odhod v tujino

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
No problem.
smile-1.gif

Še vedno imam Compaq nx9020 prenosnik (aka oldtimer, a še vedno dela in zadošča za moje potrebe - med temi ni igric, jasno), mobilc je neka nokia 6 let stara, avto je pa clio.
smirk-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
cool-1.gif

Da se.
Brez kofetkanja in izletov 5x na leto v tujino (smučarija, morje in podobne neumnosti).
Naslednje leto pa to pride na vrsto - dopust v Dominikanski repubiki za 14 dni.

No, evo
smile-1.gif

Eni sparate na vsakem koraku, si leta ne privoscite nic, samo da imate stalco in "lasten grunt"... Drugi imajo pa drugacne preference in prioritete. Ampak je oboje kul!

Nekateremu folku (vsaka podobnost z dolocenimi osebki na forumu je zgolj nakljucna - in ne leti nate
wink-1.gif
) pa nikoli ne bo jasno da imajo razlicni ljudje drugacne preference v zivljenju...

Good for you man, ce je to to kar si hotel si cist zmagal
smile-1.gif
Hvala!
smile-1.gif

Vse najboljše tudi tebi!
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Se tisto je pa mama
srce-1.gif
dala.
Mama je dala 50000 mark in naj ji bo večna hvala in lahka zemljica.
frown-1.gif

Mislim, da sem dobro (odlično!) oplemenitil njen vložek. Mama, hvala ti, kjerkoli že si. Vsak dan mislim nate.
frown-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
cool-1.gif

Da se.
Brez kofetkanja in izletov 5x na leto v tujino (smučarija, morje in podobne neumnosti).

Mogoce se je to se dalo 2007, z dobrima placama in odreknju kot si napisal. Danes ne bom rekel da se ne da ampak je tezje, prav tako je vprasanje kje si kupil flat/stanovanje od cesar je odvisna cen nepremicnine in kje sta ta cas zivela da sta sparala (lahko je zivet z majhnimi stroski ali samo hrano in osebne stvari, ce zivis pri njenih ali svoji starsih in varcujes, abto npr podarjen pd starsev itd... ne vem kako je pri tebi...)

Po drugi strani pa ce pogledas si varceval se odrekal marsicemu kn zdaj kaj pri npr 35-40 letih si s stanovanjem avtom brez kreditov? In kaj sedaj, bos na zrela leta zacel potovati in zurirati? Mlada leta(najlepsa lea 25-35) so pa sla in tega se ne da vrniti..
smirk-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jah, po 25 letih šparanja in plemenitenja maminega vložka, boš pa ja dal državi vsako leto kakšen procent na leto. Že samo zaradi tega, da ti je omogočila da si tako uspešen in zato boš še malo solidaren s tistimi kateri niso imeli te sreče.
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
cool-1.gif

Da se.

Mogoce se je to se dalo 2007, z dobrima placama in odreknju kot si napisal. Danes ne bom rekel da se ne da ampak je tezje, prav tako je vprasanje kje si kupil flat/stanovanje od cesar je odvisna cen nepremicnine in kje sta ta cas zivela da sta sparala (lahko je zivet z majhnimi stroski ali samo hrano in osebne stvari, ce zivis pri njenih ali svoji starsih in varcujes, abto npr podarjen pd starsev itd... ne vem kako je pri tebi...)

Po drugi strani pa ce pogledas si varceval se odrekal marsicemu kn zdaj kaj pri npr 35-40 letih si s stanovanjem avtom brez kreditov? In kaj sedaj, bos na zrela leta zacel potovati in zurirati? Mlada leta(najlepsa lea 25-35) so pa sla in tega se ne da vrniti..
smirk-1.gif
Jebat ga, sem že mal starejš in najlepša leta 25-30 so šla v Jugoslaviji in nato 10 dni v borbi za vaš lepši jutri. Jebiga, spodletelo nam je.
crazy1.gif

Tko da, kakšne žurancije so ble (take, kot je bila ob rojstvu mojega sina (1988)) se dandanes ne more več organizirat, ker bi vse odpeljala policija, reševalci in socialna). Tko da - žuri so bli do leta 1993-4, dokler ni EU dala roko čez nas. Pol je bilo s pravimi žuri konc.
Tist, kar mate vi dons, so imeli leta 1951 na Golem otoku (beri - vsepovsod špijoni, kamere, nadzor). Hvala za take žure.
smile-1.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jah, po 25 letih šparanja in plemenitenja maminega vložka, boš pa ja dal državi vsako leto kakšen procent na leto. Že samo zaradi tega, da ti je omogočila da si tako uspešen in zato boš še malo solidaren s tistimi kateri niso imeli te sreče.
evil.gif
Vsako leto dam kak euro za dobrodelne namene. Mislim, da bo to ok. :p

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Goli otok ni obstajal...je propaganda desnih!

Svaka cast za bicikliranje 20 let...

Res cudn veter piha iz unih koncev
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Bicikliranje? Dve leti nazaj sem se udeležil dirke Kralj Krvavca in preživel.
cool-1.gif

Pa še tazadn nisem bil
cheer.gif

Cvičkov maraton? bil 2x.
Pravijo sicer, da z našega konca še veter ni dober, ampak se, očitno, motijo.
cheer.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Ne sej veter je res bl zaen kur'c...sam teb ocitno zmer v hrbet piha
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej, če na kratko povzamemo ti je mama sfinancirala pol hiše.
evil.gif
Saj jo najbrž marsikomu, samo nekateri jo kupijo potem v ”koloseju, Lipi in zrčah”.
Je res bolj pametno otroku pri 30(40) dati za pol hiše, (pa prej 20 let ”nič”), kot pa vsak vikend 50 evrov za v ”Kolosej”.
Imel si srečo da si kupil in prodal ob pravem času. Tisti ki so ta tvoj korak naredili v zadnjih petih letih bodo težje oplemenitili denar duplo v desetletju. Prej ga bodo polovico izgubili, tudi sam sem med njimi. Ampak kaj naj, grem na A listo, na B listo ne morem?
Naj živim še naprej v čudnih razmerah pri trmastih starših...(brez 50000Dem)

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
evil.gif
Saj jo najbrž marsikomu, samo nekateri jo kupijo potem v ”koloseju, Lipi in zrčah”.
Je res bolj pametno otroku pri 30(40) dati za pol hiše, (pa prej 20 let ”nič”), kot pa vsak vikend 50 evrov za v ”Kolosej”.
Imel si srečo da si kupil in prodal ob pravem času. Tisti ki so ta tvoj korak naredili v zadnjih petih letih bodo težje oplemenitili denar duplo v desetletju. Prej ga bodo polovico izgubili, tudi sam sem med njimi. Ampak kaj naj, grem na A listo, na B listo ne morem?

Blagor enim, katerim niso mogli starši nič dati
uf-1.gif

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
cool-1.gif

Da se.

smirk-1.gif
Jebat ga, sem že mal starejš in najlepša leta 25-30 so šla v Jugoslaviji in nato 10 dni v borbi za vaš lepši jutri. Jebiga, spodletelo nam je.
crazy1.gif

Tko da, kakšne žurancije so ble (take, kot je bila ob rojstvu mojega sina (1988)) se dandanes ne more več organizirat, ker bi vse odpeljala policija, reševalci in socialna). Tko da - žuri so bli do leta 1993-4, dokler ni EU dala roko čez nas. Pol je bilo s pravimi žuri konc.
Tist, kar mate vi dons, so imeli leta 1951 na Golem otoku (beri - vsepovsod špijoni, kamere, nadzor). Hvala za take žure.
smile-1.gif

Si predstavljaš kako je danes mladim (25-30) brez "bogatih" staršev, ki bi jim karkoli dali
priden.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Težko?
Je pa najbrž kar nekaj teh staršev ki imajo 25-30 otroke (tudi abraham očitno) navajeno na markovičeve dinarje, kredite in jazbinškova stanovanja(jaz in moji ne, tudi abrahamovi najbrž ne). In to sedaj plačujemo (pa še marsikaj drugega), in so problemi. In za večino ljudi nič ne kaže da se bodo kmalu ponovili markovičevi krediti in jazbinškova stanovanja. Jeba.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.113
6.942
113
pri taščici
Ko malo pogledam okoli sebe je današnji mladimi precej bolje kot meni pred 15 leti. Največji bedak in škrtuh sem bil ker sem hodil s trolo v šolo, kljub temu da sem imel svoj avto (kupljen brez kredita, tako kot vsi (in vse) kasnejši). Danes pa vse obratno. Dajmo zapraviti danes tisto kar bomo mogoče naslednji mesec zaslužili. In enako je v državi, že precej dolgo, zato pa smo tam kjer smo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Tri strani smo morali popisati do ugotovitve, da če ti da nekaj mama in potem še sam šparaš 10 let in imaš pri tem še več sreče kot pameti imaš boljšo hišo kot v njej živi slovenski zdomec v sredini nemæije.

S tem, da te država skos drži za jajca, ker ve koliko imaš. Pa ne pozabimo še nepredvidljivo davčno zakonodajo. (danes 0.25, jutri je že lahko 1%). Komunajzi so sedaj naredili čudež in zamaknili trojko še za par let
uf-1.gif
Enkrat bomo pa morali plačati tako kot so Irci ali sedaj plačujejo grki.

I
srce-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
evil.gif

uf-1.gif

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
cool-1.gif

Da se.

smirk-1.gif
crazy1.gif

smile-1.gif

Si predstavljaš kako je danes mladim (25-30) brez "bogatih" staršev, ki bi jim karkoli dali
priden.gif

Joj jokica dej nehaj ze jamrat no. V vsaki drugi temi jamras pa pametujes pa vleces na dan neke bedarije o stopnjah izobrazbe.

Torej star sem med 25 in 30, mam punco, nimava otrok, mava hiso kupljeno s kreditom. Starsi nama niso dali nic. Oba sva se od doma odselila pri 20. Ona v studenta jaz na svoje s cimri. Ce bo vse po planih bo kredit odplacan v 8 letih. Da se. Sam ne jamrat ampak delaj vse kar mimo pride.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
evil.gif

uf-1.gif

Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Vem, ja,
cool-1.gif

Da se.

smirk-1.gif
crazy1.gif

smile-1.gif

priden.gif

Joj jokica dej nehaj ze jamrat no. V vsaki drugi temi jamras pa pametujes pa vleces na dan neke bedarije o stopnjah izobrazbe.

Torej star sem med 25 in 30, mam punco, nimava otrok, mava hiso kupljeno s kreditom. Starsi nama niso dali nic. Oba sva se od doma odselila pri 20. Ona v studenta jaz na svoje s cimri. Ce bo vse po planih bo kredit odplacan v 8 letih. Da se. Sam ne jamrat ampak delaj vse kar mimo pride.

Kdo jamra? Ti se očitno hvališ kako si oh in sploh
bonk.gif
jaz sem pa povedal realnost kako je mladim danes, saj jih vidim...

Pa vsakdo je lahko pameten kako se je z 20mi odselil in šel na "svoje" in poleg študiral in še delal in še hišo kupil. Prvo kateri študij, kdo je zrihtal službo in kje se ta hiša nahaja in v kakšnem stanju. Niso vsi takšni da živijo v "šumi"
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Jamras ti. Zalis od dohtarjev do zobarjev, tezis s to tvojo 7. stopnjo itd... Faks ona ekonomija jaz pravo. S tem da ga jaz se kar pacam oz vsake tok casa kak izpit naredim. Sluzbe ni nihce zrihtal. Prvo sem delal preko studenta nato pa so mi ponudili reden siht.

In lih tvoj stavek da vidis kako je mladim danes - jaz se imam za mladega danes in ti sporocam da se da cisto lepo zivet ce si priden in ne razmetavas z denarjem. Hisa je v LJ in jo obnavljam.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.