odškodnina

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
fantje in dekleta, dejte mi mal pomagat. kot sem že v eni temi napisal, sem si poškodoval obe nogi med vadbo na fitnesu. med izvajanjem neke vaje, se je strgal kabel in sem se zaradi tega udaril po obeh nogah in si ju poškodoval. hodim sicer lahko, ampak ni dosti mankalo da bi si obe polomu.
crazy1.gif

no in zdej me zanima, če in do kakšne odškodnine sem upravičen. ( imam tudi sokolko, preko katere sem v fitnesu tudi zavarovan). aja pa nisem ( za 1x še) šel k zdravniku

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Najprej moraš zagotoviti dokaze, da se ti je to dogodilo pri plačani vadbi, najprimernejše bi bilo, da bi že od poškodbi obvestil uslužbence (sedaj jim pošlji še pisno sporočilo), nato poskrbeti za zdravljenje poškodbe in shranjevati vso dokumentacijo (potreboval jo boš za vložitev v spis). Po končanem zdravljenju vložiti pisni zahtevek lastniku fitnesa s specifikacijo odškodnine.

Če sam tega nisi sposoben, najemi odvetnika ali eno od podjetij, ki se s tem ukvarja (običajna provizija je okoli 10% od prejetega zneska).

Če ima lastnik fitnesa zavarovano odgovornost potem bo svoj zahtevek predal zavarovalnici, ki bo primer obravnavala in če bo ugotovila, da je lastnik kriv za nastalo poškodbo tudi izplačala odškodnino.

Prav tako lahko uveljavljaš (če si v službi > bolniški list) odškodnino od vseh nezgodnih zavarovanj, kjer imaš priključeno tudi dnevno odškodnino (verjetno invalidnosti ne bo).

Višina prve odškodnine je odvisna od teže poškodbe, časa zdravljena in posledic, ki jih je nezgoda pustila in jo je skoraj nemogoče (brez dodatnih podatkov) napovedovati.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Fitnes klub ima skoraj 100% zavarovano odgovornost iz dejavnosti. Ampak če niso poškodbe zdravniško evidentirane, nebo nič...

Isaac

Pripravnik
24. jul 2007
118
0
16
42
Ja če ne boš šel k zdravniku pol itak ne boš dobil nič odškodnine! Če pa jih greš tožit pa nevem na kak način boš dokazal, da se je to zgodilo v tistem fitnesu. Lastniki se lahko branijo, da niso imeli nobene okvare naprave....

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
sej vsaj en uslužbenec ve za poškodbo, ker sem mu povedal kaj se je zgodilo in on mi je obvezal nogi. imajo pa tudi kamere po fitnesu, tako da so tudi posnetki.

torej je najbolje da grem jutri zjutraj na urgenco pa da se vse to dokumentira?

aja še to me zanima, v pondelk in sredo sem bil zmenjen da bom delal in ker sem se dons poškodoval, ali se to tudi šteje pod odškodnino za izpad prihodka?

kdo je pa lahko kriv za to kar se mi je zgodilo če ne fitnes? glede na to da se je to zgodilo zaradi pretrganega kabla na napravi

pa hvala vsem za pomoč
zmaga.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kabelček se je strgal? Verjetno zajla? In te je oplazila po nogah, božček? Pa malo je manjkalo, da ti ni obeh polomila? KAKO PA NAJ TI ZAJLA POLOMI OBE NOGI???
bonk.gif

Poškodba je, kaj, praska? Podpludba? Ti bi pa mel 100k€ za to?

There goes the neighbourhood.....kmalu bo kot v ZDA. Se bomo samo še toževali za odškodnine...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nog mi ni poškodovala zajla ampak tisto železo ki primeš. in ja, če te s tem vsekam po nogah, ne boš vstal. ni me samo popraskal, ampak mi je na levi nogi skor do kosti presekal kožo+meso. zaradi majhne praske jaz ne bi odpiral nove teme.

kre.ten
stupid-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pol pa tko napiši, Arnold.

K dohtarju bo pa treba it. Pot pod noge in na urgenco. Menda ne boš čakal do pondelka.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Na urgenco greš lahko v do 24 urah po poškodbi, za ostalo je splošni zdravnik.

Najemi odvetnika in on ti bo dal vse nasvete. Seveda gre tudi nezmožnost za delo pod višino odškodnine, delo najemnik naj ti izda potrdilo, da bi te zaposlil tedj, tedaj in tedaj in da bi ob standardnem delu prejel toliko in toliko plačila.

Seveda je kriv fitnes razen če je imel malo pred tem servis, ki je pregledal kablovje in izdal potrdilo, da so vsi vredu. Obratovalni čas kabla pa tudi ni 3 mesece in potem zamenjava za novega, če ni tako predpisano in če je lastnik storil vse kar se po običajih in dobri praksi zahteva od njega, potem je težko, čeprav ne nemogoče govoriti o njegovi krivdi. Slab scenarij bi pa bil, če ni imel pregleda aparatur.

Poznam primer, ko je fantu ki je treniral padla na nogo utež, ki je bila na drogu. 7 dni pred tem je bil na obisku servis, ki je pregledal tudi uteži in izdal pisno soglasje. Baje se je popustilo lepilo, ki tudi drži utež.

Torej kdo je kriv?
Lastnik fitnesa.
Lastnik servisa.
Izdelovalec lepila?

Odgovor po oglasih ...

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
glede potrdila za delo ne bo problemom, ker je delodajalec moj frend oz že dolgo delam za njih

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Em, če bi ti res "skor do kosti presekalo kožo + meso" ti po moje zdaj ne bi za računalnikom sedel in tuhtal o odškodnini, ampak bi nekje na urgenci čakal, da ti to rano zašijejo...

Drugača pa . kot so že ostali povedali, brez zdravniškega izvida ne bo nič. V LJ za prvih 24 ur po poškodbi ne rabiš napotnice, potem pa ja.
Pa še mali namig - če je res tako velika (in predvsem globoka) rana, pojdi danes in ne jutri, ker načeloma se rane šivajo le v roku 6 ur po poškodbi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kakšno kablovje? Menda ločite med kabli in pletenicami (zajlami). Zajle skoraj nikoli ne odtrga v momentu, ampak prej začne "cveteti", žičke so že popokane in poškodba je vidna.

Vsaj resne fitnes naprave naj bi imele pletenice
confused-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne ločimo, od vseh fitnesov, ki jih obiskujem, ima 99,9999 na vratih napise ali bife ali restavracija ali pa gostilna.
grims-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
rana je bila kar globoka, krvi je bilo pa minimalno ( nevem zakaj). zdej kok globoka nevem natančno, ker nisem čakal s tem da dam gazo na rano. boli kar dost, ampak ker sem navajen bolečin, bom lahko počakal do jutri zjutraj, ko me bo fotr odpelu na urgenco.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
pa dobr ne mi zdej pametovat al je pletovje al pa kabl, ker ni point v tem. karkoli že je, se je strgalo in zaradi tega sem se poškodoval. zgleda pa da je bilo to že načeto, ker se je hitro odtrgal in potem bum po nogah

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
0,0001 pa pub?

Kakor poznam to mašino bi se Arnold lahko s tem držalom kresnil sam, saj ga je vlekel ko se je zajla strgala..

Najbolš da nam pokaže sliko poškodbe
17758-icon_confused.gif