Obupno slaba baterija pri Samsung Galaxy S II

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Čeprav sem nad telefonom preprosto navdušen, se mi baterija prazni nenormalno hitro. Ob povprečni porabi in nočnem polnjenju je baterija prazna že ob petih popoldne. Ne zdrži niti en dan. Pri tem sem dejansko minimaliziral vse, kar se je dalo, izklopil sem živa ozadja, osvetljavo imam nežno... Pa ne pomaga. Kaj naj naredim?
Najbrž ni normalno, da mi 3 mesece star telefon ne zdrži niti 1 dan?

PaCiEnT_666

Pripravnik
22. nov 2007
72
0
6
NA FB strani Samsung Galaxy SII je bla pred časom anketa koliko časa ljudem zdrži baterija (sicer ne vem kolk so te zadeve dejansko merodajne, ampak vseeno):

Manj kot 10 ur: 259 glasov
10 - 16 ur: 199 glasov
16 - 20 ur: 70 glasov
20 - 24 ur: 66 glasov (tle sm tud jst)
24 - 30 ur: 37 glasov
Več kot 30 ur: 46 glasov

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
Izklopi 3G, sinhronizacijo mailov povečaj na eno uro, update vremena in novic izklopi, gps izklopi, preverjanje programskih posodobitev izklopi, število widetov zmanjsaj na nujne, ker marsikateri telefonu ne dovoli iti v deep sleep mode.... Jaz sem direktorci z tem podaljsal delovanje iz enega na dva dni!

Nazadnje urejeno:

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Ne vem zakaj bi si potem kupoval tak telefon, če moram vse izklopiti
confused-1.gif

Potem je bolje Nokia C1-01
evil.gif

Tisto kar ostane je pa dovolj za najem apartmaja na hrvaškem za en teden
cool-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
A misliš da je to le problem SGS2-jke? To je splošni problem androida. Zato še vedno trdim da multitasking ni ravno oh in sploh zadeva. Wp7 ni imel multitaskinga in je požel ničkoliko kritik. V resnici pa je Microsoft vedel kaj počne. Na androidu pač moraš gledat kaj ti žere baterijo in kaj ne. Dvojedrni procesor in velik ekran pa tudi terjata svoj davek.

Nazadnje urejeno:

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Čeprav sem nad telefonom preprosto navdušen, se mi baterija prazni nenormalno hitro. Ob povprečni porabi in nočnem polnjenju je baterija prazna že ob petih popoldne. Ne zdrži niti en dan. Pri tem sem dejansko minimaliziral vse, kar se je dalo, izklopil sem živa ozadja, osvetljavo imam nežno... Pa ne pomaga. Kaj naj naredim?
Najbrž ni normalno, da mi 3 mesece star telefon ne zdrži niti 1 dan?

Katero verzijo Androida pa imaš na telefonu?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Meni nekako zdrži tudi 3 dni, res da ni SII samo vseeno
evil.gif

screenshot1.png

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ne vem kaj delate s telefoni ampak meni je na SGS 2 držala baterija 2 dni normalne uporabe, ves čas sta se sinhonizirala 2 maila, smsi, klici in wlan.

Zdaj na Galaxy Note pa mi pri enaki porabi baterija drži od 3 - 4 dni.

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Čisto možno je, da (pre)hitro praznenje baterije povzroča tudi kakšna aplikacija!

Jaz sem imel pred časom težavo, ravno tako na SGS2, ko sem namestil Skype in mi je nenadoma začelo nenormalno kurit baterijo. Ko sem po parih dnevih ugotovil, kaj je vzrok, sem Skype odinštaliral, resetiral telefon in od takrat je poraba spet v mejah normale
smile-1.gif

Tako da preveri še to opcijo! Seveda ni nujno, da je ravno Skype, lahko tudi kakšna druga aplikacija. Poglej v nastavitvah, kaj vse ti kuri baterijo...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
"Čisto možno je, da (pre)hitro praznenje baterije povzroča tudi kakšna aplikacija!"

Ne možno, 100%, v kolikor je naložen zadnji uraden rom.Kaki data manager bi lahko bil kriv oz. podobno.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Lahko je pa kriv kar sistem. Meni je AndroidOS kuril baterijo tako, da je vsako uro padla baterija za 10%, pa če sem kaj delal na telefonu, ali pa če je ta miroval. Uraden 2.3.3, je pa bilo tudi na netu par ljudi s takšno težavo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Naloži si aplikacijo System Panel, vklopi monitoring in boš videl za vsak proces in aplikacijo, koliko ti žre. Aplikacija Green Power pa pri meni podaljša trajanje baterije vsaj za faktor 2. Nimam SGS II, temveč SGS I

Nazadnje urejeno:

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Nonstop prižgan wifi, 3G in podatki, 3x push mail (gmail + integral), pa mi drži dva dni. Problem je v starem romu ali pa kakšni aplikaciji.

LP

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
Kolko vem je zadnji 2.3.5 če ne že 6. Tam kjer imaš informacijo o verziji imaš tudi možnost preveri posodobitve. Drugače pa si na comp poinstaliraj Kies in bo sam preveril nadgradnjo.

NeMeBasat

Pripravnik
28. maj 2008
248
0
16
Toti Maribor
Zadnja verzija za Galaxy S2 je 2.3.6...vsaj na našem telefonu se je z zadnjo posodobitvijo podaljšal čas delovanja...res pa da je, ko smo ga kupili imel verzijo 2.3.3. in je baterija zdržala manj časa....ob povprečni porabi v.d. ženi (sinhro službene pošte, kar dosti klicev) včasih kakšna igrica sina baterija zdrži 2 dni včasih tudi več.... ((o:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.220
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Zdaj na Galaxy Note pa mi pri enaki porabi baterija drži od 3 - 4 dni.

jaz ne pridem dlje od dveh dni... pa imam gor easy task killer & battery saver, wifi in 3G vklapljam po potrebi, klici in smsi normalno (oz. tega je polno, pač tak šiht) pa sem ter tja igranje s kakšno aplikacijo (predvsem fotoaparat).... imam pa gor 2.3.6 verzijo androida

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Če si ročno vklapljaš wlan in 3G, po možnosti še nastavljaš svetlobo ekrana, potem ne rabiš teh saverjev in killerjev, ker ne morejo narediti čudeža, ampak recimo sami ugsnejo wifi, ko gre telefon v sleep mode itd... Sicer pa klici kr veliko baterije porabijo, spet je seveda odvisno na kakšnem področju s signalom se gibaš itd... Lahko rečem, da sem še z vsakim telefonom (od samsungov so iphonov), ki sem ga imel prišel na 4 dni uporabe, če sem samo za klice/sms uporabljal, pa kakšno urco wlana, pa enih 20min 2d igerc.

Se pa razlika v bateriji pozna, če telefon uporabljam v mestu, ali pa na vasi (nekje 30-40% se baterija hitreje sprazni), kjer imamo slab signal.