Odpustitev delavca

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.127
11.215
113
si ure vsaj pišeš? kaj pa delovna inšpekcija? je ne smeš omenjat? batine fašeš?

aja te spiske pol šparate če vas bodo odpustili , da boste kao s tem grozili..smešno
smile-1.gif
(takšna imam namreč dva kolega) pa ko bi vsaj delala za nek pameten denar, češ okej požreš tiste 2 - 3 ure dodatne na dan :S ampak žal ne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ure pišem, sam nadure uradno ne obstajajo, niti v denarju, niti v izkoristku frej dni. Tko pač je.

Ko se nabere dost izkušenj in vez pa drugam.

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.127
11.215
113
no kul važno da imaš cilj..

pri nas imamo zelo zelo čiste račune, včasih celo preveč, tako da me te stvari res čudijo in si jih ne znam predstavljat.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
nekje kjer sem dela...

pol ure po defaultu več na dan, večinoma ko je bil čas za domov je pa še šef oživel, ker je hodil eno uro za nami na šiht.

Pa je takoj še ena ura na dan znesla... na plačilnem ti je pisalo pa, kot da si delal 8 ur na dan
hysterical-1.gif

za štemplat sem pa že rekel, da ni bilo

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.074
112
63
Ralliart, zadeva je zanimiva.
Koliko imas dni letnega dopusta?

A: Ali si v od zacetka leta 2010 delal ves cas pri tej firmi?
B: Ali si zacel pri tej firmi sredi leta?
B1: Ali si delal pri tem delodajaclu manj kot 6 mesecev.

Naceloma velja, da po 6 mesecih dela dobis pravico do izrabe celotnega letnega dopusta.
Po drugi strani pa ob sklenitvi pogodbe z novim delodajalcem morata stari in novi delodajalec omogociti koriscenje sorazmernega dela dopusta. (v tvojem konkretnem primeru ce imas 24 dni uradnega letnega dopusta, ti pripada 18 dni do 1.10, 6 pa pri drugem delodajalcu)

Nacleoma lahko zahtevas izkoriscenje proporcionalnega dela dopusta (torej 18 dni) pri tvojem delodajalcu, tudi ce je samo se 11 delovnih dni do konca pogodbe o zaposlitvi. Pravni resitvi sta dve: 1) da se tvoja pogodba o zaposlitvi podaljsa za teh preostalih 7 delovnih dni (in izracunaj, ce ti pri podaljsanju ne bi proporcionalno padel se kak dan?) 2) da se dogovorita (166 clen ZDR) o denarni odskodnini.

Ce pa ne sklenes nove pogodbe o zaposlitvi ti je pa delodajelec celo dolzan omogocit cel dopust.

Po drugi strani si pa imel pogodbo za dolocen cas, in si moral vedeti, da imas za izkoristiti pravice, dokler jih se imas.

Na tvoji strani bi se poiskusil zmeniti za denarno odskodnino, v kolikor ti jo odklonijo pa postanes bolj nesramen.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:

pa postanes bolj nesramen.

Jebem vam mater u *****, [censored] vam materina pofukana, jebat vas bom dal kurbe pojebane, če mi u ***** materino takoj ne omogočite dopusta!

A tko si mislil?
smirk-1.gif