Imaš prav. Toliko je očem skritega v teh policah, da je neverjetno. Še vedno nisem dobil odgovorov na vsa vprašanja in jih verjetno tudi ne bom. Takoj, ko se odgvorni zavejo, da s svojimi iskrenimi odgovori lahko pomagajo zavarovancu do višjega izplačila, nastopi tišina. Na maile ne odgovarjajo več. Ne da se mi "jahat" okrog odvetnikov za kakšnega jurja. Tudi sam, tepec, sem bil zaprisežen "triglavovec". Do sedaj. Cenilec pravi, da je nevtralen. Ha,ha,ha! Pa, butec, kdo ti reže kruh? Takega diletantizma sem bil deležen redkokdaj. Imam podjetje že 15 let. Če bi se šel posel tako, kot se ga gredo nekateri, bi že zdavnaj obubožal, v hujšem primeru pa bi bil pokojni ali vsaj na vozičku. Tepec, ki ti ni dorasel na nobenem nivoju, se dela norca iz tebe in ti določa kaj in kako. Ko pa povprašaš po "pravilih igre" pa nastopi tišina. Vsa čast večini agentov, ki se trudijo služiti kruh s prodajo polic. Vendar jim diletanti uspešno tanjšajo kruh in otežujejo posel. Če bi mi kdorkoli iz zavarovalnice v roku in strokovno pojasnil mojo "zablodo" v zvezi z izplačilom škode, bi se s to razlago strinjal. Sem človek, ki verjame argumentom. Na tak način pa nikakor ne. Od mene največja zavarovalnica v bodoče ne bo dobila niti centa. Razmišljam o tem, da tudi svoja življenska in nezgodna zavarovanja prenesem k drugi zavarovalnici. Prav tako zavarovanja svoje žene in svojih otrok. Naslednji agent, ki mi bo zavaroval hišo pa bo imel malce neprijetno nalogo, ker bo moral odgovoriti na veeeliko vprašanj. Zdaj jih poznam in vem, katera so bistvena. Tisti, ki bo znal, dobi moj denar.