Citat:
Uporabnik Kleemen pravi:
haha jao
zanima me pač malo več informacij kako je s tem kakšen je to odgovor
1.
Pri prodaji tehnike prek neta je bila včasih konkurenca huda. Danes je z raznimi alibabami,ebayi, preprodajalci.... brutalna. Če misliš tudi ti prodajati razne telefone,tablice in dodatke boš stopal po trnovi poti. S kitajci ne moreš cenovno tekmovati, z resnimi domačimi igralci pa ne moreš dobaviti tolikšnih količin da bi dobil resne popuste. Ker pri tehniki so marže relativno male, denar notri moraš prinesti z zraven prodanimi dodatki.
2.
Tisti ki zna vtipkati ime tvoje trgovine (zakaj bi sploh kupoval od neznane trgovine?), bo znal tudi alibabo/aliexpress/ebay pa dobil za pol ali še manj cene kot od tebe. Moj oče, ki je odrastel med kravami, star blizu 60 let in je šele pred leti odkril svet računalništva, zna naročati s kitajske, da ne rečem mlajša generacija.
3.
Tudi odpiranje raznih China Warehouse skladišč po EU skladiščih ti ne gre na roko. Tu je sicer resda cena nekaj višja kot uvoz iz kitajske, a je ponavadi rok dostave par dni, kar se lahko komot kosa ali prekosa naše domače spletne trgovce, ob nižji ceni.
4.
Upoštevaj še kupno moč prebivalstva, ki stangnira, saj v 2015 potrošniki opravijo manj emocionalnih nakupov kot 2007, torej dvakrat razmislijo, kako bodo zapravili vsak evro.
Moj predlog:
Danes je marža visoka v raznih bio eko zdravo - prehranjevalnih zadevah. Mogoče bi moral svojo web trgovino prilagoditi v tej smeri in prodajati razne stiskače soka iz pšenice, kalilnike za semena, Mlinčke/ekstraktorje konopljinega olja iz semen...ipd novodoben trend
Pa srečno s prodajo.