Odpoved in dopust

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Pred več kot enim letom so mi dali pogodbo za stalno zaposlitev. 16.4 sem dal odpoved in 16.6 je moj zadnji delavni dan.
Zdaj v teh dveh mesecih "se ni dalo" da bi mi dali dopust. Potem je reku šef da bom šel s 1.6. do 16.6 (še kar imam nadur).
Zdaj je bil pri direktorju in pravi da mi ne pripada noben dopust ???, ker da imajo drugi dve sodelavki za koristit lanskega.

Mene zdaj zanima če lahko jaz pokoristim (oziroma mi pripada) kaj dopusta?

Hvala za odgovore.

17.6 pa začnem že pri novem delodajalcu.

Nazadnje urejeno:

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Če ti ne bodo omogočili koriščenja, bodo pač plačali dopust.
Pred ali po tožbi.

Takšno tožbo se dobi BP.

LP

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Proporcionalno dolžini zaposlitve letos pri starem delodajalcu, torej bo pol letošnjega dopusta. Tudi novi delodajalec ti bo priznaval dolžino dopusta samo v sorazmernem deležu mesecev dela pri njem v letošnjem letu.

Kaj pa regres? Mater, si izbral nesrečen čas za odpoved! Če si zaposlen pri delodajalcu več kot pol leta, ti pripada cel regres, drugače pa zopet samo sorazmerni del. Za 14 dni si bil prehiter.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
162. člen Zakona o delovnih razmerjih - ker ti preneha delovno razmerje pred 1.7. ti pripada sorazmerni del dopusta (torej 6/12) oziroma polovica.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Kara_Demz pravi:
Proporcionalno dolžini zaposlitve letos pri starem delodajalcu, torej bo pol letošnjega dopusta. Tudi novi delodajalec ti bo priznaval dolžino dopusta samo v sorazmernem deležu mesecev dela pri njem v letošnjem letu.

Pri novem delodajalcu bo lahko koristil toliko dopusta, kot mu ga je se ostalo za letos... Stari delodajalec mu mora napisati potrdilo, koliko letosnjega dousta je ze koristil...

Citat:
Kaj pa regres? Mater, si izbral nesrečen čas za odpoved! Če si zaposlen pri delodajalcu več kot pol leta, ti pripada cel regres, drugače pa zopet samo sorazmerni del. Za 14 dni si bil prehiter.
Ni res... Ce mu regres ni bil izplacan v stari firmi, bo to spet pisalo na potrdilu... in ga bo dobil izplacanega v novi firmi...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Regres je za tekoce koledarsko leto... Torej, ce si zaposlen od 1.1. 2009 neprekinjeno, ti regres pripada... Ce ti ga ne izplaca sedanji delodajalec, ti ga mora novi delodajalec... Se mi pa zdi, da sem nekje uejl, da mora biti izplacan do konca junija ...

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Hvala vsem za odgovore.
Bo jutri treskalo
tongue-1.gif