odškodnina

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kakšno kablovje? Menda ločite med kabli in pletenicami (zajlami). Zajle skoraj nikoli ne odtrga v momentu, ampak prej začne "cveteti", žičke so že popokane in poškodba je vidna.

Vsaj resne fitnes naprave naj bi imele pletenice
confused-1.gif
OFF: v angleščini se pletenici (jekleni vrvi) reče tudi "cabel", in na Discoveryju je na žalost velikokrat prevedeno kot kabel.

Po drugi strani pa imamo "brezvrvične" (cordless) telefone, ko bi bilo pravilneje "brezžične". Najbolj pa se se zgrozil, ko sem "power cord" videl prevedeno kot "priključna vrvica".

ON: čimprej k zdravniku, z dokumentacijo pa k odvetniku, zgubiti nimaš ničesar

PS: Kaj pa Poravnava d.o.o.?
evil.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

0,0001 pa pub?

Kakor poznam to mašino bi se Arnold lahko s tem držalom kresnil sam, saj ga je vlekel ko se je zajla strgala..

Najbolš da nam pokaže sliko poškodbe
17758-icon_confused.gif

glih to se je zgodilo. ko sem povlekel k sebi, se je kabel strgal in sem se zaradi tega vsekal po nogah

EDIT: a kdo pozna kakšnega dobrega odvetnika?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Menim da je zaradi odškodnine še kako važno kateri del je popustil. Ker pletenice so tak del naprave ki se po potrebi menja - potrošna roba. Če je bila pletenica že razcvetena, bi moralo osebje to opaziti in ukrepati. Drugače bi bilo če bi se npr zlomila kaka os, jermenica ali kak varjeni del, kjer poškodba pred lomom ni vidna.

Mal bi moral vsaj z mobijem poslikat pokvarjeno mašino, okvarjeni del, pa poškodbo. Bi mel vsaj dober dokaz.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Kolko časa nazaj se je to zgodilo ?

cca 1h nazaj

Danes ali jutri pojdi k zdravniku, da dobiš poškodbeni list ker to je osnova za odškodnino. Najverjetneje ti bo predpisal mirovanje, tablete proti bolečinam in kontrolo čez 14 dni. Ko pa boš zbral vse papirje ti bo to osnova za odškodnino. Sicer na vsakem fitnesu piše na lastno odgovornost, ampak fitnesi so zavarovani tak da tu ni problema.

Od kot pa si ?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Discovery ga dostikrat pihne pri prevodih
rolleyes-1.gif

Sej ga pošiljam na urgenco pa noče it. Zjutraj se mu tudi ne bo dalo, pol bo kosilo, pol bo pa že pondelk...

Pa glede odgovorov: take pač dobiš če daš takole temo v Čvek namesto v kamorpačže.

Poravnava je bolj tako-tako.....baje.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ko se je to zgodilo, nisem dosti razmišljal kaj je z napravo, edino v glavi je bilo to da si rani povijem in grem dam. za pričo imam pa tistega ki mi je pomagal z rano in ne dvomim v to da bi bil on problem ko bo treba to dokazovat.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
iz lj sm. to se je pa zgodilo na fitnesu v tivoliju. če bi bil sam kriv za to kar se mi je zgodilo, teme ne bi odpiral. ker se je pa kabel oz pletovje ( karkoli že je) strgalo, je pa to nekaj drugega. na urgenco grem pa takoj zjutraj.

@benady temo sem tukaj odprl, ker je ta podforum najbolj obiskan

Nazadnje urejeno:

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Pojdi zjutraj na urgenco, zdravniku pa ce te bo vprašal zakaj nisi takoj prišel reči, da si mislil da ni nic hudega in bo stanje šlo na bolje pod lastno oskrbo, vendar ker nic ni boljše si se odločil da greš raje po strokovno pomoč... Dobro shrani poškodbeni list .

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Pojdi zjutraj na urgenco, zdravniku pa ce te bo vprašal zakaj nisi takoj prišel reči, da si mislil da ni nic hudega in bo stanje šlo na bolje pod lastno oskrbo, vendar ker nic ni boljše si se odločil da greš raje po strokovno pomoč... Dobro shrani poškodbeni list .

točno to sem nameraval narest

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Odvetniška pisarna Lipej v Medvodah je menda specializirana za odškodnine. Sam z njimi nimam nikakršnih izkušenj.

Odškodnine so taki simpl posel, da vsak odvetnik zna naredit. Razlika med njimi je samo kak se potrudi in v kolikšnem času napiše.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Za višjo odškodnino še danes dvigni rit in odkrevsljaj na urgenco. Kot so že napisali, poškodba za katero je do jutri dovolj časa ni tako huda, posebno še, ker bo pri tebi šlo samo za udarec v mehko tkivo, kar pomeni, da ni počenih ali polomljenih kosti.

Sicer si pa sam svoje sreče kovač.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Odvetniška pisarna Lipej v Medvodah je menda specializirana za odškodnine. Sam z njimi nimam nikakršnih izkušenj.

Jap, dobri so.
grims-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ksz

evo moja pot na urgenco se je končala s parimi šivi na levi nogi. mam 3 rane skupi na obeh nogah, vsaka cca 5cm velika. je bil pa vsaj zdravnik ta, k je takoj dojel kaj se je zgodilo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Reklame za odvetnike ne bom delal...

POt do "primerne" odškodnine si pa že sam "zaprl" s svojo lenobo ker si šel sele po enem dnevu na urgenco. Ne glede na odvetniak se bodo na zavarovlanici lahko zgovarjali da ni tko hudo bolelo.
No si pa vsaj šel, če ne bi šel lahko kar sanjaš o odškodniini(ni poškodbenga lista ni odškodnine).