ocena poslovne ideje

ringzero

Zelenc'
30. okt 2017
2
0
1
Pozdravljeni,

dobil sem možnost uvoza inovativnega artikla, ki olajša delo, zmanjša stroške in pospeši delo v gostinstvu. Artikel je v Evropi relativno nov, v Sloveniji še ni prisoten.

V kolikor ste bili kdaj v taki situaciji, me zanima, na koga ste se obrnili za presojo oz. za objektivno mnenje o poslovne ideji? V mojem krogu ljudi so ljudje nad artiklom navdušeni, nevem pa če bi ga bili dejansko gostinci pripravljeni kupiti/najeti.

V kolikor je tukaj kakšen gostinec in ima 2 minuti fraj bi ga prosil, če se mi javi za mnenje o zadevi.

Hvala, lp

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Osebni krogi so običajno vedno navdušeni
smile-1.gif

Sam nisem gostinec, sem pa bil nekaj let nazaj precej v kontaktu z njimi. Ponujal sem jim izdelek, ki bi jim izboljšal ponudbo, tako da okvirno vem kako razmišljajo.

Če želiš lahko napišeš pa ti komentiram, če ne je pa vedno najbolj reano kar iti do par gostincwv pa se z njimi pogovoriti. Bo pa težko, večini boš odveč ampak ne obupaj
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
odvisno predvsem od tega če imaš vsaj 100 % rvcja, in če ne rabiš imeti lastne zaloge.

vap shot se recimo ni prijel nekak do zdaj, smo slovenci preveč racionalni za take hece
grin1.gif

tak da na prvo žogo bi jaz rekel da se ne splača, ker so gostinci precej specifična skupina, lahko pa poveš več

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Sicer nisem iz gostinskega foha ampak IT. Sem pa ze dostikrat odlocal, ce se bo kaj uvazalo ali ne. Na zalost imas lahko se tako dober feedback od znancev, anketirancev, kaj vem koga se... na koncu je trg tisti, ki odloca, se bolj pomembni pa so ljudje, ki bodo izdelek predstavili oz. ga plasirali na trg. Ce bodo zavzeti in se trudili bo efekt, ce tega zanosa ni, potem pa na zalost ne bo nic, pa ce je izdelek se tako dober. Ce rabis moje mnenje napisi vsaj okvirno za kaj gre in rade volje pokomentiram.

B81

22. jul 2007
37.008
10.537
113
x2.

Sva s kolegom imela ze vse dogovorjeno s proizvajalcem alkoholne pijace iz Zda in gostincem se je zdela oh in sploh, ampak niso smeli kupit zaradi butastih klavzul svojih dobaviteljev "zganja".

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kakšno mnenje o poslovni ideji je tukaj sploh potrebno. Se ti morda ne zdi, da imaš tako hudo idejo, da boš v 1 mesecu že milijonar? Greš pač postopoma od gostinca do gostinca in sproti dobavljaš in prodajaš.
Gostinca bo itak zanimalo, koliko bo tvoja zadeva njemu prinesla profita v obliki €€€. To, da bo kelnarci olajšalo delo je postranskega pomena.

Nazadnje urejeno:

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
ringzero, naredi poslovni načrt, s SWOT analizo, finančne projekcije itd. Potem se oglasi.