Odpiranje vrat s prstnim odtisom

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
ne zaupam elektroniki... na zalost...

elektorniki se zna kaj kmalu sfuzlat... kaj pa ce elektrike zmanjka ko si na dopustu (npr za 2 dneva? a imate zravn nekje se agregat? kaj ce zaradi "pameti" se elektronka odloci vrata mal odpret? (kaksn kratek stik dela cudeze vsake tok cajta...) sploh pa je vse skup brezzveze ce moras zravn nosit se kljuc...

aja isto se mi zdijo butaste "pametne" hise s daljinskim nadzorom odpiranja oken, vrat... brezzveze...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

elektorniki se zna kaj kmalu sfuzlat... kaj pa ce elektrike zmanjka ko si na dopustu (npr za 2 dneva? a imate zravn nekje se agregat? kaj ce zaradi "pameti" se elektronka odloci vrata mal odpret? (kaksn kratek stik dela cudeze vsake tok cajta...) sploh pa je vse skup brezzveze ce moras zravn nosit se kljuc...

aja isto se mi zdijo butaste "pametne" hise s daljinskim nadzorom odpiranja oken, vrat... brezzveze...

Ja vse to je lepo na papirju,v praksi so pa tukaj se drugi dejavniki,vcasih se do tega ni prislo ker so razmisljali prakticno,dan je pa ze vsako tele veselo ker domov prinese plazmo za 500eur,ceprav prava roba stane se vedno 3000eur+ in to upostevajo kot ultimativno zmago..

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.736
100
63
Fora je v tem, da imamo na vratih zunaj bunko - ni kljuke. In če recimo skočiš v gatah ven po pošto ali pozdravit sosedo in se vrata zaprejo, potem ne moreš več v hišo. To je prvi namen čitalca, drugi pa je da se istočasno z odklepom vrat izklopi alarm.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

če mene vprašaš imajo baterijsko napajanje...
.jest mam doma trezor na prstni odtis....deluje B.P. več kot eno leto....za vsak slučaj ko baterije crknejo, odprem s ključem ( do sewdaj nisem rabil)

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
In še dodatek - ali imate vsi na oknih rešetke in ostalo neprebojno šaro, da so prav vrata tako hudo šibka točka, ki potrebuje James Bond obravnavo?

Pa sej uporaba prstnih odtisov ni zarad neke zaščite... bolj zaradi udobja in nenošenja ključev. Če si bo nekdo res želel vlomit v bajto bo vrgel cegel v kletno okno, ki je 2 metra od vrat...

gregap

Pripravnik
11. okt 2007
233
0
16
Morm radar postavt, da mi povejo.
Potem ti pa pride nekdo iz zavoda za varovanje osebnih podatkov in te vprasa ce imas dovoljenje za zbiranje osebnih podatkov, poves da nimas in ti lepo napise kazen kot je pri bilo pri nas v sluzbi, in potem vso to kramo vrzes stran. Pa ni vazn al gre za osebno rabo al pa kje v kaksnem podjetju.
10.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.197
1.201
113
www.adriamedia.si
Pri nas smo sosedi Pirc-Musarjeve. In imamo na prstne odtise. SMo pridobili predhodno mnenje (ali dovoljenje ali kaj) in je OK ... Ne vem pa, kakšne zahteve so za to ...

DonFerdo

Zelenc'
17. sep 2007
22
0
1
Citat:
Uporabnik gregap pravi:
Potem ti pa pride nekdo iz zavoda za varovanje osebnih podatkov in te vprasa ce imas dovoljenje za zbiranje osebnih podatkov, poves da nimas in ti lepo napise kazen kot je pri bilo pri nas v sluzbi, in potem vso to kramo vrzes stran. Pa ni vazn al gre za osebno rabo al pa kje v kaksnem podjetju.
10.gif
V firmi še razumem, da rabiš soglasje, ampak v doma?
bonk.gif
Je to res?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mah, v Sloveniji se totalno pretirava z varovanjem osebnih podatkov, podobno je drugje v Evropi. Namesto, da bi se politika ukvarjala z bistvenimi zadevami, se raje spušča v povsem nepomembno zgodbo in zganja birokracijo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Mi imamo tudi zunaj bunko in električno domofon ključavnico. Odpira se s ključem, toda večkrat se zgodi, da se kdo zaklene zunaj, ko samo skoči v avto, garažo... ali pa ko si popoldan pred hišo in ne vlačiš ključev s sabo. Že nekaj časa razmišljam o nakupu "številčnice", toda vse bolj se nagibam kar odpiranju s prstnimi odtisi. Konec koncev rabiš samo en natančen čitalec, ki da ključavnici ustrezen signal. Gre se predvsem za udobje (no dobro, pa da ne more vsak notri, zato tudi ni kljuke na zunaji strani)

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
ad coolpower: tok se ukvarja zato ker so osebni podaki hudicevo obcutljiva zadeva... na zalost je tako da se jih ni varovalo ama popopolnoma nic! in potem so nekateri izvedeli take zadeve da boh pomagej... tebi tudi nebi bilo vsec da bi nepoooblasceni izvedeli koliko velikega (malega) lulcka imas...

monaco: kaj pa brezkontaktno odpiranje (RFID)
ceprav zame je kljuc ZAKON! prevverjena tehnologija

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
pri RFID je spet problem, ker moraš nositi kartico s sabo. Potem imam že raje ključ. Meni je všeč ideja, da ne rabiš ničesar dodatnega nosit s sabo.

Pa še malo off-topic. zadnje čase me večkrat sprašujejo zakaj obnavljam staro hišo, namesto da bi vzel kredit in zgradil novo. Odgovor je preprost - hišo bom gradil takrat ko si bom lahko privoščil takšno kot jo želim. V prvi vrsti bi bila to t.i. pametna hiša, kjer so različni nivoji uporabnikov in npr ko prideš domov, z določeno kodo (ali še boljše - prstnim odtisom) deaktiviraš alarm, odpreš rampo, odkleneš DOLOČENA vrata...

pisatelj

Pripravnik
14. nov 2007
172
0
16
Cisto po naklucju sem naletel na tole temo, pa sem se spomnil tegale videa. Ja ja, sej vem, notebook ma cheap fingerprint reader, pa vseeno
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
ah ja... vi kar vgrajujte "pamet" v bajte... a vas izkusnje iz avtomobilizma ne izucijo?

ma ga ni boga da bi jaz dal vse na "strom" potem mi pa en preseka kabl bom pa kaj? agregat laufu da bom v bajto prisel ali okn odpru?

nekaj je mehanska (fizicna zascita) nekaj pa nizkocenovni citalci prstnih odtisov, el. kljucavnice...