Očiščena Windows 10 verzija?

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
IMHO hoče preprost uporabnik unificirano delovno okolje kar polkna ponujajo, medtem je pa ima vsaka distribucija Linuxa svoj desktop...

Moja baba recimo nima nobenih težav uporabljat moje računalo. Saj je itak po defaultu vse tako nastavljeno, da dela in izgleda praktično kot windowsi... Aplikacije so pa tako iste.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tudi na Windows 10 Pro se da to narediti. Gre pa za neko group policy nastavitev.

Jaz na tak način "na roke" poženem Windows Update, zato da se mi ne zaganja samodejno med delom ali igranjem iger. Jih pa še vedno namestim isti dan kot so na voljo.

Trajni izklop Windows Update pa močno odsvetujem. Snecer & co. pa so itak že znani pacienti, ki jambrajo že od Spectre popravkov dalje. Pri njih sem že obupal. Ko bodo naleteli na "mino" pa bodo (spet) jokali po forumih...

Pri Win10 imaš kup nastavitev, ki upravljajo z nadgradnjami. Lahko nastaviš aktivne ure (do 18 ur) med katerimi ti nikoli ne bo težilo z restartom. Lahko tudi do 35 dni zapavziraš z updati, če ne moreš na noben način dopustiti, da bi bil tri minute brez računalnika.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pri Win10 imaš kup nastavitev, ki upravljajo z nadgradnjami. Lahko nastaviš aktivne ure (do 18 ur) med katerimi ti nikoli ne bo težilo z restartom. Lahko tudi do 35 dni zapavziraš z updati, če ne moreš na noben način dopustiti, da bi bil tri minute brez računalnika.

Jaz imam vklopljeno nekaj v stilu, da mora admin approvati vsak update. S tem jih še vedno dobim takoj, ampak se ne inštalirajo same od sebe, moram klikniti na "Install updates" gumb.

Najbolj me je pa živciral scheduled job, ki je ob 3 zjutraj vklopil računalnik in šel inštalirat update :bonk:
Sem tudi doktoriral preden sem zadevo permanentno izklopil (prej je držalo zgolj začasno do naslednjega major updata).

I

Izbrisan uporabnik #488

home to nima
najbolj simpl je kot sem ugotovil, sa pri wifi omrežju nastavuš, da gre za omejeno rabo podatkov, potem updejtov ne pipa...
obupno so tečni s tem

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.355
9.596
113
EU
Pred odhodom iz hiše hočem ugasniti računalnik. Gumb start in zaustavitev sistema ni kazal te možnosti. Samo "update and restart". Nisem mogel verjeti in sem pogledal ostale možnost, brez uspeha. Ostane edino vtikač iz elektrike. Moral sem počakati z odhodom, dokler winzi niso opravili. :bonk:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Drugače pa velja da v admin command line vpišeš shutdown -s -t 0 in greš... Za restart vpišeš -r namesto -t, za logoff pa -l in brez -t parametra...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ali pa na namizju stisneš Alt+F4 in imaš tudi več opcij na izbiro kot pa preko start menija.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
dejstvo je, da nobeno učenje ne pomaga, če bo slej ko prej sam od sebe naredil reboot. možgansko mrtev sistem.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
sistem ima da laufa mesece in leta, ne pa da se sam nekaj reboota zaradi popravkov. razen mogoče pri tistih, ki igrajo igrice. takim je vseeno.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi linux moraš posodobiti in tudi rebootati drugače je enako nevaren kot polkna. Daleč je fama da je linux boolet proof... ja je, v izoliranem okolju. Ampak tam so tudi polkna boolet proof.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.522
113
linux je redko treba rebootat zaradi posodobitve, pa tudi ne pride mu na pamet, da bi to naredil sam.

še kernel se da updatat brez reboota.

I

Izbrisan uporabnik #488

po drugi strani pa :)

očitno zelo defekten OS, da je treba nonstop neke popravke lifrat...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Tudi linux moraš posodobiti in tudi rebootati drugače je enako nevaren kot polkna. Daleč je fama da je linux boolet proof... ja je, v izoliranem okolju. Ampak tam so tudi polkna boolet proof.

boolet proof?

ON:
Z Windows HOME ne moreš delati nekih resnih stvari - za take zadeve ima mali mehki druge rešitve - in tam ni težav z “nepredvidenimi, neplaniranimi in samovoljnimi posodobitvami in posledično rebooti”.

OFF:
Aaaaa - verjetno mislil rebootlet proof.

I

Izbrisan uporabnik #488

kakšne druge rešitve?
kot sem jih imel na propadlem windows phone?

win 8.1 je bil spodoben, ne razumem teh norosti z win10

home mi je ok, vse lahko delam...

I

Izbrisan uporabnik #488

Se strinjam z Snecerjem...mi gredo te zadeve na živce pri vseh winsih...tako da če kdo ve bi bil vesel če pove kjera verzija ali program ker bi v kratkem updejtal iz 7ke in 8.1ke na 10ko

Btw Snecer kako je z prepoznavanjem garminov na 10ki? 8.1 nisem še uspel najt driverjev ki bi prepoznali garmin...

dela Garmin bp tako na w8.1 kot na w10, prastari Mapsource in vsi programi

Priponke

• DSC_0220.JPG
    DSC_0220.JPG
    47,6 KB · Ogledi: 216

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pred odhodom iz hiše hočem ugasniti računalnik. Gumb start in zaustavitev sistema ni kazal te možnosti. Samo "update and restart". Nisem mogel verjeti in sem pogledal ostale možnost, brez uspeha. Ostane edino vtikač iz elektrike. Moral sem počakati z odhodom, dokler winzi niso opravili. :bonk:
desni klik z miško na Windows ikoni, da dobiš power meni in tam klikneš ugasni.