Obvoz na "gorenjski" avtocesti

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Manjkata samo še zadnja dva sloja, ki pa jih začnejo polagati s 1. junijem. So pa v enem tednu fertik z asfaltiranjem za šalo.
Slike so cca en teden stare.

Drugače pa bojo izvoz in uvoz na celovško zazidali v tunelu in se bo potem nemoteno delalo po odprtju z zunanje strani oba priključka, mislim pa da je še nekaj problemov z zemljišči.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Ventilatorji so že 1 teden gor, pa verjamte da bo odprt čez en mesec. Mi delamo razsvetljavo notri in nas terajo da bomo do 20-ega fertik za tehnični pregled.

To verjetno veš, da so Ventilatorji, tisti ki jih ne vidiš in so ventilatorčki, tisti ki jih vidiš v predoru nad sabo? Ti drugi pomoje niti ne bi bilo tako kritični, brez prvih pa res ne bodo odpirali predora, ker so pa namenjeni požarni varnosti.
Zdaj, če so pa že vse vkup spravli, poj pa sploh super. Komaj čakam, da ne bo treba domov vozit preko celovške
grin1.gif

Aja, pa glede tega obvoza... od daleč izgleda vse normalno, na izvoz brod pa nisem šel... sicer je pa uvoz s celovške nedotaknjen
smile-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Kolikor je bilo meni razloženo, so ravno tej ventilatorji na stropu namenjeni prezračevanju in usmerjanju toka zraka v primeru požara, vem da so na primorskem v dekanih in kastelec-u tako močni da ob polnei moči lahko kontrirajo kar konkretni burji. Cifer se ne spomnem točno....

Kake ventilatorje si imel še ti v mislih, mogoče pa sem res kaj spregledal
smile-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Eni so ventilatorji na stropu tunela. Ti skrbijo za izravnavanje pritiskov v predoru, po domače povedano, da je pretok zraka skozi predor ravno pravšnji, da ne stoji notri zrak ampak da piha skozi. Ti ventilatorji so reda nekaj kW. Potem imaš pa druge, ki pa jih ne vidiš. Vidiš pa lopute na vsakih 15m v tunelu, na obeh straneh? No, v primeru požara, se najbližje odprejo in ti ventilatorji poskrbijo, da se ogenj ne širi naprej-nazaj (kar bi se sicer zgodilo, efekt dimnika), ampak "potegne" dim prečno v prezračevalni rov, tako da se ujeti ljudje ne zadušijo. Ti pa so močnejši, nekaj 10kW. Točnih številk se ne spomnem, tako da ne dam roke v ogenj, ampak okvirno... tisti ki so v samem tunelu so ko PC-ventilatorčki
grin1.gif

Lp
Peter

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Super fotke
zmaga.gif

Btw. bodo po tleh polagali asfalt?
uf-1.gif

Še to: so reševalni tuneli med cevmi zgrajeni (oz. bolje sploh bili načrtovani)?
confused-1.gif

darwin

Majstr
17. avg 2007
597
375
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Super fotke
zmaga.gif

Btw. bodo po tleh polagali asfalt?
uf-1.gif

Še to: so reševalni tuneli med cevmi zgrajeni (oz. bolje sploh bili načrtovani)?
confused-1.gif

Ja, glede zaradi zadnjih afer so se odločili za asfaltne prevleke.
Dodatnih reševalnih rovov ni, sta pa cevi med sabo povezani s prehodi, tako da se bo v primeru takšne ali drugačne nesreče v enem rovu predor dalo zapustiti po drugem rovu.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Bil sem v tunelu pred mesecem in pol, ter v soboto.
Skoraj nisem mogel verjeti! Napravili so ta čas res ogromno.
Takrat so še postavljali opaž za betoniranje oboka na najširšem delu, sedaj pa je po stropu že elektro inštalacija, in to po celem.
Pridni so!
priden.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Marca in aprila smo res betoniral k norci
uf-1.gif

Hvala bogu, da je zadeva bila pred prazniki fertik. Tri mesece delat po cca 400 ur, se mi je skor zmešal. Pa ne sam men, tudi vsem ostalim v tunelu. No, sej zdej imajo pa 'norišnico' inštalaterji, monterji ipd.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik leni pravi:
Ampak tudi te prehode so "pozabili" načrtovati in so jih morali naknadno izrezovati, je kolega delal izrez.

Kako pa veš, da niso bili načrtovani?
grims-1.gif

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Marca in aprila smo res betoniral k norci
uf-1.gif

Hvala bogu, da je zadeva bila pred prazniki fertik. Tri mesece delat po cca 400 ur, se mi je skor zmešal. Pa ne sam men, tudi vsem ostalim v tunelu. No, sej zdej imajo pa 'norišnico' inštalaterji, monterji ipd.

Čez 5 mescev se bo pa že saniralo...
smirk-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ja zdej ga pa nasrkamo mi z elektro opremo. Luči smo zmontirali, vse zvezali, potem pa ti z bagrom odtrga kak kabel, luč ipd...
bonk.gif

Pomojem bo tunel na predviden datum slovesno odprt, potem pa takoj polovična zapora, da se bojo popravljale napake, ki bojo sigurno zaradi načina dela "en čez drugega"

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Dela se v obeh ceveh na polno, je pa zaenkrat malo več (kak teden prednosti) narejenega v cevi proti gorenjski. No pomojem bosta kar obe odprti do roka.

majana

Pripravnik
25. maj 2008
162
0
16
Citat:
Uporabnik franci pravi:
kako ste pa delali to, da ste po 400h mesecno naredili??
confused-1.gif
12+ ur na dan, vsak dan (v 30 dneh bi to zneslo 13.3 ur na dan).
sicer pa
aplauz.gif
)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik majana pravi:
kako ste pa delali to, da ste po 400h mesecno naredili??
confused-1.gif
12+ ur na dan, vsak dan (v 30 dneh bi to zneslo 13.3 ur na dan).

Ko je kriza z roki, se tudi tako dela, verjel ali ne.
17758-icon_confused.gif