Citat:
Brez cunj in podobnega, samo na krožnik pa v mikrovalovko.
Cunje in prticki so zato, ker se sicer na dnu kroznika nabere kondenz in ti unici kruh (spodnji del) isto,
kot ce na kroznik brez prticka nameces segrete toaste za biftek ipd.
Kondenz rata zaradi neenakomernosti MW, nihce tocno ne ve, koliko casa je treba za doloceno kolicino robe,
se pozabi oz. prekoraci cas ipd,
pa se uparjena voda iz delov kruha, ki je najbolj podvrzen MW 'vsede' na dno kroznika oz posode, zaradi teze.... cista fizika
Sicer pa noben ni tako svez, kot je pac svez pecen, lahko se temu samo priblizas.
Ce ti ga v MW uspe ravno toliko stajati, da je mehak na telesno temperaturo, si ze zmagal.
Tukaj sta kolicina in cas zelo povezana, sorazmerno, vec kruha oz. grete snovi je vec casa v MW.
V startu, ko je se ledeno trd, ga lahko pustis v vrecki kako minutoipd (odvisno od kolicine),
vendar ga moras kmalu vzeti ven in dati ven na prt .... sicer ga zjebe prej omenjeni kondenz.
Lahko ga samo podlozis, ali pa povijes, stvar prakse in razumevanja fizike (tam kjer se vodne molekule najprej segrejejo, izhlapijo,
in se ohlajene posedejo.....)
ker MW dela na vlagi oz. samo z drkanjem greje vodne molekule, ki jih je vedno manj, zato posusenega kruha zmehcal ne bos.
Pa vrti naj se v MW..... saj se baje vse vrtijo, razen pokvarjenih, torej vrtenje ravno zaradi razporejanja MW efekta.
Ce imas manjsi kos, ga ne postavi na sredino, ampak bolj proti obodu kroznika, ker se tako bolj enakomerno tali v MW.
Na zalost tele MW v danasnjem hitrem casu zmagujejo, in so v redu, samo navadit se moras rokovanja s svojo.
Ce imas moznost gretja v peci, pa ne razmisljaj o MW, ampak naj se ti segreje v peci in malo zapece, da lepo hrusta, ce ti to pac ustreza.