IMHO hoče preprost uporabnik unificirano delovno okolje kar polkna ponujajo, medtem je pa ima vsaka distribucija Linuxa svoj desktop...
Tudi na Windows 10 Pro se da to narediti. Gre pa za neko group policy nastavitev.
Jaz na tak način "na roke" poženem Windows Update, zato da se mi ne zaganja samodejno med delom ali igranjem iger. Jih pa še vedno namestim isti dan kot so na voljo.
Trajni izklop Windows Update pa močno odsvetujem. Snecer & co. pa so itak že znani pacienti, ki jambrajo že od Spectre popravkov dalje. Pri njih sem že obupal. Ko bodo naleteli na "mino" pa bodo (spet) jokali po forumih...
Pri Win10 imaš kup nastavitev, ki upravljajo z nadgradnjami. Lahko nastaviš aktivne ure (do 18 ur) med katerimi ti nikoli ne bo težilo z restartom. Lahko tudi do 35 dni zapavziraš z updati, če ne moreš na noben način dopustiti, da bi bil tri minute brez računalnika.
home to nimaPri Win10 imaš kup nastavitev, ki upravljajo z nadgradnjami. Lahko nastaviš aktivne ure (do 18 ur) med katerimi ti nikoli ne bo težilo z restartom. Lahko tudi do 35 dni zapavziraš z updati, če ne moreš na noben način dopustiti, da bi bil tri minute brez računalnika.
dejstvo je, da nobeno učenje ne pomaga, če bo slej ko prej sam od sebe naredil reboot. možgansko mrtev sistem.
Tudi linux moraš posodobiti in tudi rebootati drugače je enako nevaren kot polkna. Daleč je fama da je linux boolet proof... ja je, v izoliranem okolju. Ampak tam so tudi polkna boolet proof.
Se strinjam z Snecerjem...mi gredo te zadeve na živce pri vseh winsih...tako da če kdo ve bi bil vesel če pove kjera verzija ali program ker bi v kratkem updejtal iz 7ke in 8.1ke na 10ko
Btw Snecer kako je z prepoznavanjem garminov na 10ki? 8.1 nisem še uspel najt driverjev ki bi prepoznali garmin...
desni klik z miško na Windows ikoni, da dobiš power meni in tam klikneš ugasni.Pred odhodom iz hiše hočem ugasniti računalnik. Gumb start in zaustavitev sistema ni kazal te možnosti. Samo "update and restart". Nisem mogel verjeti in sem pogledal ostale možnost, brez uspeha. Ostane edino vtikač iz elektrike. Moral sem počakati z odhodom, dokler winzi niso opravili.