odpiranje portov na kabelski...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kolega ima kabelski internet, pa me zanima, kje in kako se odpira porte za emule, dc, torrente...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Moj kolega ima pa avto na bencin, pa me zanima, kje in kako lahko nastavi radijske postaje (val202, radio ena, ...)
wink-1.gif

Vidiš, v čem je problem?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Način dostopa do interneta ima zelo malo vpliva na to, kako se odprejo porti...
Verjetno ima kakšen router, firewall...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
routerja nima... sej sprašujem samo informativno, ker bom šel ta teden do njega, pa da mu to zrihtam... se pravi, če ni firewalla v windowsih pol ni treba nič več štimat očitno...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Načeloma ne.

Obstaja pa možnost da:

• ISP blokira nekatere dohodne porte
  • modem deluje kot router

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kak veš če je modem tudi router? Če ima 4 priključke za računalnik (LAN).

Če ima več LAN priključkov, potem lahko ponavadi deluje tudi kot router (seveda se da to tudi izklopiti).
Drugače pa pogledaš kakšen IP ima tvoja mrežna kartica (start / zaženi / cmd / ipconfig) - če je notranji (192.168.....), potem si za firewallom.

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Ravno prava tema zame....

Od kar imam wi-fi router, se mi antivirus Avast free noče več sam updatat.

Kdo ve katere porte je treba odprt na routerju oz. kaka druga rešitev?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Mam isto Avast free, na notebooku za wlan ruterjem in se updata b.p.

Sicer imam UPnp, ampak kot sem gledal na ruterju Avast ni odprl nobenih dodatnih portov. Tako, da bo težava verjetno kje drugje?

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
hmm, ubistvu sem imel prej aviro, pa se mi ni updatala. Zdej sem pa glih namestil Avast, pa se tud noče.

Pomoje je krivda v routerju, ker preden sem imel router, je delalo čist ok.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Možno. Ampak saj ti pravim, meni v podobni konfiguraciji dela brez forwardiranja portov.

Mogoče ga moti kak firewall?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:

Ne, tehnično gledano to pomeni, da ma vgrajen switch. No, konvencionalni routerji so v bistvu kombinacija routerja in switcha, ker router sam po sebi ima samo dva porta (wan in lan).

Obstajajo pač eni modemi, ki niso bili routerji (stari stari ganymede prve verzije pri siolu je bil samo modem/switch, šele kasneje je fw podpiral tudi traffic routing in konfiguracijo, ko so začeli s siol TV).

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Moj ima 4, pa ni ruter. Kolko vem sploh nima te funkcionalnosti.

Preveriš pa tak da greš na http://www.whatismyip.com/ in tisti "Your IP Address Is" primerjaš z "IP Address." v izpisu ukaza IPCONFIG.
Če je enako nimaš ruterja*, če je različno (v IPCONFIG bo ponavadi nekaj na 192.168.....) pol pa imaš.

* - ruter je vedno v igri, tam nekaj njih, tu se gre za NAT-ruter , oziroma PNAT, če smo/sem že dlakocepski

PS: AV problemi nimajo veze s temo, ker noben ne zahteva kakega port forwardinga

Aja, vklopi UPnP / NAT-PMP in pozabi na problem forwardiranja portov. Jaz ima na laptopu avtomatske nastavitve in UNnP in mi vedno vsepovsod vse dela (razen če mrežni admin kaj "zajebe", ampak na to itek ne moreš vplivati preveč).