Obvestilo o spremembi zagonskih programov

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
@all - eni zgleda res preberete vse napol (ali še toliko ne), ker kar naprej ponujate kako izklopit startup programe.

Jaz pa ne iščem zdravilo ampak cepivo - torej VNAPREJ PREPREČIT spremembo startup liste. Sigurno nisem edini, ki mu gre na živce, da mora nonstop odpirat msconfig in izklapljat neuporabne tray programe, ki so se vsilili brez, da bi vprašali za dovoljenje.

Čudi me predvsem, da nimajo že Windowsi vgrajene zaščite proti spreminjanju startup liste, saj se na tak način zaženejo tudi številni keyloggerji, virusi...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Sam prisegam na Autoruns, ki res intenzivno prikaze vse startup lokacije in lahko odkljukas:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx
smile-1.gif
Ampak za kaksen tool, ki bi vnaprej preprecil tovrstno smetenje, pa tudi jaz ne bi vedel.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Mi ti, pa že celi dan trobimo, da to ne gre. Ko nekemu programu dovoliš, da se naloži, avtomatsko naredi zapis v register. Za tvojo težavo bi bila edina rešitev na novo pisanje pot instalacije v setup.exe.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Mi ti, pa že celi dan trobimo, da to ne gre.

Nihče ni napisal, da to ne gre, pišete samo kako kasneje autorun zapise izklopit.

Jaz programu dovolim samo da se namesti in nič drugega. Torej ga bom uporabljal takrat, ko bom to želel in ne 'neprestano'. Zakaj potem ne morejo vsi med instalacijo vprašat, če dovolim avtomatski zagon? Kaj imajo od tega? Zato ne bodo imeli čisto nič več dobička.

Pa še vedno - zakaj ni Microsoftu v interesu da zaščiti startup listo? Po default nastavitvah v Winsih te vsakokrat vpraša ali želiš pustit, da se neka instalacija zažene, zakaj jim potem dol visi za startup listo, kamor se nastavijo tudi številni virusi?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Saj ne rabijo preprečit, naj samo vprašajo ''ali želite spremembo zagonske liste''.

Na W7 že tri mesece nisem instaliral nobenega novega programa. Ko kaj novega instaliram, potem takoj v msconfig določim kdaj mora biti program aktiven. Odvečne bližnjice izbrišem. Popravim poti bližnjic v registru. S programom S&D preiščem morebitne čudne datoteke. Defragmentiram disk.....in to je to.

Ne vidim težave. Mogoče ti vsaki dan instaliraš po trideset programov, zato te popolnoma razumem
crazy1.gif

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
888
25
28
Ljubljana
Sej ti pravim da imas v dolocenih antivirusih notri monitorje ki gledajo spremembe na "pomembnih" lokacijah, vsako spremembo potrdis. Samo je zadeva tako tecna da jo vsak ki racunalnik namerava uporabljati IZKLOPI!

Ce pa se vedno isces: Norton antivirus ima "Registry Monitor", ...
Druga opcija pa si program naredi sam. Monitor samo na lokacije ki so tebi "omiljene" (malo disk, malo registry), za spisek zazeni AutoRuns od Systernalsa (Microsoft).
isces pa dve zadevi:
http://easyhook.codeplex.com/
http://msdn.microsoft.com/en-u...#code-snippet-2
http://www.codeproject.com/Articles/4502/RegistryMonitor-a-NET-wrapper-class-for-RegNotifyC

tak na hitro.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mislim, da antivirus nima Registry Monitor-ja (vsaj jaz ga ne najdem v Internet Security), ampak bi moral namestit Norton Utilities.

Sicer pa imam kolega programerja, ki bi mi iz teh tvojih linkov verjetno lahko v par minutah sestavil program. Mogoče bi se ga dalo še tržit
wink-1.gif

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Kako, da se nisem prej spomnil!
smile-1.gif

Spybot Search&Destroy je z realtime zaščito - TeaTimer, zaznaval spremembe v registru in vprašal za dovoljenje.

Si bom pogledal proti večeru, vem, da sta bila seznama dovoljenih in nedovoljenih sprememb.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pa še vedno - zakaj ni Microsoftu v interesu da zaščiti startup listo? Po default nastavitvah v Winsih te vsakokrat vpraša ali želiš pustit, da se neka instalacija zažene, zakaj jim potem dol visi za startup listo, kamor se nastavijo tudi številni virusi?

Se popolnoma strinjam, ce je ze User Account Control enforsan na enih tockah, da bi se tudi take zadeve vstelo zraven, ampak ker ni, se zal moramo posluzevati workaroundov a la Autoruns.
frown-1.gif
Jaz sem ze navajen, da po vsakem apdejtu kaksne glomaznosti a la iTunes ali Java xy prechekiram prizgane procese in autorunse.

Sicer je pa se en kup zadev, ki bi se morale pocistiti in narediti red:
-da nobeno, ampak res nobeno okno ali podokno ne ukrade fokusa avtomatsko (zdaj nekaj veselo tipkas in se kaksna zakasnela rec zazene in je avtomatsko v ospredju, ali pa dialog box od firewalla ipd.)
-da bi Firefox na vseh spletnih straneh spostoval nastavitev "open new windows in new tab instead"
-enako za "block popups/popunders"
-da bi Firefox dosledno spostoval nastavitev "remember usernames and passwords"
-da se ne bi med browsanjem nobena multimedijska vsebina pricela sama predvajati, dokler ne pritisnes PLAY
in tako naprej...
smirk-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo, pa sem našel program: http://www.disablestartup.com/

Ironija pa je, da imam s tem en dodaten startup program
grin1.gif

Glede fokusa se pa strinjam. Pa čeprav v registru nastaviš ''don't steal focus'' marsikateri program tega ne upošteva.
Tudi ne-predvajanje multimedijskih vsebin bi bilo fino, če bi se dalo nastavit. Saj v veliki večini to preprečiš s ad-blockom, najbolj na živce pa mi grejo strani, kjer se zažene kak radio in potem iščeš pol ure en miniaturni gumb stop, ki ga seveda čimbolj skrijejo
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Poročam, da Disable Startup deluje odlično, pri vsaki spremembi vpraša ali jo želim potrdit. Sam program pa porabi 612 kb RAM-a, tak da ne obremenjuje dodatno sistem.

Podobne teme