kaj bi bilo priporočljive ter iz
tega najti smiselen kompromis, da je stranka potem zadovoljena, kar pa je v praksi težko...

Citat:
Zgoraj ste vsi pisali "ja kaj si pa samo za 50.000€ zavarovan", zato sem izpostavil drugo stran. Verjetno bi še koga poleg mene zanimala zadeva bolj razčlenjen ampak priznam, se mi ne da poslušati vseh predstavitev na katere se vsak dan kateri od zavarovalničarjev "sili".

Ja, ta komentar je tudi mene malo zmotil, po drugi strani pa je čisto na mestu, prodaja zavarovanj je kar dosti posiljena, ampak zato ker
je to pri nas specifično, stranke ne hodijo same naokrog da bi sklenile nezgodno ali življenjsko zavarovanje (večina ne) ampak jih je treba v to prepričat, velikokrat na žalost, na neprimeren način in z tehnikami ki ne držijo dolgo, ampak počasi se tudi to izboljšuje...

Citat:
Recimo v drugi temi sem zasledil, da določene zavarovalnice nočejo skleniti zavarovanja odgovornosti, če nimaš pri njih še xx stvari.
Z zavarovanje odgovornosti je kar križ, ker lahko pride (in tudi pride) do velikih izplačil, zato zavarovalnice na tem področju delajo kar se da previdno (požar na bloku v Domžalah), in nekatere (večina) ne zavaruje odgovornosti, če podjetje nima pri njih zavarovanega ostalega premoženja, ki je manj rizično... (škode na bloku je bilo za 3mio)

Citat:
To je podobno kot jaz, ki niti pod razno NE POTREBUJEM varčevanja. Rabim samo solidno nezgodno zavarovanje. Zavarovanje za primer smrti me recimo trenutno sploh ne zanima.

Nezgodna zavarovanja se lahko sklepajo na različne načine, lahko samostojno, lahko posamično itd... vsekakor radi to prodamo pri ŽZ,
ker je skupna provizija višja, ker so paketi za stranko ugodnejši, so več letne pogodbe itd. za stranko ugodnejše, razen če res ne želi varčevanja, ampak tudi tukaj se najdejo rešitve...

Zavarovalnice imajo različne načine za izplačilo zavarovalne vsote pri invalidnosti in različne procente za telesne okvare
in je zato skoraj ne mogoče primerjati dva nezgodna paketa dveh ali večih zavarovalnic...

Najlažje primerljiva zavarovanja med seboj so avtomobilska zavarovanja, pa še ta čedalje manj, saj so se v zadnjem letu pojavile
konkretne omejitve pri izplačilih delnih škod ( franšize in št. škod na delno kombinacijo itd...)

Če pa te zanima kaj več, pa bom uporabil tisti stavek, kontaktiraj me na PM, pa se bova zmenila osebno, prvič zato da se spoznava, da vidim kdo si, kaj si, potem pa ti lahko podam predloge... da vidim kaj želiš, kaj ti lahko ponudim itd...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Se pravi da ti bi, pa hkrati nebi. Cincas. Po eni strani te zanima, po drugi te motjo ljudje ki to prodajajo. En dan prepozno bo pa prepozno.

Dejstvo je pa, ce bi ti samo razumel potrebo po takem kritju bi si to uredil. 20-30 eur te to pride.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ok si to povedal, sam da je pa pri oceni imvalidnosti razpon 50% ta je pa mal bosa. Bolj pravilno bi bilo da je tukaj vmes luft zato ker taka poskodba pusti na vskakemu drugacne trajne posledice.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Se pravi da ti bi, pa hkrati nebi. Cincas. Po eni strani te zanima, po drugi te motjo ljudje ki to prodajajo. En dan prepozno bo pa prepozno.

Dejstvo je pa, ce bi ti samo razumel potrebo po takem kritju bi si to uredil. 20-30 eur te to pride.

Matej zgoraj si napisal: Pi.zda 10 eur mas kolektivno, sam si se individualnoocenu za 0 eur kritja, pol pa tle govoris o miloscini

kaj si mislu s tem da si dubu miloscino,dubu si solidno. Za 5 pirov na mesec,kolikor placujes. "

Ugotovili smo, da za 10€ je zadeva brezpredmetna. Zdaj mi pa v bistvu "ponujaš" zgodbo za 20€... a tako velika razlika je, če plačuješ 10€ ali 20€ mesečno?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ok si to povedal, sam da je pa pri oceni imvalidnosti razpon 50% ta je pa mal bosa. Bolj pravilno bi bilo da je tukaj vmes luft zato ker taka poskodba pusti na vskakemu drugacne trajne posledice.

Matej, slabo bereš ali pa ...

mogoče bo bolj primerno 55% do 70% priznane invalidnosti za popolno izgubo funkcionalnosti role v zapestju...

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Vsi tisti, ki ste se mi smejali in mi govorili razne gluposti... dobil sem dobrih 8%.