Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašal.
Sem invalid 3 kategorije, pri zadnjem delodajalcu se delal 25 let. Invalidnost je nastala pri 15 letu delovne dobe, nato bil prestavljen na drugo delovno mesto. Po desetih letih dobim odpoved zaradi nesposobnosti upravljana določenega dela. Pol pristanem na zavodu (borzi) koliko mi je pripadalo, nato na zpiz in sem še vedno na zpizu.
Sedaj bi se pa jaz na novo zaposlil, ampak me je malo strah, po proceduri kar jih ima zpiz, da ostanem brez vsega.
Problem je v tem, da bi jaz moral iti delat takoj, kaj pa če mi zpiz ne odobri????? Kje sem pa pol....... brez vsega ???
Prosim za nasvete in mnenja. Hvala.
Kaj to pomeni da si pristal na zpizu in si še vedno tam?
Imas invalidsko penzijo (delno, kakšno nadomestilo). Ce ga imas, ti ga najbrz ne morejo vzeti dokker ne dobis primernega delovnega mesta.
Dvomim pa da se da odločbe kar "zamolcati". Lahko se ti samo zdravje cudezno izboljša. Ampak to je precej redko. Ali si blefiral ko si odlocbo dobil, ali zelis (moras) sedaj delati ne glede na posledice na zdravje, ali pa pa imas v igri službo kjer bi lahko pogojno opravljal (lazja) dela ki ti sicer v tezjih oblikah skodujejo zdravju.
Lahko ki odgovoris tudi na zs, ker sem bil v podobnem zosu kot ti.
Po novem letu se obetajo neke nove subvencije za invalide, dolgotrajno brezposelne..... (babacula)
Pozanimaj se se glede tega.