Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik kegelj pravi:
Non stop od Zmajev komentarji: Se umikam, ker tega področja ne poznam.
Mar jim ni jasno, da tekmovalec išče denar in ne potrebuje strokovnjaka. Zmaj da denar, v zameno dobi pa delež.
Glede na to, da jim je toliko področij tujih mi nikakor ni jasno kako so ti ljudje v življenju sploh uspeli.
Ti bi investiral na besedo nekega neznanca na področju, ki ga sploh ne poznaš?
V vseh oddajah do sedaj je bilo predstavljenih cca 50 bolj ali manj posrečenih idej, poslov...
In 6 zmajev je do sedaj podprlo le 1 projekt.
Ne mislim, da je potrebno podpret vsako zadevo, vendar tako malo podprtih idej je lahko posledica dveh stvari:
1. Ti zmaji v resnici niso bog vedi kako bogati in ne upajo investirat, če niso 200%, da bo vložen denar povrnjen
2. Prijavljenih na šov je bilo tako malo kandidatov, da pridejo v oddajo popolnoma vsi, tudi tisti, ki nimajo dobrega posla
2 zmaja sta mi totalno mimo. Ponavljam še enkrat. Ne moreš pridet na oddajo pa vsem po vrsti solit pamet, na koncu pa rečeš, da odstopaš, ker ne poznaš tega področja.
Ponavljam še enkrat. Oni dajo denar, pa saj jim ni potrebno poznat vseh tehničnih detajlov.
Jaz npr. imam Krkine delnice pa nimam pojma o farmaciji in kemiji.
Iz tega razloga mi ni jasno kako so oni v življenju sploh uspešni, ker 3/4 področij sploh ne poznajo. Meni so bili jasni bolj ali manj vsi posli. Tudi predstavitve so bile dobre, da se je dalo razvidet, kaj hočejo povedat.
Kar se pa tiče poslovnega načrta...Buulshit, da ni večjega. V poslovni načrt lahko napišem pa res kar koli hočem in je tako za moje pojme brezpredmeten.
Velike korporacije imajo cele strategije pa jih unese, oni bi se pa uprli na poslovni načrt.
Največji kiks je bil v prejšnji oddaji, ko so mladega fanta skenslali, ker niso mogli v živo videt nekih lučk, ki naj bi bile na helikopterju. Kaj naj da mulc par tisoč evrov za najem helikopterja in tudi če bi vse delovalo kot mora, mu ne bi podprli ideje. Verjetno bi prišli na dan z izjavo, da tega področja ne poznajo dobro.
Zmaji morajo bit zato res bogati ljudje, ki so pripravljeni tudi popušit 100.000 €, namesto da bi kupili npr. nov avto. Ti ljudje so pa preveč ziheraški, zato šov tudi ni zanimiv. Če ne bodo podprli več idej tudi gledanosti ne bo.