Octavia Combi ali Mazda 6 Sportcombi

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Preglej če ti bo delala regulacija luči,ker če ne dela kar pripravi šolde za nove luči(serijska napaka).

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ko sem videl nekaj let staro mazdo 6 (2004 letnik, 70.000km, 1. lastnik), ki je pri zadnjih blatnikih rjavela, me je minilo, da bi jo kdaj kupil.

Glas za Škodo!

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.053
69
48
Pelji oba avta, poglej opremo, poglej jih od zunaj, poglej jih od znotraj, podri zadnje sedeže, usedi se na zadnjo klop. Po tem boš takoj vedel kaj bi raje kupil. Prednost Škode je samo nekoliko manjša poraba (šibkejši motor) in cenejši rezervni deli.

Srečno vožnjo z Mazdo.
cheer.gif

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
No Škode ne poznam,lahko pa napišem nekaj stvari na katere moraš biti pozoren ob slučajnem nakupu Mazde 6 :!Radijo je serijsko vgrajen v sredinsko konzolo,tako da menjava načeloma ni možna in se raje prepričaj,da radijo ni bil kaj kodiran,ker če boš menjal kak akumulator,bo ob ponovnem priklopu radijo zahteval kodo,če je ne boš vedel ode 500eur za nov cd-radijo ki pa ni mp3.Preveri,če dela regulacija luči(serijska napaka),če ne dela moraš kupiti nove luči(350eur),če je v igri xenon toliko huje,radi rjavijo zadnji blatniki(pri meni sicer ni videti),avto pred nakupom nujno priklopiti na računalnik,da ti stestirajo šobe+turbino,ker ti deli so dragi ko žafran in če ti kaj od tega crkne je strošek velik.Npr. ena vbrizgovalna šoba stane po besedah serviserja 800eur
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Saj kodo za avtoradio morš met nekje v dokumentih od avta, itak jo imajo skoraj vsi serijski avtoradiji že.

1,8 bencinar ima 88kw, za spodobno vožnjo je, sicer pa mu še kakšen konjič nebi čisto nič škodil.

Kaj je z potovalnim?
smile-1.gif

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Ja tista serijska koda že,ampak jo lahko prejšni lastnik spremeni po svoji želji.Potovalni računalnik pa kaže nepravo porabo goriva(precej manjšo kot je v resnici),pa če se slučajno ravnaš po tisth odštevanjih kilometrih do konca goriva ostaneš na cesti brez goriva pa prazno kantico v roki.Sicer se da zadevo nekoliko prilagoditi z nekimi nastavitvami ampak poraba še zmer fali za 0.3l

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Imam mazdo 6 sportcombi uvoženo iz Italije, l.2004 100kW, z vso opremo razen navigacije (usnje, bose, xenon...). Zaenkrat brez težav. Sem pa na splošno razočaran nad avtom, kljub temu da mu ne manjka nič. Poraba med 7,5 in 8 l /100 km pri dokaj umirjeni vožnji. Težko prideš pod 7l. BC kaže čisto narobe (kot je že en zgoraj napisal), notranjost plastik fantastik, izdelava takotako, sedeži niso nevemkaj (čeprav usnjeni), menjalnik je poglavje zase (če ne bi peljal ene par avtov preden sem ga kupil, bi mislil da je pokvarjen). Edino kar je v redu so pospeški.

Fotr ima octavio 2.0 bencin l.2001 pa tudi ni ne vem kaj, ampak pri takem avtu (za takrat zelo ugodno ceno) tudi rahlo zamižiš. Plastika je tudi bolj poceni, opreme ima kar nekaj (climatronik...). Težko bi se odločil. Po moje za nobenega od zgoraj naštetih.

Za primerjavo (sedaj me bo večina popljuvala, avto sem imel dve leti) imam v glavi a4 l.2002 TDI 96kW. Kljub napakam se mi zdi svetlobno pred zgoraj naštetima in manj opreme. Cena je pa primerljiva.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zanimivo, kako smo ljudje različni. Jaz pa bi pri 6 pohvalil ravno menjalnik. Zelo natančen, zelo kratki hodi, skratka špica
smile-1.gif
Govorim za bencinsko varianto.

Tole za avtoradio pa nisem vedel. Kaj obstaja kakšna univerzalna tovarniška koda, da jo čimprej spremenim, da nebi slučajno izgubil ta papir z številko?

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Imam mazdo 6 sportcombi uvoženo iz Italije, l.2004 100kW, z vso opremo razen navigacije (usnje, bose, xenon...). Zaenkrat brez težav. Sem pa na splošno razočaran nad avtom, kljub temu da mu ne manjka nič. Poraba med 7,5 in 8 l /100 km pri dokaj umirjeni vožnji. Težko prideš pod 7l. BC kaže čisto narobe (kot je že en zgoraj napisal), notranjost plastik fantastik, izdelava takotako, sedeži niso nevemkaj (čeprav usnjeni), menjalnik je poglavje zase (če ne bi peljal ene par avtov preden sem ga kupil, bi mislil da je pokvarjen). Edino kar je v redu so pospeški.

Fotr ima octavio 2.0 bencin l.2001 pa tudi ni ne vem kaj, ampak pri takem avtu (za takrat zelo ugodno ceno) tudi rahlo zamižiš. Plastika je tudi bolj poceni, opreme ima kar nekaj (climatronik...). Težko bi se odločil. Po moje za nobenega od zgoraj naštetih.

Za primerjavo (sedaj me bo večina popljuvala, avto sem imel dve leti) imam v glavi a4 l.2002 TDI 96kW. Kljub napakam se mi zdi svetlobno pred zgoraj naštetima in manj opreme. Cena je pa primerljiva.

No pri meni se poraba giblje tam nekje od 6.3l do 6.8l.Res,da ga u izi kruzam ampak za 8l moraš imet pa ti mojster kar težko nogo a
evil.gif
?

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Zanimivo, kako smo ljudje različni. Jaz pa bi pri 6 pohvalil ravno menjalnik. Zelo natančen, zelo kratki hodi, skratka špica
smile-1.gif
Govorim za bencinsko varianto.

Tole za avtoradio pa nisem vedel. Kaj obstaja kakšna univerzalna tovarniška koda, da jo čimprej spremenim, da nebi slučajno izgubil ta papir z številko?

Original,ko ti avto kupiš sploh nima kode in piše samo CODE ampak jo lahko kasneje sam nastaviš in če jo je prejšni lastnik nastavil ti ob naprimer izklopu akumulatorja napiše _ _ _ _ in moraš ukucat pravilno številko.Saj to lahko preveriš če je koda nastavljena ali ne samo nisem doma pa ne vem na pamet zdaj.Lahko pa na mazda forumu malo pobrskaš glede tega.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
no roko na srce me Octavia nekako ne gane več. Prejšnji model mi je znotraj še preveč "češki"

zdaj pa v lov za kako dobro M6

ve kdo za kakšno?

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Za tako porabo se ni treba nič trudit. Pri istem načinu vožnje ima audi za skoraj liter manjšo porabo (je pa res da je audi manjši). Primer: zadnji rezervoar - umirjena vožnja na morje in nazaj (truga na strehi), nekaj mestne vožnje in avtocesta po omejitvah 7,2 l.

Števec laže kar precej: kazalec na 110 je v resnici 100km/h. Zvočma izolacija je tudi bolj tako. Spet primerjava: audi PD, ki slovi kot traktor je pri 160 km /h precej bolj tih kot mazda pri isti hitrosti (CR). Servisi za mazdo so precej dragi - uradni. Poglej na http://www.mazda-si.net (so primeri računov za 60000 in 120000 km).

Malo prespi in poglej še kaj drugega. Je pa res da kakšne pametne alternative nisem našel. Npr. mondeo mi je všeč šele sedajšnja generacija, passat odpade (ni všeč), vectra (slab sloves prejšnje genarcije), toyota????, škoda - novejša generacija všečna - problem obremenjenosti z znamko, renault - slabe izkušnje s cliotom...

Pred časom sem bil vpodobni dilemi - kaj izbrati.
ostane bmw, audi, alfa - odvisno koliko prostora rabiš v resnici.

Če bi še enkrat kupoval bi sedaj izbral krogce ali propeler (Mazda je bila v izboru zaradi kraje krogcev - ima pa mazda lepo lastnost, da dobiš 20% popusta pri kasku proti kraji).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem ti ze na mazda-si.net odgovoril... verjetno si to ti... nick je zelo podoben >> msevc
smile-1.gif

Jaz bom svojo prodajal cez kaksen mesec ali dva... ce se ti ne mudi prevec ... Prej bo slo tezko, ker takrat sele dobim novo ...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
no roko na srce me Octavia nekako ne gane več. Prejšnji model mi je znotraj še preveč "češki"

zdaj pa v lov za kako dobro M6

ve kdo za kakšno?

Kaj pa recimo kakšen Avensis? Ali pa tudi recimo C5 je zelo dober avto. Na koncu verjetno tudi Laguna ni tako zanič, kot govorijo tisti, ki jo nikoli niso imeli.