s strani prodajalca imas dve moznosti - ali prodajas preko agencije ali pa sam. Najvecja napaka, ki jo lahko naredis je, da prodajas samo preko agencije.
Procenti, ki sem jih jaz placal agenciji so bili zasluzeni, saj so pac v pol leta kakor dolgo sem prodajal stanovanje uspeli najti kupca, ki je placal vec po odsteti proviziji, kot pa sem jaz uspel najti brez provizije. Zato jaz ne gledam na te procente kot stroske ampak kot placilo, da sem se vec zasluzil..
Dodatno se mi zdi vredno omeniti, da je na koncu kupil kupec, ki mojega stanovanja sploh ni videl v oglasih, ampak so bili na ogledu drugega stanovanja, potem pa mu je agent omenil, da pa bi mel eno drugo stanovanje, ki bi bilo dosti blizje temu kaj iscejo in so tako indirektno prisli do mojega stanovanja
Zavedat se je treba, da so sploh v teh casih ljudje nezaupljivi in dosti vec iscejo preko agencij kot direktno.
Kar pa se tice provizije, ki jo placujejo kupci pa je to bolj uveljavljeno v tujini kot pri nas - namrec, ljudje so prezasedeni da bi iskali nepremicnino sami in povejo agentom kaj pac iscejo in potem agenti na podlagi teh podatkov poiscejo primerno nepremicnino za njih, uredijo ogled in vse ostalo. Tudi tukaj ni zadeva tak neumna, vse je odvisno od tega koliko vam pomeni vas cas