Odpoved

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Morda kdo ve, je kje razviden razlog, zakaj si bil odpuščen pri prejšnjem delodajalcu?

Ali je edina varianta, da novi delodajalec kontaktira prejšnjo službo in povpraša?

I

Izbrisan uporabnik #488

V odpovedi je razviden razlog (redna, izredna itd.)

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Snecer daj še enkrat vprašanje preberi.
Drugače pa mislim, da se takšne evidence, razen na zavodu za zaposlovanje ne vodijo.
Verjetno bo bodoči delodajalec bivšega kontaktiral, če mu že delavec ne bo povedal.

I

Izbrisan uporabnik #488

V odpovedi piše, npr. iz poslovnih razlogov

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
Verjetno tu sprašuje za bodočega delodajalca a ne? Beri drugo vprašanje. Vsak posameznik pa že ve zakaj je bil odpuščen, ali iz poslovnega, krivdnega ali razloga nesposobnosti.
Vprašanje tukaj je kaj je povedal novem delodajalcu.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Kar hočeš zvedeti je to... da novi delodajalec lahko vpraša razlog prenehanja delovnega razmerja pri prejšnem delodajalcu. Nikje pa to ne piše, delovne knjižice se ne uporabljajo več.

Je pa to vse bolj pogosti pojav. V tujini stalna praksa, celo pomenijo priporočila nekaj.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Meni se zdi pravilen sistem priporočil prejšnjih delodajalcev. Hebeš CV v katerem se en nekritično "laže" kaj vse je v življenju dosegel. Edino pravilno bi bilo, da pokažeš kaj si prejšnji delodajalci mislijo o tebi, če tega nimaš, ali nočeš pokazat je pač riziko na delodajalcu.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Tole s prejšnjimi delodajalci ne pije vode. Če si dober in te tvoj trenutni delodajalec pohvali bodočemu novemu delodajalcu, izpade sam bedak, da je dobrega delavca pustil drugam. Če pa napiše slabo priporočilo, bo dober delavec ostal pri njem, ker ga novi zaradi "slabega" priporočila ne bo hotel zaposliti...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Priporočila štimajo povsod drugje v razvitem svetu,pa naj je to tebi razumljivo ali ne.
Reciva se poročiš se seliš na primorsko, rabiš službo, v staro ne boš hodil čez pol slovenije, ja priporočilo kaj pa drugega.
To kar pa ti zagovarjaš je fevdalizem kjer delodajalec postane delavcev lastnik in če mu ne podeli svobode mu je pač ne podeli.

I

Izbrisan uporabnik #488

Si že videl slaba priporočila?
smile-1.gif

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Si že videl slaba priporočila?
smile-1.gif
Seveda.
V dobrem priporočilu je dokaj podrobno opisano delo v podjetju, odnos s sodelavci itd.
V slabem priporočilu piše: ta in ta, je takrat in takrat delal pri nas. Z njegovim delom smo bili zadovoljni.

Če znaš brati med vrsticami, je v priporočilu zelo veliko (ne)napisanega.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Da ne odpiram nove teme, bom kar tu vprašal.
Sem invalid 3 kategorije, pri zadnjem delodajalcu se delal 25 let. Invalidnost je nastala pri 15 letu delovne dobe, nato bil prestavljen na drugo delovno mesto. Po desetih letih dobim odpoved zaradi nesposobnosti upravljana določenega dela. Pol pristanem na zavodu (borzi) koliko mi je pripadalo, nato na zpiz in sem še vedno na zpizu.

Sedaj bi se pa jaz na novo zaposlil, ampak me je malo strah, po proceduri kar jih ima zpiz, da ostanem brez vsega.
Problem je v tem, da bi jaz moral iti delat takoj, kaj pa če mi zpiz ne odobri????? Kje sem pa pol....... brez vsega ???
Prosim za nasvete in mnenja. Hvala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Čisto na pamet, ne da bi kaj gledal, če imaš 3. kategorijo še lahko delaš in sicer z omejitvami, ki so ti jih napisali.

Če delaš v okviru preostale delazmožnosti, ki so jo takrat ugotovili, je to to.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
3. kategorija je skoraj isto kot nič, delavci jo celo raje zamolčijo, ker v zaposlitvi prinaša le probleme in nobene koristi.

Fakin

Pripravnik
29. mar 2009
32
0
6
tole sploh ne drži. Pomembno je kakšen odstotek telesne okvare ti priznajo! Lahko si tudi invalid s 100% telesno okvaro in se zaposliš kot invalid 3. kategorije... Od višine odstotka pa je tudi odvisno katere pravice ti pripadajo! Tako na hitro...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
3. kategorija je skoraj isto kot nič, delavci jo celo raje zamolčijo, ker v zaposlitvi prinaša le probleme in nobene koristi.

Kaj pa pol ko prideš na zdravniški pregled, kaj pa takrat, lahko tudi zamolčiš
evil.gif

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
881
113
MB
Kako pa pri novem delodajalcu zagovarjat neopravljeno delo zaradi poškodbe oziroma invalidnosti, ki ja nastala pred podpisom pogodbe o zaposlitvi.
sprasujem se.gif