Odkup bakra

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ne najdem podatka, kako je, če prineseš nečist baker na odkup.
Zdaj ko menjam ogrevanje itd, bom kar nekaj bakrenih cevi od centralne do radiatorjev odstranil.
So pa žal pobarvane v belo. Mogoče kdo ve, kako je s tem na odkupu?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Bolj naj te skrbi akontacija dohodnine, pa vse ostalo, tako da odgovor je Avstrija.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Tudi če je npr samo do 100eur?(za to se ravno nebi v avstrijo vozil).
Kako pa je z barvo? Kaj veš mogoče?

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Najbrz tudi ce samo podlozko od karterja prineses. Davcno številka pustis najbrz v vsakem primeru. Cigotrans placa najbolje, brez davcne... Zdaj moras samo dobiti zaupanja vrednega. Da ne bo cez en teden prisel se po "montirane zlebove". Se je znanec tako zajebaval z dinosom al kaj ze.... Nit za bencin ni zasluži ker je loceval odpadke, zato sedaj vse zmece v jumbo vreče, vsake toliko pokliče cigota, zvagata, odkarta evre in odpelje.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ni res, manjsi zneski niso obdavceni, tam do 50€ sigurno, ne. Ce imas pa vec pa 2-3x peljes.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.318
4.134
113
Vse ti pride v dohodek, tako da ne nekaj na pamet.

Če si v top davčni klasi te boli ku...ac. Če si pa na socialki ali pa olajšavah za vrtec pa je dvakrat za premislit.

Sicer pa lahko kak upokojenec nese pa mu nebo hudega

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No O.K.., sosednja firma kjer delam odkupuje tovrstne zadeve, vcasih kaj vrzem v prtljaznik - par kg, nazadnje svinec od prenove kopalnice in nekj zelezja. Dam na vago, grem z listkom na blagajno in mi odkartjo v €, brez davcne, govorim za manjse zneske in ne samo meni, vsem, uradno. Neka meja obstaja, ko je treba it na ime priimek in davcno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
No O.K.., sosednja firma kjer delam odkupuje tovrstne zadeve, vcasih kaj vrzem v prtljaznik - par kg, nazadnje svinec od prenove kopalnice in nekj zelezja. Dam na vago, grem z listkom na blagajno in mi odkartjo v €, brez davcne, govorim za manjse zneske in ne samo meni, vsem, uradno. Neka meja obstaja, ko je treba it na ime priimek in davcno.

Hmmm
Citat:
Izplačila fizičnim osebam so obdavčena po zakonu o dohodnini. Postopek prevzema odpadnih surovin in izplačila je enostaven. Ob izplačilu je potrebno predložiti:

osebni dokument in
potrdilo o davčni številki ter
številko bančnega računa (pri izplačilu nad 125,00 eur).
Od 02.04.2012 se izplačila občanom do 125,00 eur ponovno izvajajo gotovinsko.
http://www.dinos.si/resitve-za-obcane

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Potem ni problema pri manjših zneskih. Se spomnim, da včasih je bilo tako, da si samo denar dobil in gasa. Potem pa se je nekaj "zaostrilo", sedaj pa očitno za "drobiž" ni problem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.552
2.949
113
v lokalni ostariji
še vedno moraš dat original davčno št. pa do 120€ ti dajo kar keš več pa na račun...

in ko boš parkrat po drobiž prodal se bo tudi štelo v dohodnino... ni država neumna:)))

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Kdaj pa je bilo to?
Pa 0,9 se mi zdi dobra cena. Pobarvan baker pa samo 2eur? Bom pošmirglal vse dol
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz ne spustim cigana na dvorišče, pa če z zlatom pride!
10.gif

Prijatelj je pucal okoli hiše in imel kopico železja za kosovni odpad, prišli so cigani in jim je dal odpeljati tisto. Ob tem so opazili tudi štiri bakrene profile za bajto, 200 x 12 mm, 6 metrov dolge - sicer pokrito s folijo, možakar je takrat imel galvano.
Ko je čez pol leta šel iskat tja profile, ker jih je rabil, jih ni bilo več!
shocked-1.gif

Meni so sunili 7,5 tone aluminija! Kriminalisti so ga našli po DNK, ko je pljuval naokoli. Od leta 2000 do 2012 je bil vsega skupaj samo pol leta na prostosti, vse ostalo po čorkah.
rolleyes-1.gif
Pa ravno takrat se je namenil še meni krasti!

Tam imam v kotu pripravljeni dve bakreni palici fi 30 mm. Ena je dolga 2 metra, druga pa okoli 70 cm. Samo zvežem ju še skupaj in bo čudovit bakren cepec, ravno na mero po brajdimirjevih plečih.
10.gif
. Ne bodo mi ga ukradli, ne!

Sicer pa Dinos vse registrira in ob koncu leta dobiš iz Fursa izpisek izplačil prodanega odpada. Prvič slišim, da samo od 120 Eur naprej. Mislim da ti obdavčijo čisto vse.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Pa saj sem citiral in linkal dinos stran. V dohodnino gre ocitno vsaka podlozka, 120 evrov je neka meja okoli placila z gotovino na dinosu...

Tudi znanca so obrali. Namesto da bi mu pobrali odpad, so mu odpeljali robo

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja saj ... ne vem od kod nekaterim tule gor, da obstaja neobdavčena kvota. Ne obstaja, vsaj da bi jaz vedel, ne. Že tako je država večno lačna.
rolleyes-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Ni treba nič šmirglat dol
smile-1.gif
. Lepo pelji na Dinos povej da so to odpadki iz lastnega gospodinjstva. Dali ti bodo obrazec, ki ga boš izpolnil ter dobil denar na roko (odvisno od zneska). Ne bodo ti odbili akontacije dohodnine niti ti ne gre v davčno osnovo, ker si davek že plačal ob nakupu teh cevi.