no, no, kar lepo umiri konje
nikjer nisem rekel ali trdil, da sem ratal DEC®© zaradi jla. naučila nas pa je (vsaj določene...ok?) nekaj redu, discipline, spoštovanja določenih pravil in/ali vrednot ter medsebojnega spoštovanja (žal s(m)o bili slovenci najhujši stažoti...) ker sem bil kolega (kot si lahko v prostem času kot poveljnik voda) tako s srbi, hrvati in albanci.
jaz govorim zase, kaj recimo kdo drug govori, kakšen frajer je, je njegov problem. če kaj, potem jla NI učila rambotov. oziroma, da se popravim, bileča kot vojaška šola ni učila rambotov. seveda, če si po treh mesecih že praskal muda in se spraševal, kaj delaš sploh v jla, si lahko dobil cel kup "pametnih" idej in se potem šel rambota.
jaz pač nisem imel te smole (ali pa sreče za nekoga), ker sem imel najprej 6 mesecev učenja, potem pa prekomanda in še tam 5 mesecev učenja. ker sem se rad učil, mi ni bilo težko. kar se tehnike tiče seveda, politika mi je dol visela.
skratka, kaj je jla komu dala, vsak zase ve najbolje. in kot so mi že pred vstopom v jla rekli starejši...kdor jamra, da je bilo v jla slabo, je bil problematičen vojak. sam to lahko samo potrdim.
tisti, ki so pa mutili (ala domicelj & žnidaršič...) in se zdaj hvalijo, kako so nategnili celo jla, mi grejo pa na bruhanje.