Odprtje trgovine

Kleemen

Zelenc'
16. avg 2015
7
0
1
Razmišljam o odprtju spletne trgovine in sicer s tehniko in podobnimi izdelki. Ali se to sploh splača v teh časih ko imamo že toliko spletnih strani in močno konkurenco (mimovrste)? Je sploh kaj profita v tem ali boljše da niti ne razmišljam?
smile-1.gif

Sicer pa bi v začetku imel samo prodajo preko spleta, potem če bi bilo ok bi odpru še kakšno manjšo trgovinico in imel še razna popravila računalnikov, telefonov, itd.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Potem nima smisla. Raje se poveži s kakšnimi novodobnimi mladci v kravatah in začni meglo prodajat v stilu naložb, forex, zajamčeni donosi, ...

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Citat:
Uporabnik Kleemen pravi:
Sicer pa bi v začetku imel samo prodajo preko spleta
In kaj bi bila tvoja prednost pred ostalimi ponudniki, ki prodajajo prek spleta?
Nižje cene?
Večja izbira?
Hitrejša dostava?
Odloženo plačilo?
Daljša garancija?
Kakšne dodatne storitve?

Ali misliš samo zbrati nekaj naročil, pa potem na DX al pa Alibabi naročit?

Ali poznaš svoje obveznosti, če prodajaš preko splea?

Kleemen

Zelenc'
16. avg 2015
7
0
1
Nižje cene sigurno za začetek, ker drugače ni šans da si lahko konkurenčen mimovrste in podobnim. Čeprav tudi pri njih niso več tako ugodne cene kot pred leti, pa tudi čakalna doba se je podaljšala. Glede dostave je verjetno odvisno od dobaviteljev. Nič ne poznam, zato pa sprašujem za več informacij.

Kleemen

Zelenc'
16. avg 2015
7
0
1
res je.. zato se tudi sprašujem ali se sploh splača odpret ali bi bilo več stroškov kot dobička..

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Glede na to, da sem ''doma'' v tem področju moj nasvet. Malo še prespi in poskusi dobiti kje vpogled v to kako stvari potekajo.

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik Kleemen pravi:
haha jao :D zanima me pač malo več informacij kako je s tem kakšen je to odgovor
tongue-1.gif

1.
Pri prodaji tehnike prek neta je bila včasih konkurenca huda. Danes je z raznimi alibabami,ebayi, preprodajalci.... brutalna. Če misliš tudi ti prodajati razne telefone,tablice in dodatke boš stopal po trnovi poti. S kitajci ne moreš cenovno tekmovati, z resnimi domačimi igralci pa ne moreš dobaviti tolikšnih količin da bi dobil resne popuste. Ker pri tehniki so marže relativno male, denar notri moraš prinesti z zraven prodanimi dodatki.

2.
Tisti ki zna vtipkati ime tvoje trgovine (zakaj bi sploh kupoval od neznane trgovine?), bo znal tudi alibabo/aliexpress/ebay pa dobil za pol ali še manj cene kot od tebe. Moj oče, ki je odrastel med kravami, star blizu 60 let in je šele pred leti odkril svet računalništva, zna naročati s kitajske, da ne rečem mlajša generacija.

3.
Tudi odpiranje raznih China Warehouse skladišč po EU skladiščih ti ne gre na roko. Tu je sicer resda cena nekaj višja kot uvoz iz kitajske, a je ponavadi rok dostave par dni, kar se lahko komot kosa ali prekosa naše domače spletne trgovce, ob nižji ceni.

4.
Upoštevaj še kupno moč prebivalstva, ki stangnira, saj v 2015 potrošniki opravijo manj emocionalnih nakupov kot 2007, torej dvakrat razmislijo, kako bodo zapravili vsak evro.

Moj predlog:
Danes je marža visoka v raznih bio eko zdravo - prehranjevalnih zadevah. Mogoče bi moral svojo web trgovino prilagoditi v tej smeri in prodajati razne stiskače soka iz pšenice, kalilnike za semena, Mlinčke/ekstraktorje konopljinega olja iz semen...ipd novodoben trend

Pa srečno s prodajo.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tako kot je bilo rečeno, v tej branži se sigurno ne splača. Najdi kaj drugega, če se želiš iti trgovca.