Očala za potapljanje s cevjo za dihanje

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
No v sosednji temi sprašujete po plavalnih očalih za bazene.
jaz pa rabim tako za na morje s cevjo za dihanje.
Naj bo med cenejšimi pa da bo recimo dihtala da ne bo takoj voda pri očeh.
Na kaj moram biti pozoren pri nakupu.(pač v vodi je ne morem sprobat, razen če jo kupim na plaži, kjer pa je najbrž za faktor x dražje )
Najraje bi kupil v LJ

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
ti ubistvu rabiš masko za potapljat. Sprobaš jo tako da jo v trgovini pritisneš na faco. Če ti jo podtlak vsaj par sekund drži na faci ( jasno brez da si trak namestiš za glavo) pomeni da ti je prav in ti voda nebi smela tečt noter.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
tnx za nasvet
no kak meter dodatno tudi še....
Sem prepričan da tja do 4-5 metrov pridem za kaj več me pa pritisk zjebe.
Kako se pravilno izenačuje pritisk pod vodo? Sama količina zraka me ne matra (pod vodo sem v idealnih pogojih(mirovanje) lahko nad dve minuti, zjebe me pritisk v globini.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pač vedno mej vodo v zunanjem sluhovodu, ko greš dol se držiš za nos in "pihaš" zrak ven

globina ni problem, če znaš pravilno izenačevat pritisk, če pa ne znaš je lahko pa že 4-5m nevarno in zelo boleče

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
To naredi že takoj ko se potopiš in potem to ponavljaj dokler plavaš navzdol. Takrat ko te že boli je prepozno da bi neki probavu pa pihal...
Men rata izenačit pritisk tako da kr slino požrem.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Največje razlike oz. težave pri izenačevanju pritiska so do 10 metrov globine..
Tehnik je kolikor hočeš, vsak ima svojo, recimo eni premaknejo samo čeljust, drugi požrejo slino, tretji stisnejo nos in pihnejo, odvisno kaj je tebi lažje. Imaš pa tudi primere ko nikakor ne morejo izenačit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.742
6.739
113
pri taščici
Jaz že pritisk občutim ko se peljem na Črni kal ali kaj podobnega, tako da sem glede tega res najbrž kar občutljiv. takrat res pomaga da odprem usta in nekajkrat vdihnem čez usta.
Tisto o držanju za nos in plavanju navzdol mi nekako ne diši. takoj imaš eno roko manj za plavat v globino.(razen če se samo primeš za nos in "butneš" zrak v nos in ga malo spustiš ven.?)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz že pritisk občutim ko se peljem na Črni kal ali kaj podobnega, tako da sem glede tega res najbrž kar občutljiv. takrat res pomaga da odprem usta in nekajkrat vdihnem čez usta.
Tisto o držanju za nos in plavanju navzdol mi nekako ne diši. takoj imaš eno roko manj za plavat v globino.(razen če se samo primeš za nos in "butneš" zrak v nos in ga malo spustiš ven.?)

saj rok ne rabiš za potapljanje, vdahneš zrak, se postaviš na glavo in te itak samo potegne počasi, potem pa samo lepo lagano z nogami brcaš in si že dol

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
kako pa misliš da to delajo drugi?

beri zgoraj, ko se buni da nebi držal z roko za nos ker jo rabi za globino...
rolleyes-1.gif

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
No v sosednji temi sprašujete po plavalnih očalih za bazene.
jaz pa rabim tako za na morje s cevjo za dihanje.
Naj bo med cenejšimi pa da bo recimo dihtala da ne bo takoj voda pri očeh.
Na kaj moram biti pozoren pri nakupu.(pač v vodi je ne morem sprobat, razen če jo kupim na plaži, kjer pa je najbrž za faktor x dražje )
Najraje bi kupil v LJ

OČALA?

masko si mislu verjetno...

glede na to da temu praviš očala je vseeno lahko une iz interšpara