Citat:
Uporabnik igi pravi:
Imaš prav... premalo informacij, oziroma preveč "zapakirane" v nerazumljive splošne pogoje in tolmačenje zavarovalnic.
Vsaka zavarovalna "vrsta" ima svoje specifike, določene stvari so standardne, določene pa ima vsaka zavarovalnica izračunane
in vključene po svoje, treba je poznati posebnosti predvsem pa pri stranki ugotoviti kaj res želi in kaj bi bilo priporočljive ter iz
tega najti smiselen kompromis, da je stranka potem zadovoljena, kar pa je v praksi težko...
Citat:
Zgoraj ste vsi pisali "ja kaj si pa samo za 50.000€ zavarovan", zato sem izpostavil drugo stran. Verjetno bi še koga poleg mene zanimala zadeva bolj razčlenjen ampak priznam, se mi ne da poslušati vseh predstavitev na katere se vsak dan kateri od zavarovalničarjev "sili".
Ja, ta komentar je tudi mene malo zmotil, po drugi strani pa je čisto na mestu, prodaja zavarovanj je kar dosti posiljena, ampak zato ker
je to pri nas specifično, stranke ne hodijo same naokrog da bi sklenile nezgodno ali življenjsko zavarovanje (večina ne) ampak jih je treba v to prepričat, velikokrat na žalost, na neprimeren način in z tehnikami ki ne držijo dolgo, ampak počasi se tudi to izboljšuje...
Citat:
Recimo v drugi temi sem zasledil, da določene zavarovalnice nočejo skleniti zavarovanja odgovornosti, če nimaš pri njih še xx stvari.
Z zavarovanje odgovornosti je kar križ, ker lahko pride (in tudi pride) do velikih izplačil, zato zavarovalnice na tem področju delajo kar se da previdno (požar na bloku v Domžalah), in nekatere (večina) ne zavaruje odgovornosti, če podjetje nima pri njih zavarovanega ostalega premoženja, ki je manj rizično... (škode na bloku je bilo za 3mio)
Citat:
To je podobno kot jaz, ki niti pod razno NE POTREBUJEM varčevanja. Rabim samo solidno nezgodno zavarovanje. Zavarovanje za primer smrti me recimo trenutno sploh ne zanima.
Nezgodna zavarovanja se lahko sklepajo na različne načine, lahko samostojno, lahko posamično itd... vsekakor radi to prodamo pri ŽZ,
ker je skupna provizija višja, ker so paketi za stranko ugodnejši, so več letne pogodbe itd. za stranko ugodnejše, razen če res ne želi varčevanja, ampak tudi tukaj se najdejo rešitve...
Zavarovalnice imajo različne načine za izplačilo zavarovalne vsote pri invalidnosti in različne procente za telesne okvare
in je zato skoraj ne mogoče primerjati dva nezgodna paketa dveh ali večih zavarovalnic...
Najlažje primerljiva zavarovanja med seboj so avtomobilska zavarovanja, pa še ta čedalje manj, saj so se v zadnjem letu pojavile
konkretne omejitve pri izplačilih delnih škod ( franšize in št. škod na delno kombinacijo itd...)
Če pa te zanima kaj več, pa bom uporabil tisti stavek, kontaktiraj me na PM, pa se bova zmenila osebno, prvič zato da se spoznava, da vidim kdo si, kaj si, potem pa ti lahko podam predloge... da vidim kaj želiš, kaj ti lahko ponudim itd...