Odbojna folija za grelna telesa

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
štos folij je da dobro odbijajo sevanje (samo ne vem, kaj in zakaj naj bi to počele za radiatorjem?)...so pa drugače odlični prevodniki toplote (aluminj oz. vse kovine).

Vendar če daš zaporedoma večje število folij, ter vmes kako mebranasto zadevo..dobiš izolacijski material z zelo dobrimi lastnostmi (primer je Actisova folija) in majhnimi debelinami...ki zminimizirajo sevanje na minimum..in soprimerne pri velikih temp. razlikah (recimo vesolju). Pa spet..s tako folijo nimaš za radiatrojem kaj počet..z njo boš izoliral lai streho oz. kaj drugega, da ne izgubljaš toplote).

Pa po mojemmnenju sonajboljučinkovite ravno tam kjer imša direktno temp. razlio na eniin drugi srtani folije...torej da je folija edina izolacija (zgolj moje mišljenje)...v kombinacji s kako volno/stirporjem dvomim da ima tak učinek.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nekoc sem gledal tv("ngc"), kako imajo gasilci s seboj kos folije s katero se pokrijejo ce jih zajame ogenj na prostem. Po spominu naj bi gasilec pod njo zdrzal kar nekaj 10 minut brez hujsih posledic.

V mislih imaš Fire Shelter, ki je po nekaterih državah obvezna oprema gasilca pri požarih v naravi in ga uporabi v primeru, da ga ujame požar - http://en.wikipedia.org/wiki/Fire_shelter

Iz aluminiziranega materiala so recimo tudi zaščitne obleke za visoke temperature.
Full%20heat-resistant%20suit-Type%20TX-44.JPG

Na koncu koncev pa imamo mislim, da vsi aluminizirane folije v prvih pomočeh v avtih. Glede na to, kako jo obrneš, lahko le ta odbija ali pa zadržuje toploto in je zato primerna pri opeklinah ter ozeblinah. Za zaščito pred mrazom je potrebno srebrno stran folije obrniti proti telesu, zlato stran pa navzven. Za zaščita pred vročino pa je potrebno zlato stran folije obrnite proti telesu, srebrno pa navzven.
metalizirana_folija_160_x_210_cm.jpg

Arhitektka

Zelenc'
3. feb 2012
2
0
1
Jaz sem dala za radiatorje to Radflek odbojno folijo (www.prihranidenar.si), definitivno imam manjšo porabo, pa še delilnik manj porabe kaže saj je s tem izkoristek radiatorja večji..

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Arhitektka pravi:
Jaz sem dala za radiatorje to Radflek odbojno folijo (www.prihranidenar.si), definitivno imam manjšo porabo, pa še delilnik manj porabe kaže saj je s tem izkoristek radiatorja večji..

AAHAHAHHA seveda...v bistvu te greje ta folija....mater ljudem osnove fizike niso jasne..edino kar je ucnkovito je izolacija za radiatorjem, da preprecis toplotni most...to pa je lahko LES, PLUTA stirope, volna...karkoli...folija je pa za ovce strižt...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Pa fotka na spletni strani je priceless, folija naj bi odbijala 95% toplote nazaj, na termo fotki komaj kaka razlika od tam kjer ni folije. Krneki.