Od 1.11. v Nemčiji tudi "tretji spol"

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
nja no... ne vem no. se mi zdi, da so taki otroci že dovolj zaznamovani, ni potrebe, še da vsakodo ki dokumente pogleda to ve...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
M, F or Blank: 'Third Gender' Official in Germany from November

Od 1. novembra staršem v Nemčiji ne bo več potrebno v rojstnem listu zapisati spola novorojenčkov - polje bodo lahko pustili prazno. Spol bo neizbran tudi na ostalih dokumentih. Otrok se bo tako lahko sam kasneje v življenju odločil, katerega spola želi biti.

hysterical-1.gif

Kaj je že prvi april?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.952
-8.680
113
Sex in gender ni glih isto, čeprov se po naše oboje prevede kot spol
wink-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Od prvega novembra dalje bodo tako vsi dojenčki, ki bodo v Nemčiji rojeni kot hermafroditi , dobili svoj prvi dokument,

Jebeno:

113587_2202848.jpg

"To je samo mali penis i doista ne utječe na moj život":

thumbnail.ashx

Kaj potem starši rečejo, ko jih vprašajo, če imajo sina ali hčerko?

V šoli hodi "tisto" k tabli ali kako?

In konec koncev, kako izbrat ime? Saša, Vanja, ostane še kaj?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Sex je biološki spol (za potrebe znanosti), gender pa zajema to, kako se počutiš (glede na to, da je spol oz. obnašanje, ki pritiče spolu, produkt kulture)

The distinction between sex and gender distinguishes sex, the biological makeup of an individual's reproductive anatomy or secondary sex characteristics, from gender, an individual's lifestyle (often culturally learned) or personal identification of one's own gender (gender identity).[

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
The distinction between sex and gender distinguishes sex, the biological makeup of an individual's reproductive anatomy or secondary sex characteristics, from gender, an individual's lifestyle (often culturally learned) or personal identification of one's own gender (gender identity).[1][2] This distinction is not universal. In ordinary speech, sex and gender are often used interchangeably.[3][4] Some dictionaries and academic disciplines give them the different definitions and others do not.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sex_and_gender_distinction

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
M, F or Blank: 'Third Gender' Official in Germany from November

Od 1. novembra staršem v Nemčiji ne bo več potrebno v rojstnem listu zapisati spola novorojenčkov - polje bodo lahko pustili prazno. Spol bo neizbran tudi na ostalih dokumentih. Otrok se bo tako lahko sam kasneje v življenju odločil, katerega spola želi biti.

Spustil si vrstico, ki govori o tem, da to velja za hermafrodite in ne kar vse otroke po vrsti.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
A to vidva s konjem uporabljata isti gugl in prvi zadetek tam?
smirk-1.gif

Pogledal sem kakšna je razlika, ker je še mene zanimalo, potem pa prilimal, če še koga zanima. Ne bom več, če te moti, saj si lahko vsak pogleda sam ja.
zmaga.gif