Odpoved grafične kartice v prenosniku

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ker sumim da mi je ločena grafična kartica v prenosniku odpovedala me zanima če je kak program, ali način da izvem ali je to res, oz kaj se dogaja z njo.
intel hd še dela. Atijeva pa mislim da ne več.(določenih programov mi več noče zagnat)

Torej je kak program ali način da to izvem, ne da razdrem ves računalnik?

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Predpostavljam da je to HP prenosnik z "switchable graphics". Jaz sem ga imel kratek čas in zadeva nikoli ni delovala kot je treba. Mogoče ti samo ne preklopi na zmogljivejšo kartico, ko je treba. Si probal naložit gonilnike znova?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Predpostavka je pravilna. Sem poizkusil. No nekako mi je uspelo urediti. Ker mi battlefield 4 zažene in ne verjamem da na intel 3000
smile-1.gif

Je pa to dejansko polomija ta switchable graphics
Zdaj je nekako tako. HP- pogojno še z intel hd grafiko za čisto osnovne stvari, kaj močnejšega nikoli več
Fujitsu Siemens - še od daleč ne več
smile-1.gif

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Se strinjam. Jaz tudi nisem uspel najti neke rešitve, da bi permanentno uporabljal ATI kartico in bi nekako "ugasnil" intel kartico.
Na servisu si kaj povprašal?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Nisem še, sem mislil če ima tukaj kakšno izkušnjo, pa forume sem malo čital. V bistvu mi je nekak jasno zakaj ima hp tako narejeno. Glede na odvajanje toplote računalnika bi se računalnik stopil če bi samo ati delala :D

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Da se disejblat ati-jevo, to bom naredil v skrajnem primeru. Mah dokler bo ta računalnik delal naj dela
smile-1.gif
Potem pa drugega