Obvestilo o spremembi zagonskih programov

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na živce mi gre, da se vsak drugi program in gonilnik odloči na zagonsko listo dodat svoj 'ultra uporaben' tray program
10.gif

Se da kak nastavit, da bi me vsakokrat vprašalo ali dovolim spremembo? Zanima me za Win 7 in 8.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Start > Run in vpiši msconfig. V seznamu odklukaj tiste, ki jih ne želiš.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Pri instalaciji ne klikaj naprej, ampak izberi "napredni uporabnik". Tukaj odkljukaš možnost katere želiš.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Pri instalaciji ne klikaj naprej, ampak izberi "napredni uporabnik". Tukaj odkljukaš možnost katere želiš.

Če bi le bilo v resnici tak enostavno... Večina jih doda tray zagon, pa karkoli že klikaš med instalacijo.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Za več programov naenkrat bo msconfig najboljša izbira (ali kaki namenski programi ala CCleaner). Za nove inštalacije pa ob prvem zagonu preverit, če se da izklopit.

Če kdo pozna drug način pa kar izvolite povedat. Bo koristno
smile-1.gif

Zadnjič sem dobil v roke računalnik, ki je imel tretjino taskbara zasedenega s tray ikonami. So se mi kar učke zasvetle od navdušenja
grin1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Na živce mi gre, ko moram nonstop msconfig odpirat (oz task manager v win 8) in izklapljat programe
tongue-1.gif

Imam na seznamu izklopljenih 34 programov, niti en od teh pri instalaciji ni vprašal ali želim imet tray program
bonk.gif

Se pa meni tudi zasvetijo oči, ko dobim v roke kak računalnik in je spodaj 20 tray programov. Mi lastnik reče, da mu ful počasi dela, v pol ure dela kot nov, jaz pa rečem, da je blo fuuul dela
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Saj nekateri imajo, samo je to skrito pod drugačnimi imeni. Npr. start with windows, ali check for updates, ...

Drugače pa ne moreš blokirati, ker se v večini primerov zažene, če je bližnica v startup mapi, ali zapisano v registry-u. Moral bi blokirati pisanje v registry, kar mislim da ne gre. Oz če bi to storil bi ti 90% programov nehalo delati. Startup folderje bi teoretično lahko naredil read only. Samo večina se itak starta preko registry-a.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
CCleaner ti naredi to in še marsikaj, kot je rekel tudi @Group_Therapy, ampak mislim, da to itak že veš...

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Sem mal googlal pa pregledal v registru

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

in pobrisal 2 vnosa, kar je ostalo od zadnjega brisanja.

Zdaj pa razmišljam: Če bi naredil eno .reg bližnico, ki bi v \Run ohranila samo default value bi bilo mogoče to kar iščeš? Potem si pa vedno samo en klik stran od default nastavitve?
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Tole je za pregledat

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServicesOnce]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Userinit]

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServicesOnce]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Windows]

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.750
113
EU
Programe onemogočiš v MSCONFIG. Vse nepotrebne bližnjice izbrišeš. S programom RegCleaner izbrišeš vse sledove o bližnjicah v registru. Po tem, z istim programom defragmentiraš register.
1670355-Reg01.jpg

Priponke

• 1670355-Reg01.jpg
    1670355-Reg01.jpg
    51,6 KB · Ogledi: 107

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Programe onemogočiš v MSCONFIG. Vse nepotrebne bližnjice izbrišeš.

Dobro vem kako se odstrani, jaz nočem, da do spremembe sploh pride (oz. da bi nek program to nadzoroval in me vprašal 'ali želite spremebo').

Java recimo po vsaki posodobitvi doda svoj updater, Flash ga je včasih tudi, sedaj vsaj vpraša. Pa Realtek svojo tray ikono, ki ne ponuja nič več kot Windowsova ikona zvočnika).

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Kaj ti ni jasno?! Vecina programov avtomatsko naserje startup run (in ne mores odkljukat pri instalaciji), nekateri bolj premeteni, pa lepo v task scheduler (taskengine). Recimo Google appsi.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
To mu je čisto jasno, Mi tukaj skupaj iščemo še bolj enostavno rešitev kot so CCleanerji in msconfig.
zmaga.gif

@KrNeki99 Tole bo za preverit. Če bi še direktno z USB ključka zalaufal je pa super
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Podobne teme