Odprtje SPja, malo razjasnitve?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej ni misljeno kot dolgorocni biznis, gre se zato da sem trenutno brezposelen in sem dobil tako ponudbo in bi to izvajal dokler ne dobim drugega, zato me zanima ali so kaksni stroski ce zapres podjetje po recimo letu ali pa po treh mesecih.

Malo sem si prebral linke ki ste jih dal, pa sem videl ja obracunsko lestvico, prvi razred okol 7keur,potem 14 in 17 in itd.

Ne razumem zakaj naslednje leto vecji prispevki?

Obracunajo se za lestvico dobicek in prispevki?? Torej je zraven prihodka "place" potrebno mesecno pristeti se 300eur da vidis potem v kater razred pades? Torej pri meni 1700eur/mesec + prispevki ze takoj v razred 17keur padem kar je 500eur prispevkov?

Ali morajo biti racuni interneta, telefona itd pisani strikno nate?

Nazadnje urejeno:

mat1j4

Pripravnik
24. jan 2011
31
0
6
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

Ali morajo biti racuni interneta, tlefona itd pisani strikno nate?

Ni nujno, da bodo večji, bili bi večji na podlagi izračuna ki ga je podal Ganesh. Glej moj prejšnji post.

Računi morajo biti praviloma na s.p.

Sicer pa taka oblika poslovanja bolj spominja na delovno razmerje in mislim, da bi tudi DURS to tako obravnaval (odvisno razmerje)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Če je to mišljeno prevoz za kakšno dostavno službo ala TNT, GLS, potem je realno za pričakovati kakšnih 800 na mesec + kar zajebano delo.

kaj dosti stroškov se ne bo dalo upravičiti, telefon + internet, pa še to verjetno ne v celoti.

Regres, dopust...kaj je to za privatnika? nekar, kar nima
wink-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:

Če si zaposlen plačuješ prispevke v deležu svoje bruto plače (cirka 22%). Za samozaposlene (s.p.) to ne velja - pri njih se gleda davčna osnova preteklega leta (t.j. koliko si zaslužil v zadnjem letu), na tej osnovi te davkarija razvrsti v ustrezen razred, ki določa višino prispevkov.

Primer višine prispevkov za januar 2011

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Pa tudi zato, ker večina tistih, ki odprejo s.p. za prvo leto napovejo malce nerealne podatke, oz ciljajo na to, da se plača prispevkov minimalno. Če bi, že na začetku, povedali točno koliko bo, bi pa potem bilo vsako leto enako prispevkov, seveda ob predpostavki, da vsak točno ve, koliko bo imel "plače"
smile-1.gif

Podobne teme