No, naj še jaz pristavim svoj piskrček k tejle temi. Nekaj časa sem gledal tole navdušenje nad omenjenim kruhom, potem sem pa rekel ajmo probat. In sem probal (škorpijin recept). Rezultat? Dober. Meni je kruh sicer bolj kot ne "moker" (pa nisem porabil vse vode iz recepta), je pa dober. Ker me je motila mokrota v kruhu sem poskusil še enkrat z enakim rezultatom. Kruh je sicer dober, ne bi pa ubijal zanj.
Sem pa kmalu zatem naletel na kruh za katerega pa jaz bi (skoraj) ubijal. Gre za malenkost prilagojen recept picopekov iz Etne (Divača) za "bigo" . Kruh je super, za prste polizat. Je bolj kompakten kot tale brez gnetenja in ravno prav žmohten, da ohranja svežino precej časa (koliko ne vem, ker več kot par dni ne zdrži, ga zmanjka). Je pa s temle "mojim" kruhom malenkost več dela, dvakrat ga je treba "preložit" se pravi malenkost pregnest.