Ocena tveganja in varstvo pri delu

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nekako se odlocam opdreti "popoldanski / dopolnilni" s.p. in me zanima kako je z temi zadevami. A imate to vsi urejeno po regelcih . A obstaja kaka free varianta pridobiti ti dve stvari. S.p.bi se ukvarjal z računalniskimi storivami (programiranje,vzdzevanje, ipd)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Narejeno pač moraš imeti, ni pa to nič posebnega, vse gre po mailu/pošti, le oskubijo te pač za nekaj denarja. Ni pa od tega prav nobene koristi/efekta, ena birokratska navlaka ki je sama sebi namen pač, vsaj za tako majhna podjetja.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
To je malenkost ki res malo stane. Pokličeš kakšno firmo ki se ukvarja z varstvom pri delu in se dogovoriš za njihov obisk. K tebi pride model - pogleda prostor - ti pove kje mora bit gasilni aparat - kje nalepka EXIT in ti v pol ure naredi še predavanje ob katerem sproti izpolnjuješ odgovore testa. Po pošti ti potem čez nekaj dni pošlje potrdilo - sliko za na steno (skica-razpored prostorov) in svojo umetnino v obliki nekakšnega elaborata s katero se potem pohvališ inšpektorju za delo -
cheer.gif

In če ne omenjamo zdravniškega je to vse
cool-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Oceno tveganja je kolega poskeniral in barvno sprintal!
grin1.gif
Jaz se sicer s cim takim vseeno ne bi igral. Sicer pa za varstvo pri delu ni panike, obstajajo tudi firme, ki jim zgolj nakazes cekine in ti posljejo potrdilo, pri drugih moras resevat teste kjer pa odgovore dobis servirane na mizo. Me zanima kdaj bojo pristojni odstopili od zahtev ali naredili malo reda na tem podrocju. Kaj ti pomagajo papirji za kateri si zgolj placal, ker to moras imet?

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Verjetno. Ampak če si popoldanc imaš ta pregled najbrž že opravljen tam kjer si redno zaposlen. Je pa lahko vseen kakšna komplikacija če pri rednem delu ne delaš npr. na višini pri popoldanskem pa.
Je bolje prej vprašat kakšnega inšpektorja kot pa pol plačevat kazni
smirk-1.gif

jan24

Pripravnik
4. sep 2007
69
0
6
Kaj pa če si zaposlen in imaš zdravniškega in izpit iz varstva pri delu rešen pri delodajalcu? Pa npr. prostorov nimaš, ker imaš delo na terenu. Še vedno rabiš oceno tveganja oz. ta elaborat?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik kimusabi pravi:
Kaj pa če si zaposlen in imaš zdravniškega in izpit iz varstva pri delu rešen pri delodajalcu? Pa npr. prostorov nimaš, ker imaš delo na terenu. Še vedno rabiš oceno tveganja oz. ta elaborat?

Seveda, saj delaš na terenu in si ogrožen. Že samo tankanje goriva v službeni avto predstavlja tveganje. Si vedel da ne smeš metati vžigalic v tank in podobno..
smile-1.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
odvisno kaj mas, ampak če ni kakšno posebno delo, si kar sam napiši,...mal pogoglaj..

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Oceno tveganja je kolega poskeniral in barvno sprintal!
grin1.gif
Jaz se sicer s cim takim vseeno ne bi igral. Sicer pa za varstvo pri delu ni panike, obstajajo tudi firme, ki jim zgolj nakazes cekine in ti posljejo potrdilo, pri drugih moras resevat teste kjer pa odgovore dobis servirane na mizo. Me zanima kdaj bojo pristojni odstopili od zahtev ali naredili malo reda na tem podrocju. Kaj ti pomagajo papirji za kateri si zgolj placal, ker to moras imet?

Takrat, ko bo nek ena orenk pizdarija. Takrat bo letel par glavn, nardil bodo en bedast zakon in spet bo vse po starem.
zmaga.gif
Sej tako naš sistem deluje.

emn

Zelenc'
13. avg 2010
13
0
1
www.dominatus.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Ocena tveganja je kolega poskeniral in barvno sprintal!
grin1.gif

Sem že večkrat slišal, da so ljudje to delali. Poznam pa kolega, ki je to naredil, dobil inšpekcijo in takrat dobil kazen, kot da tega nima urejenega + hotel so mu dat še kazen, ker se je pretvarjal, da ima vse to urejeno. Možno je dobit to oceno in si ustrezno prilagodit za svoje podjetje, samo je kar zamudno, tako da je bolje, dat ustreznemu podjetju, ki ti ustrezno to uredi, ta čas pa sam delaš to, kar najbolj obvladaš.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Še tukaj.... Pazite se nategunov z imenom ZAVOD ZA POŽARNO VARSTVO LJUBLJANA ker prodajajo izpite iz varstva pri delu , za to dejavnost pa sploh nimajo licence... Kličejo predvsem novoustanovljene firme in težijo dokler ne popustiš. Lahko imaš zrihtane vse papirje v dobri veri ko pa pride inšpektor pa ugotoviš da temu ni tako.
jezen.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kateremu? V principu po naši zakonodaji lahko prodajajo kar hočejo. Inšpekcije tle nimajo haska... Še najbolj jih bomo udarili če obvestimo čim več potencijalnih strank naj se jih izogibajo. Ni posla ni dnarja ni nategovanja......
cheer.gif