obvoznica, kamen, šipa

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sama lter..pač kot alter.

navaden avto strelja kukr pač strelja. z zavesicam manj. off road avto pa mal več.tko ene desetrkat več. vpršaanje je samo, ali je predelava v top kot je bil spredaj sploh dovoljena.

pa d aobrnemo na glavo spet temo
zakaj rab kamionar prečko na riti, d ane zletiš pod prikolco, šlep. drži se dovolj daleč stran, pa ne boš spodaj. pa zavaruj.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Verjamem, da ne prepreci 100% iystrelitev kamenckov, tako kot varnostni pas ne prepreci 100% hujsih poskodb pri trku. Vseeno ga uporabljamo, ker je v primerjavi s popravljanjem skode zelo poceni resitev
smile-1.gif
V glavnem, vcasih se spomnim, da je bilo teh zavesic ogromno napram zdaj, pa so bili avti nizji, zato me cudi, da jih ni vec.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ce bi bile na vseh vozilih obvezne, bi bile homologirane skupaj z avtomobilom, torej ne bi bilo stroska za kupca.

Glede izgleda: ti lepse izgleda zvezdica na sprednji sipi in dodatno zavarovanje stekel oz. racun za menjavo ?
Kombinacija "stekla, svetlobna telesa, ogledala, divjad" me letno stane dobrih 35 EUR. Tako da se ne obremenjujem sploh, pa tudi to je res da sem jo v 9 letih koristil 2x (enkrat steklo, drugič ogledalo).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Evo vidis, morda je ne bi nikoli in bi prihranil 315 EUR. Ni ravno bogastvo, nekaj pa je
smile-1.gif

Meni se zdi predvsem zanimivo, da je to nekdaj bilo kar razsirjeno, zdaj pa ne vem ali ni vec "kul", ali je iz napacnih casov, ali izgleda grdo kot ti pravis, ali je kar prepovedano s kaksnim pravilnikom, ... V glavnem, ce je toliko skrbi za varnost, da so morale nekatere firme povsem spremeniti svoj emblem na havbi (domnevno ker je tako bolj varno za pesce, katere raztrescis tako, da priletijo direktno na 'nisan' oziroma angelcka ali macka), potem se mi zdi nenavadno da nihce od vrlih EU prometobriznikov ni pomislil na to in na nesrece do katerih lahko pride zaradi tega, ker prileti kamen v sipo in kdo sunkovito odvije na nasprotni pas (ce manjso skodo odmislimo).

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Ko je tema ravno o vetrobranskih steklih... Katero zavarovanje mora biti označeno pri kaskem (Adriatic), za uveljavljane škode pri razbitem steklu zaradi kamna, ki prileti izpod koles pred tabo vozečega vozila? Zapisnik na policiji je narejen, reg. tablica tega vozila pa jih sploh ne zanima, češ, da naj uveljavljam kasko. Le tega imam, ne vem pa katera črka mora bit. Oz, če mi mi kdo zna povedat kaj pomeni :
Osnovna kritja: Polni kasko (B1, C1, C2, C3) in
Dodatna kritja in kombinacije: H (D4)
Hvala za odgovore vnaprej

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
KLIK

Vidim, da nimaš delnega kaska za stekla.
Če boš uveljavljal škodo iz kaska, mislim da padeš 3 razrede dol (malus - naslednje leto dražje kasko zavarovanje) in % odbitne franšize (katerega si določil ob sklenitvi zav.) plačaš.

Preračunaj kaj se ti splača.

Nazadnje urejeno:

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Hvala za odgovor, ampak zakaj pa meni malus? Povzročitelj je znan, zakaj ne gre iz njegove police, saj jaz nisem nič kriv?

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Napisal si, da je zapisnik narejen reg. št. jih ne zanima. Se pravi, da jih ne zanima lastnik vozila, posledično boš uveljavljal odškodninski zahtevek kako? Posebno velika težava nastane tu, če gre za osebno vozilo in ne tovorno (pri teh se včasih, da kaj zmenit - odvisno do firme).

Primer: Jaz vozim pred teboj, tebi izpod koles mojega vozila prileti kamen. Ti greš na policijo naredite zapisnik, daš odš.zahtevek na mojo zavarovalnico, meni po pošti pride obrazec, da naj bi dne xx.xx.xxxx v kraju xxxx z mojim vozilom nekdo povzročil tebi škodo. Jaz ne vem nič, da je kamen poletel izpod mojega kolesa tebi v steklo int ako krivde ne priznam.
A greva na sodišče, ali raje sam zamenjaš steklo?

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Ok, hvala ti, se pravi, da imam slabega agenta, ki mi je zagotavljal, da imam stekla zavarovana za tak primer.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik pikijakob pravi:
Hvala za odgovor, ampak zakaj pa meni malus? Povzročitelj je znan, zakaj ne gre iz njegove police, saj jaz nisem nič kriv?
Ker ne gre za njegovo odgovornost. Če že iščeš neke krivdne razloge, si dosti bolj sam kriv za nastali dogodek, kot pa pred tabo vozeči.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Ok, hvala ti, se pravi, da imam slabega agenta, ki mi je zagotavljal, da imam stekla zavarovana za tak primer.
Delno je agent kriv, delno si sam kriv, delno je pa tudi zavarovalnica čorava, da še vedno uporablja razne črkovne oznake. Kot agent ene druge zavarovalnice še včasih sam ne vem, kaj vse ima folk zavarovano po adriatic policah, kaj še le da bi zavarovanci sami vedeli. Pol pa iščemo ko mutavi po njihovih spletnih straneh, ker pogojev itak noben ne dobi polek.

Hvala bogu vsaj ostale zavarovalnice v glavnem uporabljajo sedaj že besedno navajanje kritij, da takoj veš kaj imaš zavarovano.

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Ker ne gre za njegovo odgovornost. Če že iščeš neke krivdne razloge, si dosti bolj sam kriv za nastali dogodek, kot pa pred tabo vozeči.
Saj ni važno kdo je kriv, če mi prodajo zavarovanje po nekih črkah in zagodavljajo, da krije šipe potem naj to bo tako. Je pa res , da se iz tistih črk marsikdo ne znajde, kot si napisal v naslednjem postu.