Obupno slaba baterija pri Samsung Galaxy S II

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
FireMan očitno se mora izraziti bolj točno. To zanj (in zame) ni normalna uporaba pametnega telefona
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sej sm enkrat ze to patchal sam jebilo v vecih fajlih tudi navodila so se popolnoma ujemala tle pa nic.

Rom je v md5 koncnici je edini fajl kar s eroma tice, pit je bil zraven Odina in nima veze z romom, pravtako ni nikjer za obkljukat onepackage kar pa je ker je rom samo 1 fajl md5. In tudi nevem md5 fajl sprejme v bootloaderju, pdaju,phone in csc, kam se ga sploh da? In kajnaredi z drugimi opcijami v Odinu, boot loader naj po navodilih nebi oznacil oziroma dal pot do md5 fajla?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
md5 fajl je zgolj checksum. Uporablja se za preverjanje integritete ROMa. Sam ROM je verjetno precej večji in ima drugo končnico.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Sej sm enkrat ze to patchal sam jebilo v vecih fajlih tudi navodila so se popolnoma ujemala tle pa nic.

Rom je v md5 koncnici je edini fajl kar s eroma tice, pit je bil zraven Odina in nima veze z romom, pravtako ni nikjer za obkljukat onepackage kar pa je ker je rom samo 1 fajl md5. In tudi nevem md5 fajl sprejme v bootloaderju, pdaju,phone in csc, kam se ga sploh da? In kajnaredi z drugimi opcijami v Odinu, boot loader naj po navodilih nebi oznacil oziroma dal pot do md5 fajla?

Torej označiš pit in čisto spodaj one package in označiš rom.Če ni opcija onepackage možna, je vključi s kljukico levo zgoraj, kjer tut piše one package. Po flešanju se priporoča hard reset, samo ne vem, če ostanejo dokumenti in ostalo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Amm upam da ne zameris ampak sm mislu k si dal linke da ti tocno ves o cem je govora in kolk je kerih fajlov pa vidm da temu ni tako.
Kje ti vids kljukce za one package, mogoce ne gledas isto verzijo Odina kolkr si jo dal.

@ Philips. md5 fajl je velik 500mb, pomojem da je to rom in ne kaksen info fajl, mar ne?

No da napisem vsebino linkov ki jih je rawr podal.

Torej na prvem linku dobis rom, v mapi je torej notri 500mb md5 rom fajl in ss_dl.dll file. (2 fajla)

Na drugem linku je pa Odin, notri v mapi pa odin 1.83 fajl in u1_02_20110310_emmc_EXT4.pit fajl.(2 fajla)

Torej imate zdej sliko Odina in ce lahko poveste kateri okvircki morajo biti obkljukani in kater opcije od Files (download) izbrane da kej ne zahebem?
Hvala
1440658-odin.jpg

Priponke

• 1440658-odin.jpg
    1440658-odin.jpg
    56,6 KB · Ogledi: 134
Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Aha, potem pa ni to kar sem mislil. Navadno če ima fajl končnico md5 pomeni, da je not md5 checkum ki je dolg 32 znakov.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja, ni to ta md5 checksum.

Vglavnem, zgleda da je ta one package samo pri starejših androidih*! Ne vem, ker sem uporabnik iphona. Sem ta teden flešal sgs in ace-a , pa je pri obeh bila one package opcija.

V glavnem pri tvojem samo klikni na PDA in označi rom .tar.md5 in pri Pit še .pit fajl in poženi.
wink-1.gif

Pazit je treba le, da flešaš samo tiste rome, ki so za tvoj model telefona!

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Fora je da imata vidva razlicne verzije Odinov. Starejse verzije Odina nimajo one package opcije, sem ze kar nekaj preflasal vendar tega se nisem zasledil. Jaz sem ponavadi, ko je bil samo en fajl v raru dal pod PDA, samo se pa ne spomnem vec koncnice, ki jo je imela datoteka.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Verzij odin-a je veliko.Jaz sem prilepil link do tiste, ki je direkt za sgs2, nisem pa vedel, da ni opcije one pckage.Ko mi sgs-a ni hotelo kar nekaj verzij odina flešat, sem pol potegno dol prav namensko in je sprve delalo?!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Kako se naredi hard reset na s2 da se zbrisejo vsi accounti in smsi in vse kar je od takih informacij?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nastavitve+zasebnost+ponastavi na tov. nastavitve.
za slike nisem sigurn, če grejo al ne.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Hm jaz imam tudi en problem z baterijo. Kak teden mi sedajle nagaja, da se nekako ne napolni do konca.
Ko pa ugasnem telefon mi pa na zaslonu utripa baterija in zraven isto utripa klicaj z termometrom.

Ko baterijo izklopim in nazaj zeženem mi kaže, da se je napolnil na 80%. Ko pa ga spet priklopim na polnilec je pa spet kmalu pokazal 100%. Zgled bo treba it na servis z njim.

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
To disi na vlago v telefonu al je pa fuc baterija, nes na servis, men je to delal na S1 pa ga niso hotl popravz kao vlaga, sem ga pa sam, ker ga je bilo treba sam spucat res neke vlage ki nevem od kje se je vzela.

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Telefon je star nekaj mesecev in ni bil izpostavljen nobeni vlagi.
Edino enkrat bi lahko bil, ko sem pozimi hodil in sem ga imel v žepu, kjer je bilo nekaj kondenza od potenja. Mi je pa po tistem še normalno delal. To je začel delati sedaj pred kakim tednom.
Bom nesel na servis pa da vidimo kaj bo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nebi raje povrno tovarniške nastavite, pa morda posodobil prek sami firmware, pa potem vidiš, da je dejansko napaka v androidu?!
smile-1.gif
Sumim, da je to. Seveda pa ni nujno.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:...5 mailboxov se mi osvežuje na 30 min...

Tole je požrešna zadeva. Jaz sem imel privat gmail in služben exchange na push in je pretirano sisal baterijo ...poizkusil sem z pull na 1 uro pa je blo tudi požrešno ...na koncu pa sem službenga nastavil le na zahtevo (pa še to le headerje) in je blo mnogo bolje.