Očala padla na tla...

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
in sedaj imam pikico na leči, točno tam kjer gledam skozi. Ker so bila kar draga (Bolle Fusion), me zanima, če se da to kako popraviti ?
Premaz je na nepoškodovani notranji strani, poškodovana je samo plastika...

darwin

Majstr
17. avg 2007
622
401
63
Optiki pravijo, da stekelc ne popravljajo. Vsaj na korekcijskih očalih ne. Ne vem zakaj.
Če ti nihče ne bo hotel pomagati in če poškodba ni pregolboka, lahko poskusiš sam zbrusiti s polirnim setom za plastiko.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Zaj boš lahko božičeku pisal pa ti bo nove prineso
smile-1.gif

Drugače pa iz mojih izkušenj.....kak je enkrat praska na leči (steklo, plastika) je fertik s špegli...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne razumem, dragi so bili okvirji in ne leče. Predvidevam, ker si napisal znamko okvirjev in ne leč.

Pojdi torej k optiku in naj ti naredijo eno novo lečo in jo zmontirajo.

Brušenje leče doma?
hysterical-1.gif
To je nekako tako kot da bi profesionalni fotograf malo spoliral odrgnjeno lečo, s katero dela posnetke in si služi kruh. Bo že s photoshopom popravljal optične anomalije... Sploh pa, ker praviš, da je pika ravno v območju centralnega vida. To je vendar tvoj vid. Nova leča bo največ 50 EUR.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
eee, fant. Tukaj pa se motiš. Niso vedno okvirji dražji od leč.
ne-ne-1.gif
Čisto odvisno je katera očala kupiš.

Dejstvo je, da ima Ray Ban (navajam primer) izredno drage šipce. Se ti ne splača naročit novih šipc...bolje da kupiš cel komplet. Eanko velja za očala, ki jih nosim jaz. Šipce imam dražje od okvirjev. Če si človek, ki da kaj na oko (sploh če imaš probleme z vidom), ne boš šparal pri šipcah. Mogoče je problematika v tem, da ljudje sploh ne vejo, kaj vse lahko dajo v šipco notr.

eee, preveč gobcam. Vse je odvisno od potreb človeka...
redface-1.gif
(ponedeljek....)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj hočeš rečt, da ima ray-ban svoje šipce na dioptrijskih očalih??? prvič slišim to!

Jest tud mislim, da so okvirji eno, šipce pa drugo... in jernej, lahko so dražje od 50€. komot.

edit;
no ja, če bi avtor navedel, da gre za SONČNA očala... bi napisal, da se šipc ne splača menjat z originalnimi. lahko pa poskusi z neoriginalnimi. tud to obstaja. in tud razlika v ceni je!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
noben... jest sem sam sklepal, ker očala so zame dioptrijska, sončna očala so pa sončna...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik darwin pravi:
Optiki pravijo, da stekelc ne popravljajo. Vsaj na korekcijskih očalih ne. Ne vem zakaj.
Če ti nihče ne bo hotel pomagati in če poškodba ni pregolboka, lahko poskusiš sam zbrusiti s polirnim setom za plastiko.

Iz česa so ta stekla? Npr. polikarbonat (lexan po marketinško) se ne polira, ker maš na koncu več škode kot koristi.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.926
267
83
Slovenija
kzs
sem res pozabil napisati da so to sončna očala (s polarizacijo), stala pa so krepko čez 100€, zato mi ne diši preveč naročilo novih...
mogoče menjava poškodovanega stekelca... bom še optika povprašal...

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
ksz...

Imam oakley minute doma 1cm opraskana šipca, polarizirane šipce. Zanima me koliko bi bilo novo steklo ali pa obe stekli? Ve kdo iz prve roke?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
ksz...

Imam oakley minute doma 1cm opraskana šipca, polarizirane šipce. Zanima me koliko bi bilo novo steklo ali pa obe stekli? Ve kdo iz prve roke?

Zgleda, da nas je dost z opraskanimi šipcami... Men se doma valjajo polarizacijske Rayban sidestreet-ke...
Res, pa je, da nisem še nil spraševal kolko koštajo šipce..

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.062
76
48
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
ksz...

Se mi zdi da so šipce 50-60€ za Oakley, ko sem enkrat spraševal. Jest sem raje kupil nove Oakley Monster Dog za 90$ v USA.
cheer.gif