Odškodnina pri prometni nesreči

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja samo halllo, človek si je krvavo zaslužil teh dodatnih 300€ za tipski dopis na zavarovalnico!!!!!
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kaj pa ce te trofi voznik brez izpita in z neregistriranim vozilom? Ga lahko tozim?
Hvala za odgovor! Ce kaj dobim od take tozbe in mi jo pomagas sestavit se lahko zmeniva za %, mojemu sicer priznanemu odvetniku pa dam odpoved.
Pa poskodba ni bila skromna, so trajne posledice, sorazmerno hude, dolgotrajno zdravljenje, tako da se pogovarjamo lahko tudi o skoraj xyz kE.
A ta tvoj kolega dobiva od povzrocitelja ali od zavarovalnice? To me resno zanima, ker zato se jaz se borim in so mi v startu zavrnil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Kaj pa ce recem da je materialno skodo placala ztavarovalnica kjer je bilo vozilo nazadnje zavarovano? Jaz bi poleg zavarovalnice oziroma zdruzenja se povzrocitelja osebno tozil-kot nekateri pravite tu da je mozno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Upravičen si do odškodnine, ne do dvojne odškodnine!
Če boš tožil oba, bo odškodnina za oba solidarna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Glej takole ti bom rekel. Ce se slucajno kdaj zaletis v mene se bom krohotal od smeha ko mi bos rekel da me bos civilno tozil. Tukajle imas podatke od moje zavarovalnice pa se z njo tozi. Mene pa pusti na miru, ker jaz sem s zavarovanjem sklenil tudi odgovornost. Ona je dobila od mene denar ob sklenitvi zavarovanja, tudi zaradi tega da se izognem takim "bedarijam".
Ce pa bom vinjen, ali kako drugace ne bo veljalo moje zavarovanje, se pa bo zavarovalnica z mano pogovarjala in ne ti (regres). Ce se vedno vztrajate, da lahko nekoga osebno civilno tozim, mi prilepite link do sodne prakse.

I

Izbrisan uporabnik #488

1.
Lahko tožiš oba, zavarovalnico in zavarovanca.

Pogodba med zavarovalnico in zavarovancem ne pokriva namreč vse škode. Ko ti zavarovalnica oceni ekonomsko totalko, ti je pripravljena samo to izplačat, to pa ni veliko.

Nimaš pa funkcionalne totalke in je avto še ok.

Razliko do polne odškodnine pa iztožiš od lastnika vozila, ki jo mora povrniti.

2.
Če boš vinjen in povzročil nesrečo, to v ničemer ne vpliva na tebe kot povzročitelja. Oškodovanec lahko spet toži oba, zavarovalnica pa bo od tebe regresirala škodo, ker si prekršil pogoje zavarovanja.

3.
Očitno nekaterih zadev ne razumeš.

4.
Iz svojega primera ti lahko povem, da sem civilno tožil in seveda z lahkoto dobil.

Zavarovanec in zavarovalnica sta začela mutiti, da je kriva tretja oseba, mene pa to ni zanimalo, jaz sem zahteval škodo od tistega, ki jo je meni povzročil.

Na koncu je bila seveda tožba v celoti dobljena z obrestmi vred itak.

5.
lepo sem ti odgovoril na tvoj primer, če lahko tožiš voznika brez izpita in neregistrirano vozilo.

Lahko ga, ni pa nujno, ker je tudi to zavarovano. Si sploh prebral link???

Verjetno pa če boš takega modela tožil, ne boš niti za kavo dobil, ker najbrž nima nič in ni kaj za vzeti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj pa ce recem da je materialno skodo placala ztavarovalnica kjer je bilo vozilo nazadnje zavarovano? Jaz bi poleg zavarovalnice oziroma zdruzenja se povzrocitelja osebno tozil-kot nekateri pravite tu da je mozno.

Ni panike.

1.
Prvo boš dokazal koliko je znašala tvoja škoda (materialna in nematerialna).

2.
Drugič boš priložil dokazilo koliko ti je zavarovalnica plačala.

3.
S tožbo boš zahteval plačilo razlike od povzročitelja.
Ki je verjetno bolj temen in brez premoženja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
KSZ
Zdaj sam čakam kdaj bo un zmešan model/modelka uletel/a v to temo, ki ne more prebolet, da ji je en odvetnik iz medvod al kje vzel nekaj denarja, prislužil pa še več.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Glej takole ti bom rekel. Ce se slucajno kdaj zaletis v mene se bom krohotal od smeha ko mi bos rekel da me bos civilno tozil. Tukajle imas podatke od moje zavarovalnice pa se z njo tozi. Mene pa pusti na miru, ker jaz sem s zavarovanjem sklenil tudi odgovornost. Ona je dobila od mene denar ob sklenitvi zavarovanja, tudi zaradi tega da se izognem takim "bedarijam".
Ce pa bom vinjen, ali kako drugace ne bo veljalo moje zavarovanje, se pa bo zavarovalnica z mano pogovarjala in ne ti (regres). Ce se vedno vztrajate, da lahko nekoga osebno civilno tozim, mi prilepite link do sodne prakse.

Joooj, tiho raje bodi če nimaš pojma.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Zdaj sam čakam kdaj bo un zmešan model/modelka uletel/a v to temo, ki ne more prebolet, da ji je en odvetnik iz medvod al kje vzel nekaj denarja, prislužil pa še več.

Pet jurjev (tolarjev)
hysterical-1.gif
Revez je zabijal cas s tako zblodo za gajbo piva.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zavarovalnici ga pustiš, ki je izplačala totalko, oni ga pa "stisnejo", če vzameš vrednost ekonomske totalke.

Če pa hočeš popravilo, pa je potrebno razliko iztožiti od povzročitelja. Avto ti seveda=popravljen ostane.

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Ti bi moral najbolje vedeti. Pri meni je bilo tako, da ko se je začela obravnava zoper povzročitelja, zaradi povzročitve hudih telesnih poškodb iz malomarnosti, mi je sodnica rekla, da lahko do konca postopka vložim odškodninsko tožbo. Nisem pa tega izkoristil.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti ne ločiš niti med kazenskim in civilnim postopkom...

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
jaz vem da je odvetnik dobil 300eur od mene in 300eur od zavarovalnice. Verjetno pa jaz nebi uspel iztržiti praktično nič od zavarovalnice. Tako da sem bil 1400eur kar vesel za nič dela
smile-1.gif

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Itak.

To je od odvetnika Dnijela Planinšca. Formalno jo ima sicer njegov sin.

Poravnava d.o.o. stil oziroma kot vsi ostali.

p.s. Planinšec je kategorija "Matoz". Poguglaj, zadeva Petek ipd.. Zadeva Elan, kjer je mastno zaslužil 400.000+, Paloma itd..