Odstotek "invalidnosti"

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Jutri grem na zavarovalnico zaradi ugotavljanja dolgoročnih posledic zaradi zloma gležnja. Ima kdo kak info, kako se morajo tu gibati procenti? Da ne bom podpisal kake miloščine slučajno
smile-1.gif

garbo

Pripravnik
8. avg 2007
204
0
16
To greš na pregled k njihovem izvedencu?
Pri njemu jaz nisem podpisala nič,sem dobila samo pošto kakšne preglede moram še opraviti če želim dobiti izplačilo zaradi invalidnosti(ne upoštevajo papirjev inv.komisije ZPIZ-a).

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Jaz sem zarad zloma levega (zlomil pri rolanju) in desnega zapestja (zlomil pri smučanju) 2 % invalid (kolo še lahko vozim, vejkobodam tud še, tipkam tud še, vreče tud še lahko nosim). Ne morem pa delati določenih gibov kot je mesenje testa, Skledce lahko delam le s skrčenimi pestmi.
Za to sem dobil cca 1000€ miloščine, ne vem več točno pred petimi leti. Pregled se je pa delal pri izvedencu od zavarovalnice.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Za 2% jih niti ne povoham. Ja, grem na sedež zavarovalnice k njihovemu zdravniku. En kolega mi je rekel, da pod 3% naj nič ne podpisujem, nevem pa koliko to drži.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kolk je 2 % od 50.000 eur ?

Zakaj si se pa zavaroval za tako miloščino revček bogi?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Slinavec, ne ti meni za koliko sem zavarovan... grem preko službe. Ti ko si zlomiš avto, poveš zavarovalnici, naj krije samo 1/4? Raje se ne glasi, če nimaš kaj pametnega za povedat.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Jst sploh ne vem, kaj si ti zdej napisal. Jaz sem samo napisal tocno koliko si zavarovan. In da si premalo. Kaj je zdej tle narobe? Saj si sam napisal da si za eno miloscino.

Kaj si pa mislu s tem "grem preko službe" in pa "Ti ko si zlomiš avto, poveš zavarovalnici, naj krije samo 1/4", pa samo ti ves.

Ajd,

grem zlomt en avto.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Pa meni se zdi pametno, da ti kot zavarovalnicar recem da si slabo zavarovan, pa da ti objasnim tocno kaj je 2% invalidnost.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
1. Zlomil sem se v službi.
2. Če so fer % za zlom gežnja od 4% naprej (npr.), ne bom podpisoval 1 in 2%

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Najdi ”lestvico invalidnosti” za tvojo zavarovalnico. Sicer imajo najbrž vse zavarovalnice precej podobno, vendar....
% bo odvisen od gibljivosti sklepa ki ga imaš sedaj in ne od tega kako dolgo si bil v gipsu.
Pa zgodaj si napisal vprašanje, vabilo imaš vsaj že kakšen teden doma.
Ne grem deskle iskat moje tabele invalidnosti, ampak če zlom ni bil kompliciran, da gibljivost ni bistveno omejena, potem se res lahko pogovarjal o samo nekaj %. Na osnovi kakšne police pa greš na pregled (vidim da služba, ampak kakšno zavarovanje?)

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz se si z nožem presekal živce in kite na palcu leve roke. Členek na palcu je omejeno gibljiv, pa tudi s čutilnim živcem ni vse v redu. Zavarovalniški zdravnik mi je določil 3% invalidnost. Dobival sem dnevne zneske za čas bolniške in 1200€ odškodnine. Nezgodno sem zavarovan preko službe.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Praviš, da ne more priti do trajnih posledic pri zlomu gležnja?
bonk.gif

Na šihtu mamo kolektivno zavarovanje, dobil sem že tudi dnevno odškodnino...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Pi.zda 10 eur mas kolektivno, sam si se individualnoocenu za 0 eur kritja, pol pa tle govoris o miloscini

kaj si mislu s tem da si dubu miloscino,dubu si solidno. Za 5 pirov na mesec,kolikor placujes.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
bonk.gif
Če imaš fino razlomljenega, verjetno ja. Saj zato me pa zanima, imel sem ga zlomljenega (kost šla na dveh mestih), pa je sedaj po nekaj letih gleženj še boljši kot včasih.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.906
106
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Slinavec, ne ti meni za koliko sem zavarovan... grem preko službe. Ti ko si zlomiš avto, poveš zavarovalnici, naj krije samo 1/4? Raje se ne glasi, če nimaš kaj pametnega za povedat.
bonk.gif

Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
bonk.gif

Na šihtu mamo kolektivno zavarovanje, dobil sem že tudi dnevno odškodnino...

Dečko, kaj, če bi se ti začel lepše obnašat/izražat?
Tu se trudijo, da ti po najboljših močeh odgovorijo, pomagajo, ti pa jim s tem vračaš
bonk.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Tip hoce invalidnost za zlom gleznja.

Kaj si pa pricakoval glede njegovega mentalnega stanja?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Treba je ločit med % inv. ki ga da zavarovalnica za nezgodno zav. in pa % inv. za delovnega invalida,... Ta drugo ne dobiš zaradi zloma gležnja, razen v extremnih primerih.

Za % invalidnosti pri nezgodnem zavarovanju pa se določi na pregledu s strani zdravnika (včasih tudi fizioterapevta), ki ga določi zavarovalnica in je odvisen od resnosti posledic, ki jih pusti poškodba. Če bo gleženj enako gibljiv in nimaš nekaj posledic (pa upam da si to želiš ne čimvečji % da bi potegnil par 100€ več), ne bo nekih velikih procentov.

Če opišem svoj primer, sem dobil ob zlomu desne petnice (mislim da je šla na 4 kose) in popolnem izpahu levega stopala, kjer je bila gibljivost obeh gležnjev dokaj mala mislim da 13% pri eni in 10,8% pri drugi zavarovalnici. Se je pa stanje po pregledu še zelo popravilo (seveda pa k temu prispevaš največ sam).