Odprte trgovine v soboto?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Jao folk pretiravate, da vas jebem, ja kriv sem ker nisem ob 18ih sel v trgovino ker se mi je hebalo, ce trgovine nebi bile odprte bi pa doma spraznil vse in naredu piknik. Vceraj sem hotu zurat brez skrbi in mi je tudi ratalo, sam skoda da na rozniku ni kaksnih cukov, pa se na koncu vedno najdejo neki umetniki, sicer so dobro igrali ampak vseeno, muska mora bit ljudska ne pa umetniska.

Nc gremo pocasi pect, lepo se mejte, pa se za vas jih bom ene par zvrnu.

PS: trgovine ki so odprte so pa mercatorji na celovski pri lpp, na bavarcu in na vicu.

Nazadnje urejeno:

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
No bi te rad videl potem ko boš ime družino pa otroke, kako vsel boš-bodo, ko boš moral v nedeljo pa med prazniki delat. Jaz delam delam vsak dan (pon-petek med 8.30-18.00), med vikendi sem na stand by, tako da na praznik pa res ni treba delat. Pa mi ni hudo, je pa tudi res, da je vse kar več na 8 ur, pa sobote pa nedelje mi plačajo točno po 0,00 EUR. Lahko koristim ure, to je pa tudi vse. Nekaj se bo moglo spremeniti, saj so se delodajalci malce preveč razvadili, da jim delavci veliko preveč naredimo zastojn. Pustmo dežurne ustanove (bolnice, gasilci, policija,..). Trgovine sigurno ne spadajo med dežurne ustanove. In ta ki se nekaj buni glede trgovin - če ti je bila pijača bolj pomembna od šopinga, potem pa jamBraj in išči danes odrto trgovino. Jaz sem absolutno za to, da so trgovine, zlasti pa veliki šoping centri v nedeljo zaprti. Naj magario podaljšajo čez teden ali pa v soboto do 22 ali celo 23, v nedeljo pa ZAPRTO (saj smo imeli tudi referendum, ki je uzakonil zaprte trgovine ob nedeljah). Naj bo odprta kaka mala lokalna štacunca, ne pa da je slovenski nacionalni šport - v nedeljo zjutraj v Mercator ali Špar.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Točno tako!!!!! Šli so milioni za referendum, pride Jankovič Mečkator na ustavno in podkupi malo, pa razveljavijo.

D€MOKRACIJA my a$$.

In kako starši danes vzgajajo otroke? Poln center ob nedeljah, fotr pije pivo, matka nakupuje cunje, otrok pa sam ne ve kaj bi delal...

Adijo pamet kapitaliz€m
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Zakaj za vraga ne bi v davcno, pokojninsko, zdravstveno in osebno blagajno dodajali tudi v soboto in nedeljo?? seveda prostovoljno. in ta bulsit z druzino je rahlo over rated. valda dej mejmo pet otrok pa se znimi ukvarjimo 10 ur na dan, ampak zivel bodo pa od zraka ane...

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
ROKY: ne vem ali si se registriral, da boš pametoval?

NEDELJE ZAPRTO pa pika. Čeprav volja ljudstva ne velja več, je že upeljano.....TRGOVINE, občine....

In ja, tudi v YU so se z nami ukvarjali 10 ur na dan, pa je bolje izpadlo......kako je mladina danes vzgojena? KATASTROFALNO.

Zakaj imajo v AVSTRIJI/ITALIJI itd lahko ob nedeljah zaprto? Ne upoštevaj kake dežurne trgovine.

PRI NAS? Vsi pofukani centri odprti.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
registiral sem se zato da povem svoje mnenje, cemur je forum tudi prvotno namenjen, ni res?
pa ne mi rect, da 20 let po razpadu juge se vedno folk travmira kok je blo takrat kul in kako so mel vsi dnar itd. ja pajade. zaslepljene ovce...
drgac sm pa in v italiji, nemciji, vb, usa,... brez problema nakupoval na nedeljo... trgovine so lahko komot odprte, samo v nedeljo nej delajo tisti, ki zelijo (studenti, ljudje s premalo denarja, naceloma tud ksn upokojenc), pa je volk sit pa koza cela.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
studenti, ljudje s premalo denarja, naceloma tud ksn upokojenc), pa je volk sit pa koza cela

saj to je problem ne delajo.....volk (KAPITALIZ€M )ni sit, koza (DELAVCI) pa tudi ni cela.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jado, pa ti sploh znas se kaj drugega kot jamBrat? :S

Smo to temo ze 100x obdelali, in vedno prisli do istega zakljucka :D

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Hec mora bit ane jest5. Delodajalci delajo tako mimo zakonov da je jo...nekje je za nekaj zakon napisan na drugem mestu je spet nekaj drugega. Toliko lukenj da je joj...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Zakaj imajo v AVSTRIJI/ITALIJI itd lahko ob nedeljah zaprto? Ne upoštevaj kake dežurne trgovine.

Ja no, v angliji so pa kaki večji centri tud 24/7 odprti, zakaj še pa tega ne poveš ko že ravno tujino zraven vlačiš?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Hm, kako to, da banka ne more biti odprta ob osmih zjutraj kot vsaka normalna ustanova? Kako to, da so me na občini v petek četrt čez dvanajsto debelo gledali? Zakaj ob sobotah in nedeljah ni šole? Koliko vikendov in praznikov si že delal? Zakaj pa tisti, ki imajo premalo denarja, tega ne morejo zaslužiti med tednom kot ostali?
PTM! ****** že enkrat v Italijo USA, wotever, če je tam tako fino!

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
banke imas v omejeni obliki odprte 24/7, javno upravo se strinjam, bi blo treba se bolj prtisnt, da bi delal se vec, ceprav ni tako nujno potrebna. kar se pa sol tice, si pa ksno raziskavo preber zakaj so odmori vmes...

in mimgrede, jst se mam v slo super in ne jamBram, tako kot nekateri.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Hm, kako to, da banka ne more biti odprta ob osmih zjutraj kot vsaka normalna ustanova? Kako to, da so me na občini v petek četrt čez dvanajsto debelo gledali? Zakaj ob sobotah in nedeljah ni šole? Koliko vikendov in praznikov si že delal? Zakaj pa tisti, ki imajo premalo denarja, tega ne morejo zaslužiti med tednom kot ostali?
PTM! ****** že enkrat v Italijo USA, wotever, če je tam tako fino!

banka mi je dostopna v taki ali drugačni obliki 24/7/365, resda ne morem kredita dobit ob takih urah ampak kredita itak ne jemlješ na vrat na nos, gotovino lahko dobim kadarkoli, račune lahko plačam kadarkoli

javna uprava pa dela tako kot dela, ker je "monopol", jaz sem pripravljen delat 31.12. ob 23:59 če je treba, seveda pa za primerno plačilo...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
banka mi je dostopna v taki ali drugačni obliki 24/7/365, resda ne morem kredita dobit ob takih urah ampak kredita itak ne jemlješ na vrat na nos, gotovino lahko dobim kadarkoli, račune lahko plačam kadarkoli

ne-ne-1.gif

Obvestilo o nedelovanju

Zaradi nadgradnje sistema, ki bo v SKB potekala od 30. aprila do 3. maja 2010, bo delovanje Sodobnih bančnih poti (SKB NET, PRO SKB NET, MULTI SKB NET, SKB TEL) onemogočeno. Z nadgradnjo bomo pričeli v petek, 30.4.2010 ob 22. uri in jo končali v ponedeljek, 3.5.2010 ob predvidoma 7. uri.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
1. je.beš skb
2. lahko imaš račune pri dveh bankah, oboji nebojo isti čas updejtali sistema

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Citat:
javna uprava pa dela tako kot dela, ker je "monopol", jaz sem pripravljen delat 31.12. ob 23:59 če je treba, seveda pa za primerno plačilo...

V javni upravi ne delaš "za primerno plačilo", tam je plačilo "neprimerno nizko"
grin1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:

Evo mene spet na šihtu...
Pozabljaš, da je veliko ljudi, predvsem starejših, ki nimajo ali ne obvladajo računalnika.
Sicer nisem apriori proti odprtim trgovinam ob nedeljah, vendar bi moralo to biti omejeno na najnujnejše. In vse cene bi morale biti najmanj 1,5 x običajne, razlika pa bi šla izključno za dodatek zaposlenim ta dan.
Tudi jaz velikokrat delam konec tedna in je hvalabogu tudi spodobno plačano, vendar turnus nikoli ni prijeten.